Dowina-Vaše názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Marek0090

Re: Dowina-Vaše názory

Příspěvek od Marek0090 »

Tak jako šťastný majitel Dowiny musím říct, že jsem taktéž nadmíru spokojený 8)
Zvukově je to nádhera a cenově se mi taky líbí, tahle konkrétně mi padla prostě do ruky, protože jsem si ji v místních hudebninách vybral během 2 minut a byl jsem si skoro jistý, že je to ta "pravá" :-)
Teď jsem tam dál akorát nocé struny značky Martin a ty mne teda moc nepřesvědčily, ale jinak je to fajn nástroj...
Ivan

Příspěvek od Ivan »

zase ich tak nechvalte, lebo zvysia ceny.... :mrgreen: ale vazne, su to skvele nastroje. ja mam grand auditorium polomasiv s cedrovou doskou (za cca 200 eur) a kupoval som ju s tym, ze to bude prechodna gitara, kym nenajdem nieco lepsie. no a nic lepsie som zatial nenasiel a uz teraz viem, ze si ju necham dozivotne, dokonca som do nej investoval a dal ju nakomplet preprazcovat. zvuk, hratelnost, parametre ako site na mieru pre mna. jedine co mi trosku vadi u niektorych dowin su dizajn rozety, vyzeraju ako nejake vodolepky s indianskym motivom... ale to je detail, nieco prirodzenejsie by sa na ne hodilo viac.
no a este keby zacali robit seriove celomasivy...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Zvukově určitě patří k tomu lepšímu, co se u nás dá sehnat...a zvláště pro příznivce širších hmatníků... Jedinou vadu spatřuji v tom, že z 8 Dowin, které jsem v (různých) obchodech zkusil, 5 kusům drnčelo tenké e... Při takové četnosti to již nepovažuji za náhodu...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
mirda

Příspěvek od mirda »

Já měl naposledy v ruce model D 333- smrk/palisandr- a taky jsem z ní byl hotovej. Paráda zvuk !!+ vše ostatní. Měla matnej lak -bez výkroje, bez elektriky ..cena cca 6.300,-

pak tam měli ten samej model ale s výkrojem a s elektrikou -a ten řekl bych hrál akusticky o něco méně zajímavě...
Ale i tak jsou to povedený kytary za dobrou cenu.

PS: škoda, že nedělaji i mandolíny-v podobný kvalitě a ceně. Asi bych pro ni hned běžel !!! :mrgreen:
Marek0090

Příspěvek od Marek0090 »

rocky77 píše:Zvukově určitě patří k tomu lepšímu, co se u nás dá sehnat...a zvláště pro příznivce širších hmatníků... Jedinou vadu spatřuji v tom, že z 8 Dowin, které jsem v (různých) obchodech zkusil, 5 kusům drnčelo tenké e... Při takové četnosti to již nepovažuji za náhodu...
Tak jsem natáhnul ruku pro svou Dowinu D111S-LE, drnknul jsem na tenké E a nedrnčí :P
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Marek0090 píše:
rocky77 píše:Zvukově určitě patří k tomu lepšímu, co se u nás dá sehnat...a zvláště pro příznivce širších hmatníků... Jedinou vadu spatřuji v tom, že z 8 Dowin, které jsem v (různých) obchodech zkusil, 5 kusům drnčelo tenké e... Při takové četnosti to již nepovažuji za náhodu...
Tak jsem natáhnul ruku pro svou Dowinu D111S-LE, drnknul jsem na tenké E a nedrnčí :P
Šťastný chlapec :-)
Marek0090

Příspěvek od Marek0090 »

:lol:
To víš, kdysi jsem o kytarách věděl prd, tak jsem měl alespoň tu kliku na dobré kousky 8)
(Ne, že bych o nich teď věděl všechno, ale už je to lepší)
Mastak

Příspěvek od Mastak »

Boze, prosim kde jste kupovali svoje kousky ? Jsem z Prahy a co jsem nasel tak 3 kousky skladem (vzdy jen 1ks) a to v kytarach 111 serii, jak v cedru tak smrku a GA222 v guitar parku.
Hledám obchod, kde bych jich meli vic kousků od jednoho typu (predevsim 555 serii)

Díky moc Štefan
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Mastak píše:Boze, prosim kde jste kupovali svoje kousky ? Jsem z Prahy a co jsem nasel tak 3 kousky skladem (vzdy jen 1ks) a to v kytarach 111 serii, jak v cedru tak smrku a GA222 v guitar parku.
Hledám obchod, kde bych jich meli vic kousků od jednoho typu (predevsim 555 serii)

Díky moc Štefan
Když ty bys chtěl na krámě X Dowin od vybraných modelů + X dalších Waldenů a Crafterů od vybraných modelů... Nic ve zlém - to by se líbilo každému, kdo chce kupovat, ale realita je jiná... Chce to oběhnout všechny hudebniny + třeba i zajet mimo město... Víc se s tím v podstatě dělat nedá... Jinak ale na nějakou bys mohl narazit i v MC či Countryonu...
Mastak

Příspěvek od Mastak »

rocky77 píše:
Mastak píše:Boze, prosim kde jste kupovali svoje kousky ? Jsem z Prahy a co jsem nasel tak 3 kousky skladem (vzdy jen 1ks) a to v kytarach 111 serii, jak v cedru tak smrku a GA222 v guitar parku.

