Druhá kytara - telecaster

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Walther

Druhá kytara - telecaster

Příspěvek od Walther »

Zdravím, přemyšlím o koupi druhé kytary. Investice cca 10 000 kč.

Chtěl bych se zeptat jestli by byla pitomost vybrat si tuhle kytaru.
http://kytary.cz/fender-standard-telecaster/HN082959/

Rád bych Telecaster, snímáče mohou být jakkékoliv. Ale spíš bych chtěl sc. Chtěl bych novou ne z bazaru.

Omlouvám se že stím spamuju forum. Ale vyhledávání nikdy nebyla moje silná stránka.
jastud

Re: Druhá kytara - telecaster

Příspěvek od jastud »

Mexicky Fender, muze a nemusi to byt dobrej nastroj. Pokud netrvas na Fenderu tak prubni tohle http://kytary.cz/squier-classic-vibe-te ... /HN116838/ Ve sve cenove kategorii hodne povedena kytara. Muze byt srovenatelna s mexickym Fenderem mozna i trochu lepsi.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Walther

Příspěvek od Walther »

Když už jsme u toho Squieru. Kámoš říkal že kdysi squier (ještě než ho koupil fender) měl a že to byl pěknej krám. Jak je to sním dnes? Jsou to dobrý kytary?
jastud

Příspěvek od jastud »

Pokud mel nejakyho Bulleta za dva tisice tak to asi zadna hitparada nebyla. Squier je dcerina firma Fendera a zrovna rada Classic Vibe je razena k tomu nejlepsimu co kdy vyrabeli. Povedeny kousek z tehle rady je srovnatelny s mexickym Standard Fenderem. Takze podle me stoji za vyzkouseni.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

jastud píše:Pokud mel nejakyho Bulleta za dva tisice tak to asi zadna hitparada nebyla. Squier je dcerina firma Fendera a zrovna rada Classic Vibe je razena k tomu nejlepsimu co kdy vyrabeli. Povedeny kousek z tehle rady je srovnatelny s mexickym Standard Fenderem. Takze podle me stoji za vyzkouseni.
Anebo spíš naopak, je třeba chvíli hledat v mexických Standard Fenderech, než se najde tak povedený kousek, aby se vyrovnal namátkou vybranému Squieru Classic Vibe. Nemluvě o snímačích, které jsou na CV Squieru rozhodně lepší než na mexickém Standard Fenderu.
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Ten Classic Vibe určitě vyzkoušej, protože to jsou velmi povedené kytary a tu kvalitu bych řadil mnohem výš než na úroveň mexických fenderů (teda aspoň těch pár let starých). Na druhou stranu, na nejnovější standard mexika jsem ještě nehrál, takže zase nechci kecat, ale jedno můžu napsat určitě:
Nedávno jsem si Classic Vibe tele pořídil (model custom) a nemůžu si tu kytaru vynachválit. Dokonce od té doby, co ji mám, tak nehraju na žádnou jinou a to mi tu leží jiné kytary za čtyřnásobnou cenu... Zpracování na tom squieru je výborné - jediná vada je troška lepidla kolem nulťáku, jinak je to vzhledově nádherná kytara s velmi povedeným sunburstem... Zvukově je dokonce lepší než postarší Fender American Standard, kterého jsem měl chvíli doma - kobylkový snímač je víc uřvanější, víc twanguje a to mám rád. Naopak krkový snímač je takový slabší, ušmudlanější - já mám raději, když to víc řve, takže ho časem vyměním... Prostě za mě: toho squiera se neboj, za ty prachy lepší volba není. :D
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Vintage V52 Reissued
Walther

Příspěvek od Walther »

Ještě bych měl dotaz k těm 21 pražcům, osobně bych radši 22. Nebyla by tam nějaká podobná jako tahle? http://kytary.cz/squier-classic-vibe-te ... /HN116838/
viktorka

Příspěvek od viktorka »

Zdravím.Taky jsem uvažoval o telecasteru fender mexico ale co ted čtu tak ten squier je lepší tak ted mám dilema :(
viktorka

Příspěvek od viktorka »

Tak co? Myslíte si že by byla lepší volba squier než fender telecaster mexico?
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Vyzkoušej si všechno a vyber. Nekupuj nic naslepo. já třeba zkoušel squier, fender mexico a odešel s vintage v52 reissued. bylo to fenderovější, než originál fender, nejbližší mé představě o zvuku klasického telete. a sedělo mi to líp do ruky. ale ty máš svoji představu. vyber to, co se bude nejvíc líbit tobě.Musí to padnout do ruky, ladit a mělo by to mít zvuk, který si představuješ.
drahec

Příspěvek od drahec »

Asi nejlepší je jít do hudebnin a porovnat je vedle sebe.
Já tak porovnával squier CV 50 strata s mexickýma stratama, a squier to vyhrál..

edit: příště musím psát rychleji, tak ale aspoň máš 2x podobnou odpověď, možná by na tom něco mohlo být ;)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“