ikonický kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
wikxzen
Rádce

Re: ikonický kytary

Příspěvek od wikxzen »

Ikonická kytara = nerozlučně spjatá s oním kytaristou. Tak jsem to pochopil já.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No já to pochopil tak, že by jsi měl jen podle kytary poznat, kdo ji proslavil.
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Pre mna je to jednoznacke Mikova PRS-ka, ( PRS Artist z 1989) na ktorej hral vacsinu svojej kariery a nahral na nej mnozstvo albumov. Mam pocit, ze ju ma dodnes. :)

Obrázek
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Teorge píše:No já to pochopil tak, že by jsi měl jen podle kytary poznat, kdo ji proslavil.
Sorry, mně je líto, že jsem to asi já, kdo tu teď prudí. Ale stejně si myslím, že když byste třeba měli hádat, na jakou kytaru bylo nahráno sólo ve studiovce např. Stairway to Heaven, tak málokdo pozná, že to byl Telecaster. A takhle se táhnou ikonický kytray se spoustou ikon. Tak řekněme, že u Briana Maye poznáme, že sólo v Crazy Little Thing Called Love není na jeho Red Special (který se tu mj. zatím neobjevila!), ale na tele ...
Edit: A třeba Oldfield údajně nahrál svá stěžejní alba (aspoň ta první) na SG Juniora či co to bylo za model (s jedním P-90). To je to samé, jako spojovat P. Townsenda s Hiwatty, ale ve studiu to údajně byla komba Fender. Nebo třeba já vždycky ve Steppenwolf - Born To Be Wild hledal nějaký fuzz, a údajně je to jen totálně ohulený nějaký Fender. Takže tak je to asi s těma ikonama, jsou tu jen od toho, aby se k nim měl kdo modlit, a jiný aby je bořil ...
Naposledy upravil(a) Fořt dne 22.10.2012 13:45, celkem upraveno 1 x.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Já jsem to teda asi nepochopil vůbec, když jsem sem propašoval vynálezce Les Paula a jeho Les Paula.
Protože když si někdo prdne na kytaru samolepku, tak je asi na debatu, jestli je to už ikonická kytara.
Ale jestli jde o spojení určitého kytaristy s určitou kytarou, tak jsme to klidně mohli dávat a rozvinout debatu tady - co-se-nikam-jinam-neveslo/poznej-kytari ... 0kytaristu :)
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Fořt píše:A třeba Oldfield údajně nahrál svá stěžejní alba (aspoň ta první) na SG Juniora či co to bylo za model (s jedním P-90).
Tak to ano. Neskor pouzival Gibson L6s s aktivnymi snimacmi, tiez telecastre aj tiez znamy cerveny Fender Stratocaster z 1963. Oldfield mal po celu dobu mnozstvo gitar, ale pre mna je ikonicka gitara prave spominana PRS, ktoru pouzival dlhu dobu a ktora v jeho kariere zohrava podstatnu rolu. :-)
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

táto tu nesie chýbať :D túto pozná asi každý: Obrázek
This account don't exist longer.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Já jsem jako ikonická kytara pochopil, kytaru, kterou každý pozná např. Ten Daronův Iceman, nikdo jinej ho nemá a mít nebude. A pokud ano, tak má jednu z JEHO kytar jako např. kytarista ze System of a down revival cz.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Obrázek
Obrázek
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Se divím, že sem ještě nikdo nedal Davida Gilmoura a jeho černého strata, na kterého hraje už hezkých pár desítek let
Obrázek

... a rovněž černého strata "Blackie" Erica Claptona
Obrázek
grock

Příspěvek od grock »

Radim Hladík . Pan kytarista.
Asi nej CZ ikona...teda škrtám "asi"
Asi nej CZ ikona...teda škrtám "asi"
Pardon, dík za upozoznění, přeskočil jsem - a už se stalo......Ale u zdravení mě učili, že radši dvakrát :wink:
Naposledy upravil(a) grock dne 22.10.2012 18:53, celkem upraveno 1 x.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

grock píše:Radim Hladík . Pan kytarista.
Myslím, že už je tu o stránku zpět :wink:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
sopy

Příspěvek od sopy »

Pro mě nepřehlédnutelná kytara je ta Chuckova B.C. Rich Stealth 8)

Obrázek
Walther

Příspěvek od Walther »

Obrázek

Kirk Hammett s Mummy
drahec

Příspěvek od drahec »

Určitě by tu neměl chybět Ritchie Blackmore..
Obrázek
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Wocass píše:A pokud ano, tak má jednu z JEHO kytar jako např. kytarista ze System of a down revival cz.
Ne-e, jednu z těch, které byly vyrobené v limitované sérii do běžného prodeje, rozhodně to není přímo jeho ;)
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Sadam.S píše:
Wocass píše:A pokud ano, tak má jednu z JEHO kytar jako např. kytarista ze System of a down revival cz.
Ne-e, jednu z těch, které byly vyrobené v limitované sérii do běžného prodeje, rozhodně to není přímo jeho ;)
Fakt? A já měl pořád za to, že Daron pustil nějakejch 6-9 kusů ven a že je to od něj (resp. myslím ty malby jak mu je dělal táta nebo kdo)... Tak to je moje chyba a omlouvám se, nic méně přesto se domnívám, že jich je jen do 10 kusů a to mi příjde unikátní.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Ta kytara, co má Honza Toman z ukončeného SOADr, je jedna z limitované edice 299 kusů.
jastud

Příspěvek od jastud »

Pekne shrnuti opravdu ikonickych kytar: http://www.rollingstone.com/music/pictu ... s-20120523 :wink: Chybi tam jen Gilmoruv #0001 Strat :D
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
krade

Příspěvek od krade »

hele, nechtěl jsem tady rozjíždět nějaký nenávistný debaty, ale přesnej opak...často se tady lidi dohadujou o různejch detailech nebo jsou to boje s dopředu nerozhodnym výsledkem ve stylu: "co je lepší fender nebo gibson." beru to tak, že spousta lidí, co sem leze, je kytarama doslova posedlá, včetně mě...tak jsem chtěl jen otevřít nějaký téma - a záměrně takhle široký a bez mantinelů - abysme se tady mohli všichni vykecat...vždyť téma: "jaký LP je nejzhečí" je úplně stejně vo ničom...takže serte na to, podle čeho se pozná ikonická kytara, a pište zdůvodňujte a posílejte obrázky (což se já asi nikdy nenaučim) svejch oblíbenců, ať mi ostatní máme nad čím slintat...a propós: když se řekne Jimmy Page, spojíte si to spíš s LP nebo telecasterem:)? za mě teda LP
PS: to fořt...sorry za unáhlenou reakci, nechtěl jsem hned hejtovat
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“