Díky moc Štefan
Když ty bys chtěl na krámě X Dowin od vybraných modelů + X dalších Waldenů a Crafterů od vybraných modelů... Nic ve zlém - to by se líbilo každému, kdo chce kupovat, ale realita je jiná... Chce to oběhnout všechny hudebniny + třeba i zajet mimo město... Víc se s tím v podstatě dělat nedá... Jinak ale na nějakou bys mohl narazit i v MC či Countryonu...
Diky za info, je mi jasny ze nenajdu kralovstvi zaslibene. Kram kde by meli dva kousky jednoho typu je pro me ideal. Problem byl, ze jsem opravdu vedel jenom o 3 kouskach v Praze. A hudebniny jsem znal troje v Praze....

Š.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

já jsem teď koupil svoji dowinu, sérii 555 s výkrojem a elektroakustickou v Musiccity v Praze. Mají jich tam tak 7 - 9 kusů, záleží jak jim dovezou zboží...

Jsem s ní naprosto spokojenej přestože nehrála tak jako její dražší sestry od Dowiny. Hraje neskutečně dřevitě proti mým dalším kytarám které jsou proti ní zvukově plastové. Asi to je hlavně tím že nemá lak dle mého.

Nakonec nemohu chválit Dowinu ve všech směrech. Zkoušel jsem všechny neustále dokola a našel jsem na každé optické vady které mě by osobně dost vadily (moc perfekcionalismu), zvukově byly skutečně rozdílné dost přestože to byly stejné serie se stejným dřevem ale to je tak u všech kytar proto bych si nikdy nekoupil kytaru bez ošahání přes internet.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Ivan

Příspěvek od Ivan »

musim suhlasit, vela Dowin ma naozaj par chybiciek kras (ale nie funkcnych), na ktore sa ale da zvyknut. napr. moja ma dost vnorenu jednu znacku na hmatniku (uklada sa tam spina) a nepravidelny rozostup dier na kobylke. pamatam si, ze ked som vyberal medzi dvoma kusmi, kazda mala nieco. ale su to len kozmeticke chybicky, ktore ozeliem, lebo zvuk, co z nej leze, je fantazia...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
IvanB

Příspěvek od IvanB »

http://www.youtube.com/watch?v=AEdb5A6u ... re=related
pozeram ako Henry testuje Dowiny, nepoznate niekto tu prvu skladbu?
minouch

Příspěvek od minouch »

Nevíte, co se stalo s řadami Dowina DC222 a DCE222?

Včera mi spadl pevný futrál tak nešťastně, že se mi zlomil krk mé milované DC222...vypadala, hrála, držela se, voněla,.. tak úžasně, že ji mám fakt problém nahradit jinou a tím, že nemůžu nikde najít řadu DC222 mi na optimismu nepřidává :(
Fnk

Příspěvek od Fnk »

Art&Lutherie AL6C-AB
jastud

Příspěvek od jastud »

minouch píše:Nevíte, co se stalo s řadami Dowina DC222 a DCE222?

Včera mi spadl pevný futrál tak nešťastně, že se mi zlomil krk mé milované DC222...vypadala, hrála, držela se, voněla,.. tak úžasně, že ji mám fakt problém nahradit jinou a tím, že nemůžu nikde najít řadu DC222 mi na optimismu nepřidává :(
Dej to kytarari, zlomeny krk se da spravit docela dobre.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Trog

Příspěvek od Trog »

Zdravím

Budu kupovat dowinu ale nevím na jaky typ bych se zaměřil v cenové kategorii do 8000

Něco takového bych chtěl

http://imusicdata.cz/dowina-d-222

Chtěl bych luby a zadní desku zebrano,nultak 45 mm...

Bydlim kousek od Brna takže budu kupovat v Brně

http://dowina.eu/dealers/dealers-czech-republic/

Kdyby měl někdo typ na jakou řadu se zaměřit a do ktereho obchodu v Brně jid budu rad za každou reakci

Dik
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Trog píše:Kdyby měl někdo typ na jakou řadu se zaměřit
No, vzhledem k tomu, že jsi také napsal:
Trog píše:Chtěl bych luby a zadní desku zebrano,nultak 45 mm...
tak to vychází pouze na řadu 222...
Trog

Příspěvek od Trog »

Chtěl bych se ještě zeptat jaky je rozdil mezi typem Grand Auditorium,Jumbo,Dreadnought.

Dreadnought-Ma menší tělo než jumbo

Jumbo ma větší tělo než jumbo :mrgreen:

a Grand Auditorium ???

řada 555 je pry zaměřená na čistost a kvalitu zvuku je to tak???

např: http://kytary.cz/dowina-ga-555/HN124237

http://kytary.cz/dowina-ga-222/HN124230 (něco takového bych si představoval)

Sorry za otazky na které je určítě odpověd v historii.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“