Humbucker > Single Coil

Pedály, multiefekty, procesory, ...
filipe.dvorak

Humbucker > Single Coil

Příspěvek od filipe.dvorak »

Ahoj, chci se zeptat, existuje nějaký efekt, kterým lze docílit ze snímače typu Humbucker zvuk Singlu?
Kamarád má multiefekt Boss ME-50 a tam je právě tato varianta a zvuk o dost zkonkrétní a je o dost čitelnější. Zajímá mě, jestli se dá tohle koupit v nějaký krabičce.

A radám typu "kup si strata" doufám, že se vyhneme, díky :D
grock

Re: Humbucker > Single Coil

Příspěvek od grock »

jo, kdysi jsem něco četl, S.Duncan to dělá a umí to ůdajně hb-s i naopak. Ale nevzpomínám přesné označení..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

já myslím že když si dobře pohraješ s ekvalizací tak ten zvuk trochu přiblížíš zvuku singlu
grock

Příspěvek od grock »

většina lidí ,i já, to řeší rozepínáním cívek.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
filipe.dvorak

Grock: Koukal jsem na efekty od SD a co jsem našel na jejich stránkách, tak se týkalo vyloženě jen distorion nebo delay pedálů atd ... rozepínaní cívek by to vyřešil, ačkoli na to bych musel mít snímač co to umožnuje, mám čistě SD SH-4.

Hegrik: Čeče, asi to tak dopadne, taky mě pak už napadlo snad jen pohrát si s EQ ...
grock

Příspěvek od grock »

SH4 má výstup na 4 kablíky,ne?Tak to není problém..
MilanT

Příspěvek od MilanT »

grock píše:jo, kdysi jsem něco četl, S.Duncan to dělá a umí to ůdajně hb-s i naopak. Ale nevzpomínám přesné označení..
Já četl něco podobného o Electro-Harmonix - http://www.audiotek.cz/product-29932-el ... x-knockout
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

no mě přišlo že zezačátku poukazuje na multiefekt který to umí a jak se toho dá dosáhnout tak jako tím multiefektem..to že se použije jen jedna cívka z humbuckeru asi nebyl původní cíl kam chce tazatel dojít
filipe.dvorak

Přesně jak říká Hegrik. Vím, že existujou snímače, které dokáží pracovat jako Humbucker tak i Single, nebo že lze rozepínat cívky.... Ale spíš řeším efekt.

Milan T: Myslim, že to je to co hledám, trošku si ten efekt proklepnu. Díky! :)
filo01

Příspěvek od filo01 »

K tomu knockoutu přidám jeden postřeh z praxe: http://gitarzysci.pl/post593400.html?hi ... ut#p593400
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ja to resim rozepnutim civek. Mam taky SD SH4, ten ma 4 vyvody, takze neni zadny problem tam ten prepinac pridelat. Zvuk to ma rozhodne mnohem vic podobny singlu nez nejaky efekt (ktery nebude delat nic jineho, nez ze vyrizne stredy, takze vlastne ekvalizer...).
Hraju výhradně na šrot.
grock

Příspěvek od grock »

Abu píše:Ja to resim rozepnutim civek. Mam taky SD SH4, ten ma 4 vyvody, takze neni zadny problem tam ten prepinac pridelat. Zvuk to ma rozhodne mnohem vic podobny singlu nez nejaky efekt (ktery nebude delat nic jineho, nez ze vyrizne stredy, takze vlastne ekvalizer...).
Přesně tak! Rozepnutím cívek sice nikdy nebude úplně singl sound, ale určitě přirozenější a příjemnější než nějaký efekt či simulace. Když je SH4, není co řešit. Navíc bez dalších adaptérů napájení, místa v pedalboardu , investice (jen nový pot nebo switch)..
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Je fakt, že vzhledem k existenci a sehnatelnosti push-pull potenciometrů (u Alexe mají téměř všechny varianty) je každé jiné řešení než rozpínání cívek (resp. přepínání ze série na paralel) zbytečné vyhazování peněz a místa na pedalboardu, které se do budoucnosti určitě budou hodit na něco jiného.
filipe.dvorak

Pánové, asi máte pravdu .. když tak nad tim přemejšlim, větší smysl asi opravdu má rozepínaní toho snímače. Zejtra dám vědět kytarářovi, uvidim co mi poví. Díky za reakce! :)
vaty

Příspěvek od vaty »

Zdravim, nezakladam nove vlakno, ale potreboval bych poradit. Mam Washburn Winproftr s 2 humbama SD USM, a rad bych je chtel udelat rozepinatelne na singly. Koukal jsem na pocet kabelu a jsou tam 4, ale na kazdem planku u SD viz http://www.seymourduncan.com/support/wi ... _2v_3w_2pp

je jich 5..? jak to zapojit na 4 kable, nebo poradte jaky diagram pro zapojeni... Diky
Wasburn winpro ftr - Washburn WD7SCE ATBM - Steffy-line sl-w410 - Boss RC-300 loop Station - zoom G3 - VHT Special 6 ultra - Yamaha PSR E423
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Na schematu si nevšímej toho vodiče označeného "Bare" - to je stínění. Teda pokud tam to stínění (opletení) nemáš. Tady máš zapojení snímačů (bez stínění) http://www.seymourduncan.com/support/wi ... olor_codes a tady pro pochopení třeba verzi od RM pickups
http://www.rmpickups.cz/files/schemes/schm20.jpg
http://www.rmpickups.cz/files/schemes/schm47.jpg
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Ahoj, chtěl bych na své kytaře mít možnost rozepínací humbucker. Mám Gibson Les Paul Studio 2012 , snímače Burstbuckery. Podle stránek Gibsonu (zde ) mají ale Burstbuckery jen 2 vodiče. Lze to nějak elegantně řešit nebo je nutný nějaký zásah do snímače?
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, se stávajícími snímači to moc elegantně vyřešit nelze. Byla by to piplačka bez záruky úspěchu. Tím mám na mysli podívat se je-li dostupné spojení obou cívek, jestli ano, ono spojení rozpojit a vyvést z nich vývody - tím by se stal snímač čtyřvývodový a už by umožňoval přepínání HB/single. Vzhledem k tomu, že vodič je tenčí než vlas, podařilo by se Ti jej velmi pravděpodobně utrhnout a co potom? Nejelegantnější řešení pro Tebe je prodej těch dvouvývodových snímačů a koupě nějakých čtyřvývodových. Konkrétní typ nebudu uvádět, je jich spousta od všech možných výrobců (RM, SD, DiMarzio) z těch nejznámějších. Vybrat by sis měl podle svých požadavků z technických údajů výrobce. Prvním krokem by mělo být rozhodnutí co od snímače požaduješ. Souvisí to i s tím, jestli používáš nějaké zkreslovací krabičky nebo zapojuješ kytaru přímo do zesilovače.
K tomu si vše potřebné už jistě zjistíš sám. Přeji správné rozhodnutí.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Děkuji za odpověď.

Tušil jsem, že to s těma dvěma vodiči nebude tak jednoduché . Ono to zas tak nehoří, se snímači jsem zvukově spokojen, jen plánuji koupit lepší potenciometry a vodiče, než tam dal Gibson, tak jsem si chtěl udělat radost rozepínáním cívek. 8)
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Lepší vodiče a poty? Šetři prosím tě na něco smysluplného. Pokud nechrastí, nech to být.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“