Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
Re: Jaké struny používáte???
Cau, mam takovy dotaz. Chci si koupit ernie ball slinky 010, ale protoze rad hraju Muse, tak jsem zjistil ze on ma low E 060, coz uz je celkem masakr v pomeru k ostatnim strunam. Doted jsme pouzival devitky, takze s desitkama by nemel byt problem. Ale mam obavy s tou 060..bude potreba krk nejak prenastavovat? Kvuli ty jedny strune? Diky za odpovedi
A abych nebyl uplne OT, pouzivam bud addaria nebo Dr neon. S obema jsem celkem spokojeny 
Přenastavit krk může být klidně nutné i při přechodu ze standatních 09 na 10. Záleží na krku (jeho pevnosti) a klim. podmínkách, kde se s kytarou pohybuješ. Struna E 60 je opravdu velmi silná, nevím,co máš za kytaru, ale ono se moc nevyplácí experimentovat se silou strun, v nuláku se udělají širší zářezy a když pak se vrátíš k slabším, struny zajedou hluboko a čeká tě výměna nuláku..Určitě bych doporučoval nejdřív zkusit normální 10tky a když se osvědčí, uvažuj dál.Možná se ale budeš divit ( tvé prsty) rozdílu mezi 09 a 10, uvidíš sám.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Struny 10-60 jsem jednou měl. Je to posilovna jako prase. Na kytaře jsem skoro nic nepřenastavoval, ale ve standardu to není moc dobře hratelný. Ne kvůli bendům, ale kvůli normálním power-chordům. Stačí mít o něco vyšší dohmat.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
no mě ta 60 nepřijde jako extra špagát, ale to bude tim, že na silný struny hraju už dlouho no... a taky na Les Paulovi...záleží, jestli tak tlustý struny potřebuješ kvůli podladění
- viwalda
- Bandzone: sklad by walda
Tak po třech týdnech a jednom umytí elixírů jest zvuk stále pěkný-sic už tuhnou zvukově ale jde to, jen mi u otvoru začínájí šednout...tak si řikám, že to zas taková sláva nebude za ty hříšný prachy...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Už jste zkoušel někdo Ernie Ball cobalt ?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- flushedawayone
Dřív Ernie ball ale teď jsou to DRka
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Teraz mám na gitare Elixíry a ostanem pri nich sú perfektné odporúčam. 
This account don't exist longer.
Tak před asi tejdnem jsem na zkoušku natahnul Dunlop heavy core sadu pro sedmy a musim uznat že mě mile překvapily. Zvukově něj dobře hodně podobně EB strunám ale hlavně mi přijde dobrý že ty basový struny maj vyšší tenzi než normální struny stejný tloušťky což je hodně dobrý hlavně na basový H struně.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
cus, je prosim pravda, ze je moznost nechat si vymenit struny v Brne v Audioteku? dik
nebo doporucujete naky kvalitni misto ci cloveka (Brno), kde to bude na pockani? ja s tim totiz nemam zkusenosti a nechcu to domrvit..
nebo doporucujete naky kvalitni misto ci cloveka (Brno), kde to bude na pockani? ja s tim totiz nemam zkusenosti a nechcu to domrvit..
come on over - do a twist!
Cort M600LH, Crate V18-212
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Na výměně strun není tolik toho co pokazitjesse píše:cus, je prosim pravda, ze je moznost nechat si vymenit struny v Brne v Audioteku? dik
- flushedawayone
Prostě prostrčíš kobylkou a pak už jen točíš kolíkem 
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
no tak dobre
zkusim to sam 
come on over - do a twist!
Skusal, mam ich na Ibaneze a som spokojny...citim tam naozaj iny zvuk ako pri niklovkach hraju na sucho hlasnejsie a maju take jasnejsie vysky...vydrz neriesim kedze menim struny kazde 3 tyzdne.grock píše:Už jste zkoušel někdo Ernie Ball cobalt ?
Nic som od nich necakal, ale musim suhlasit ze plati co o nich hovori Petrucci vo videu.
ESP LTD MH 350 NT
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby někoho zajímaly tady ty kobaltové struny, tak jsem vzal sadu na zkoušku, konkrétně 9-46. První, co mě zarazilo, bylo jakoby načernání ovinutých strun a jejich ''neklouzavost''. Při samotné hře mi to ale tolik nevadilo. Příjde mi, že hrají hodně nahlas, takže na tom deklarovaní ''maximize output'' asi něco málo bude, ale neměřil jsem to
Navíc mám kytaru, na které jsou, mám pár dní, tím pádem nechci dělat ukvapené zavěry. Celkově hodnotím kladně a bude záležet na tom, jak dlouho vydrží.

Dej pak prosím vědět jak dlouho ti vydržely. Používal jsi předtím nějaké potahované (Elixír, EB...) a nebo se ti tak nepotí ruce a používal jsi nějaké obyčejnější?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mám vcelku agresivní pot a např. klasické EB struny mi vydrží tak 2 týdny. Používal jsem i Elixíry, zvukově žádný zázrak, ale vydržely. Potom co jsem koupil 2 sady bez potažených nevinutých strun, jsem se na ně vykašlal. Nakonec jsem objevil Cleartone struny a zatím spokojenost. Vydrží to samé co Elixiry a zní jako např. ErnieBally po týdnu, dobrý kompromis.
Díky, dej vědět jak vydržely Cobalty, pak je testnu já
.
Já mám teď Rotosoundy, vydrží mi asi týden než zčernají a cca další týden až dva kdy se na ně dá ještě hrát. Ale nejsou drahý tak je střídám často. Bohužel jsem před tím narazil na nepotažené elixíry a za tu cenu mě fakt zklamaly, ikdyž na akustiku jsem je používal a teď jsem přešel na potažené Dadárka a ty se mi na akustice líbí zvukově víc a mám je tam asi půl roku.
Já mám teď Rotosoundy, vydrží mi asi týden než zčernají a cca další týden až dva kdy se na ně dá ještě hrát. Ale nejsou drahý tak je střídám často. Bohužel jsem před tím narazil na nepotažené elixíry a za tu cenu mě fakt zklamaly, ikdyž na akustiku jsem je používal a teď jsem přešel na potažené Dadárka a ty se mi na akustice líbí zvukově víc a mám je tam asi půl roku.
Nepotažený Elixíry nemají smysl, ale ty potažený (ošetřený)... od koupě kobylky s rolnami mám pořád ty samý. Nepraskly a černají jen lehce, už je mám dost dlouho. Už na srazu byly víc jak měsíc hraný (hraju každej den).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Vím, že nemají, ale já je dostal od někoho kdo nevěděl jakej je mezi strunama rozdíl. Od té doby jsem je nezkoušel a šel po jiných značkách, zatím taky experimentuju s tloušťkou strun tak nemá smysl kupovat dražší struny. Ty Cobalty by možná mohly být zajímavý kompromis.