Kombo na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Lacodekany

Kombo na doma

Příspěvek od Lacodekany »

Ahoj, po skvělé koupi kytary Cort KX5 mi zbývvá už jen kombo. Chtěl bych něco na domu, stačí opravdu malý výkon bydlím v paneláku, ale chtěl bych pěkný zvuk. Nejraději bych zkusil nějakou lampu což mě přivádí k VHT ultra 6 head, ale nebráním se i tranzistoru který zní dobře. Má někdo zkušenost s Vox AD15VT-XL? Koukal sem na něj a skoro nic sem o něm nenašel, zato sem našel inzerát az dobrý peníz, zvukově se mi ukázky moc líbili. Slyšel sem hodně chváli o kostkách - bral bych asi 20 ale vadí mě "jenom" 10 reproduktor. Taky by byl dobrý kvalitní výstupn na sluchátka. Nejlepší by bylo, kdyby cena nepřekračovala 5k, beru klidně bazar, popř hlava do 5k + box bych dořešil později. Děkuji moc za rady.

P.S. forum sem prošel, hledal sem, ale stejně sem napřiklad o Vox AD15VT-XL nic nenašel, chci prostě jenom poradit :)

EDIT: Pozměněno téma.
Lacodekany

Re: Kombo na doma

Mimochodem sem slyšel tarnzák Hughes Kettner a zněl fantasticky, jako lampa. Jaké je všeobecné povědomí o těchto aparátech? V Česku sou poměrně těžko k sehnání.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pokud chceš velké repro a slušný zvuk do sluchátek a ideálně lampu, tak asi Blackstar HT-1HR plus nějaký domabastl box. Na doma to bude tiché dost, do sluchátek to umí stereo reverb (IMHO velká výhoda) a až na tu drobnost, že si to k většímu zkreslení pomáhá polovodiči, to lampáček je.

Problém je ale cena. Musel bys shánět na bazaru. S VIP kartou je na Kytarách za 4794 a to už by na box nezbylo. Dá se používat i bez boxu, ale musel by sis na tu chvíli vystačit se sluchátky, což přecijen není úplně ono. Za menší cenu bys měl k PC zvukovku i originální Guitar Rig a to je daleko víc muziky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Lacodekany

Takže ten blackstar hraje lépe než to VHT? A jak se to dá použít bez boxu, stačí zasunout sluchátka? Zátěž není potřeba nebo to dělají ty sluchátka? Ten guitar rig sem nepochopil, jako začátečník bych prosil o vysvětlené :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Na VHT jsem nehrál, každopádně je to ale pro jinou cílovou skupinu. Pokud budeš chtít hrát něco tvrdšího (což vzhledem k výběru kytary asi ano..?), tak k němu budeš potřebovat krabičku.
Bez zátěže to funguje normálně, jen nesmíš mít zasunutý jack v žádném z výstupů pro reprobox. Sluchátka mají vlastní zesilovač, přes koncový stupeň to vůbec nejde.

GuitarRig je software pro kytaristy. Obsahuje simulace aparátů, boxů, mikrofonů a všelijakých efektů a zvukově je to perfektní záležitost. Vůbec bych se nebál s tím někde vystupovat. Potřebuješ akorát zvukovku s podporou ASIO (stačí levná M-Audio Fast Track z bazaru za tisícovku), počítač a můžeš hrát.

EDIT: Teď se na bazaru válel Peavey Valveking hlava za 3k. To už je aparát do zkušebny a na pódia. Dá se s tím hrát i doma, ale se sluchátky nemůžeš počítat a box je potřeba. Je to ale "opravdovější" aparát než to, nad čím uvažuješ teď.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Lacodekany

Ano, tvrdší, ten VHT Ultra orpoti ne-ultra má prý trochu větší zkreslení, zaujala mě ta sleva a celkově ta cena. Krabičku bych si kdyýtak dokoupil no, nějak se mi zamlouvá víc. Půjdu ho v nejbližší době zkusit a zkusím i ten blackheart. Takže zvuk jde z pc do jacku takže si tam zapojim co chci, repro, sluchátka atd. je to tak? Nějak se mi to moc nezamlouvá vzhledem k mému kancelářskému řešení PC koutku, raději bych měl nějaký ten aparát, pro ten pocit. Každopádně se na to kouknu. Přijimám jakákoliv doporučení takže díky moc.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pozor, Blackstar, ne Blackheart, ten taky není na tvrďárny. :) No vyzkoušej, to je to nejlepší, co můžeš udělat.

