Pražce asi klasika 1,2mm vysoký, už aby to bylo doma a mohl jsem pokračovat dokud mě chuť do roboty neopustí, jinak se na to bude rok prášit v koutě než se k tomu zas dostanu
Jolana Kolor - Hotovo
Re: Jolana Kolor
Železo je objednaný a čekám na něj, nakonec jsem se rozhodl pro 3way přepínač, dva HB velikosti SC s tím, že kobylkovej možná udělám rozepínací. Plechy kolem snímačů a knobů jsem chtěl udělat z hliníku, ale nakonec to bude nerez. Sice se s tím blbě dělá, ale aspoň to bude vypadat jako chromový.
Pražce asi klasika 1,2mm vysoký, už aby to bylo doma a mohl jsem pokračovat dokud mě chuť do roboty neopustí, jinak se na to bude rok prášit v koutě než se k tomu zas dostanu
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
škoda ,že nemáš origo snímače , mojmu bicistovi sa najlepšie hrá na starej irise ,teraz nie, má rozlámaný krk ,ale on na ten zvuk nedá doputtit , a ked si spolu zahráme musím uznat , že to svoje čaro to má , tie staré snímače majú taký starý zvuk
taký rinčavý , inzeráty si nekukal či nemá niekto origo do toho ,nejak za lacno ? a tie staré origo sú single myslím , oproti štandardu sú vačšie tak majú aj iný zvuk
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Originály jsem na to nikde nenašel a popravdě když je někdo má, tak za ně chce nesmysl a dávat takovej randál za 40let starej snímač mi přijde ujetý.
Singly by byly fajn, ale bojím se aby to nebrumilo, nevazbilo nebo nedělalo jinou neplechu když je to lubovka. Právě proto tam chci dát dva HB, krkovej zapojit paralelně a kobylkovej seriově s rozepínáním na singl, to se mi zdá jako dost univerzální možnosti zvuku, jediný čeho se bojim, aby při rozepínání nebyl velkej skok ve volume. Stejně budu dělat plechy co jsou okolo snímačů na standardní rozměr singlu, takže pak tam hodit něco jinýho nebude problem
Singly by byly fajn, ale bojím se aby to nebrumilo, nevazbilo nebo nedělalo jinou neplechu když je to lubovka. Právě proto tam chci dát dva HB, krkovej zapojit paralelně a kobylkovej seriově s rozepínáním na singl, to se mi zdá jako dost univerzální možnosti zvuku, jediný čeho se bojim, aby při rozepínání nebyl velkej skok ve volume. Stejně budu dělat plechy co jsou okolo snímačů na standardní rozměr singlu, takže pak tam hodit něco jinýho nebude problem
je pravda že niektoré jolany mali hmatník nie síce zo smreka, ale z buka chemicky upravovaného čpavkom . . . podľa mojich gitár to tak vypadá, že staršie gitary, pravdepodobne všetky pololubovky mali palisandrový hmatník a tie novšie bukový . . alfa je z tých starších a aj z tvojich fotiek to vypadá na palisandermirostrat píše: neviem už kde som to čítal ale ževraj ten hmatník neni vobec palisander ale smrek nejako v čpavku máčaný a lisovaný ,neviem či aj na tejto
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ten materiál se nazývá LIGNAMON a používá se na střenky nožů, části střelných zbraní, a jako materiál hmatníků kytar má vlastnosti srovnatelné s tropickými dřevy. Jeho problém je, že je levnější (fůůůj).....z buka chemicky upravovaného čpavkom . ...
http://www.woodnet.cz/ew_news_detail_cz.php?id=142
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
ten lignamoon
je na parkety možno dobrý , ale na hmatník né ,ani na AK 47 by som si ho nedal, http://shop.sollerguitars.com/product_i ... r/ig2.html za 7.50 e no nekúp to , sivčák má super drevá za super ceny , nedávno som kupil jaseň na strata a parádny kúsok ,potom dám foto ked bude hotový ,
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
2mirostrat: Jak Tě tak čtu, Ty musíš bejt děsně šťastnej člověk, že nehraješ na takovou sra*ku jako je tohle
NIc ve zlym, já tu kritiku beru a dík za ní, jen člověk musí trochu věřit v úspěch
Jinak jsem si vyrobil šablony na železo, snad se s tím bude dělat líp než si myslím.

Ještě zvažuju že se vykašlu na stříkání a nechám povrch tak jak je, nevypadá to španě a jak psí kuky se to blyštit nemusí.
Já bejt optimista jako Ty, tak nehraju ani na trianglmirostrat píše:podla mna tieto gitary ,to je zlý sen...ja tymto črepom neverím...za tridsat rokou som na dobrej gitare nulák z hliníku nevidel...škoda ,že nemáš origo snímače...ten lignamoon je na parkety možno dobrý , ale na hmatník né..
NIc ve zlym, já tu kritiku beru a dík za ní, jen člověk musí trochu věřit v úspěch
Jinak jsem si vyrobil šablony na železo, snad se s tím bude dělat líp než si myslím.

Ještě zvažuju že se vykašlu na stříkání a nechám povrch tak jak je, nevypadá to španě a jak psí kuky se to blyštit nemusí.
Mě osobně se ten povrch taky líbí (a ty nádherný záda!). Je to krásná kytara tvojí zásluhou. Obdivuji lidi co renovují staré věci a tu práci ti závidím.
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
no a vieš že aj áno ,treba sa uspokojit s málom ,nenapravitelný optimista
a pls ten povrch si už niečím lakoval ? je tam nejaký lak ?cením si, že si to nebrusil až do hladka ,takto to je OK , kludne by som to tak nechal ,pekne pokračuješ
Ono na tom není co závidět, je to fakt spíš z nostalgie a koníček a jak píše mirostrat, dobrá kytara z toho stejně nebude, to je jako když tuníš škodovku, bude sice "hezká", ale baworáka nepojede.
Moje první elektrika byla kdysi otřískaná Vikomtka, ale fošnu jsem nechtěl, tak si hraju s tímhle.
Lak je pár vrstev naředěnýho polyurexu a po lehkym zavadnutí je to přejetý molitanovou houbičkou "po letech" takže to udělalo takovou "vintage true mojo" texturu. Na fotce je to po lehkym přebroušení 240smirkem, trblietať se to bude po poslení vrstvě trochu víc, hlavně oproti hladkýmu povrchu tolik nevylezou ďoury co jsou na těle, je jich tam dost, na nabarvenejch fotkách jsou vidět jako tmavší tečky, je to sice o cca desetinku, ale jsou tam
Nerez 0,8mm je dle předpokladu klackovitej a vzpurnej, lupínky v pilce praskaj, zápěstí bolí a další práce pokračujou pomalu
Moje první elektrika byla kdysi otřískaná Vikomtka, ale fošnu jsem nechtěl, tak si hraju s tímhle.
Lak je pár vrstev naředěnýho polyurexu a po lehkym zavadnutí je to přejetý molitanovou houbičkou "po letech" takže to udělalo takovou "vintage true mojo" texturu. Na fotce je to po lehkym přebroušení 240smirkem, trblietať se to bude po poslení vrstvě trochu víc, hlavně oproti hladkýmu povrchu tolik nevylezou ďoury co jsou na těle, je jich tam dost, na nabarvenejch fotkách jsou vidět jako tmavší tečky, je to sice o cca desetinku, ale jsou tam
Nerez 0,8mm je dle předpokladu klackovitej a vzpurnej, lupínky v pilce praskaj, zápěstí bolí a další práce pokračujou pomalu
Nevím, nač tu ten ořech na celé stránce řešíte, když vlastně nemá funkci nultého pražce. Ten je tam přece z pražcového drátu (možná trochu tlustšího než ostatní pražce), na Jolanách to bylo téměř pravidlo, ale měly to i třeba italské, japonské kytary, Burnsy, Red Special Briana Maye, aj.mirostrat píše:velice pekné ,hlavne ten binding . a ten nulák z hliníku , to by som tam nedával , hliník je moc makký ,nikto to nerobí z hliníku , robia sa z mosadze , alebo tvrdých kovov , overené su z umelej slonoviny http://shop.sollerguitars.com/index.php ... 2ocl3e61n2 ,nulák si naštuduj ,nech ti to nezlomí vaz ,osadenie nuláku je fakt doležité ,hlavne čo sa ladenia, drnčania , výška jednotlivých strún a rádius je tiež velmi doležitý ,jáj teraz kukam ,že tam máš ako nulák normálny pražec , čo tiež neni dobré riešenie ,pretože ked sa rozohníš a budeš vytahovat ,tak v tej drážke ti bude preskakovat struna , aspon mne preskakovala ked som tomu nakládalja osobne keby som to prerábal by som ten posledný nultý pražec uplne zrušil a dal tam plastový nulák ako to maju dospelácke gitary ,ale to by bola celá tvoja robota v kýbly a musel ba si začat odznova aj s tou dýhou ,
inšpiroval by som sa fendrom alebo gibsonom alebo profi gitarou ,chi a neviem už kde som to čítal ale ževraj ten hmatník neni vobec palisander ale smrek nejako v čpavku máčaný a lisovaný ,neviem či aj na tejto ,a fakt ked sa chceš hrat tak poskladaj si nejaký telecaster alebo vyrob ,to je teprve zábava
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
to bolo na začátku threadu ,to je vyrešené
teraz už iba čakáme jak to dopadne 
No na jolanách to zase tak pravidlo nebylo, podívej se třeba na Tornádo, ta má ořech taky hliníkovej a zároveň jako nulťák, ale to už je šumák.
Dopadlo to tak že jsem si pěkně naběhl s tím lakem, zlatá pistole, jak je to přebroušený, lak má snahu se rozlejvat do hladka, takže to matlám houbičkou v podstatě až do zaschnutí, ale zkusim to dotáhnout k nějakýmu koukatelnýmu výsledku
Jinak se hlavně stále čeká na pražce a šrouby krku, takže dodělám železo, nakoupim kondíky, nějaký hezký šroubky a budu to asi dřív skládat a zapojovat
Dopadlo to tak že jsem si pěkně naběhl s tím lakem, zlatá pistole, jak je to přebroušený, lak má snahu se rozlejvat do hladka, takže to matlám houbičkou v podstatě až do zaschnutí, ale zkusim to dotáhnout k nějakýmu koukatelnýmu výsledku
Jinak se hlavně stále čeká na pražce a šrouby krku, takže dodělám železo, nakoupim kondíky, nějaký hezký šroubky a budu to asi dřív skládat a zapojovat
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
zlaté pravidlo -ked je niečo dobré , tak sa už toho nechytaj
a však hento , ten lak bol ok ,čo ešte si do toho fušoval ? a ešte ma napadlo že ako lak ,hlavne na drahých nastrojoch, husle, sa používa šelak , http://www.domacidilna.cz/dilna/dilna.n ... d700450e47 ja som tak mal urobenú diamantku , velmi dávno ,parádne to vypadalo ,robil mi to jeden umelec, skúšal som to aj ja , až také tažké to neni ,na hobby lak ,nie profi ,ale dlho to trvá , to mi vnuklo nápad ,urobit lak na novom strate šelakom ,[attachment=0]jasen strat.jpg[
- Přílohy
-
- jasen strat.jpg (4.43 KiB) Zobrazeno 2538 x
Ale dobrý je za tři, já jedu na výbornoumirostrat píše:-ked je niečo dobré ...
(Right click -> zobrazit obrázek, nebo na http://superstepa.rajce.idnes.cz/Jolana_Kolor#lak.jpg to je vidět líp)