Když budeš mít zvukovku, tak kytaru i sluchátka (nebo repráky) píchneš do ní. Běžná zvukovka, co v PC bývá, ti stačit nebude. Na doma je to fajn řešení, pocit z velkého aparátu stejně přijde až na hlasitostech, které nejsou zrovna domácí.

EDIT: Když na to tak koukám, tak máš pravdu, že to VHT má zkreslení docela dost... :shock: Ale na tvrďárny bez dokopnutí to stejně nebude. No, vyzkoušej. :)

gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

Pokud ho ještě neprodal tak bych bral tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= + třeba nějaká krabka

anebo to řešit přes tu zvukovku jak píše Bummer... je to na doma docela efektivní řešení a člověk se s tím vyblbne :-)
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75

Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
Lacodekany

Brummer: Chybička se vloudila.. :D. Preferuju zatim VHT, uvidim, jak se bude chovat.
Gareth? Už sem mu psal, úplně sem vykuli oči, celolampa, 18W za 2000kč?! V čem je háček?! :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

V tom, že na doma to bude kurevsky nahlas a na tvrďárny to taky není. :) Ale jinak super cena.

Lacodekany

Tak před to hodim hromadu mikin :D Osobně kdyby si byl v mé pozici a mohl mít za 2k lampák.. co by si udělal? Mě to tak strašně láká a 2k neni zas tolik peněz, kdyžtak půjde dál..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jo, já bych do toho šel. :)

Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

já bych za 2t bral zvukovku s nástrojový vstupem z bazaru + sluchátka a jet přes SW jako je guitar rig apod. Nebo nějaký rackový preamp, ale to je pro tebe cenově jinde.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Lacodekany

Zkusil sem ho zkontaktovat už před dvěma dny, stále nic, tak snad to ještě má. Akorát se bojim pošty co s tim udělaj. Pokud to nevyjde, asi pujdu do toho VHC s Boxem.
grock

Příspěvek od grock »

Lacodekany píše:Tak před to hodim hromadu mikin :D Osobně kdyby si byl v mé pozici a mohl mít za 2k lampák.. co by si udělal? Mě to tak strašně láká a 2k neni zas tolik peněz, kdyžtak půjde dál..
Utlumit lampové kombo jde těžko, uvědom si, že jsou tam ty lampy, které se hřejí a chladí vzduchem, takže musí být přístup vzduchu, proto bývají komba vzadu neuzavřená...Do paneláku bude asi i 1w moc!
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Lacodekany

Tak já nemám v plánu tím 1W hrát na plno, jen to vybudit na rozumnou hranici, ale je pravda, že 18W je do panélaku fakt dost, ale co s tím? Cena je fantastická.
gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

leda výkonovou brzdu, prostě hi-gain aparáty se v těhlech nízkejch výkonech moc nedělaj, jeden z nich je třeba můj engl gigmaster, s tím se dá hrát doma úplně v klidu....ale to už je zase trochu jiná cena...
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75

Lacodekany

Já bych byl klidně i pro tranďák, ale musel by hrát dobře. Nezáleží na výkonu (malý výkon), musí hrát dobře, co nejnižší cena. Tahle kombinace se tak těžko hledá. Ten kettner u známého hrál skvěle, velde měl na prodej Frontmanu 25r myslím a to byl odpad, blé, přitom taky tranzistor, podobný výkon.
gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

jestli tranďák, tak ti většina lidí poradí Roland Cube... i já s ním mám dobré zkušenosti, další možnost je třeba peavey s transtube technologií...taky otázka jestli chceš nějaký modelingový nebo klasický. Nebo to řešit ještě jinou cestou a jít do multiefektu a hrát do bedýnek u kompu a do sluchátek, třeba s Voxem Tonelab mám dobrý zkušenosti ...

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pro me je porad vitezem blackstar HT1 - jako jediny z tech levnych minikomb ma reprak, ktery pri zkresleni nezni jako kdyz nekdo trha kartonove krabice, zaroven je malicky a ma i tu sluchatkovou emulaci. akorat pri eventualnich opravach bude problem kvuli technologii vyroby, jinak urcite palec nahoru.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“