Na minulý fotce je to vidět napravo od knobů, že ta textura byla moc hrubá a už to bylo přebroušený.
Chtěl jsem ten samej povrch, ale v jemnějším aby se v těch drážkách nedržel bordel a tak, ale aby to pořád bylo sametový. Myslim že se zadařilo, je to něco jako rozdíl mezi 260 a 400 smirkem.

Jak koukám kolik tam za tu chvíli stihlo napadat prachu, vůbec nechápu jak se mi to povedlo

Takže železo už taky máme
Ten štítek ON-OFF na přepínači se ti vážně líbí?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
No kdyby se mi nelíbil, tak ho tam přece nebudu dávat

- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
aj mne sa líbí ,a dokonca taký prepínač mám ,nie na gitare ,ale jak som ho zbadal v obchode hned som ho kúpil ,
Přesně jak já, když jsem hledal přepínač a narazil na tenhle, tak jsem věděl, že to je off. Teda on

BTW: Kde berete nějaký pěkný šroubky na kytaru? Všude ve spojovacích materiálech maj šrouby buď s hnusnou hlavou nebo v tom šerednym žlutym pozinku. Nakonec posloužily šroubky Tamiya z RC autíček

BTW: Kde berete nějaký pěkný šroubky na kytaru? Všude ve spojovacích materiálech maj šrouby buď s hnusnou hlavou nebo v tom šerednym žlutym pozinku. Nakonec posloužily šroubky Tamiya z RC autíček