Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Ki3zek

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Ki3zek »

Tak přikládám foto...
Gibson Les Paul
Gibson Les Paul
Přílohy
8646%20(88).jpg
Naposledy upravil(a) Ki3zek dne 23.10.2012 12:12, celkem upraveno 1 x.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

pěkný to máš - jsem opravdu zvědav na výsledek!!!
akorát to logo gibson sis mohl odpustit :-D
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Ki3zek

Příspěvek od Ki3zek »

Jo Jo rozmejšlel jsem se děsně dlouho jestli mam bejt originální nebo kopírovat-Gibson, ale nakonec jsem se rozhodl pro kopii, pač mi to logo už tak přirostlo k tý kytaře, že cokoliv jinýho mi přijde nevkusný.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Ki3zek píše:... fotky tý mý (budoucí) Gibson Les Paul 1959.
Vypadá to na proklatě věrnou kopii :idea: ale logo je jako podpis stvořitele. A falšování podpisu je podvod.
Dej si na to vlastní logo, není vyloučeno, že tvoje kopie bude lepší než originál :!: ... :?:
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Cremster

Příspěvek od Cremster »

Ki3zek píše:Čau všichni, stavíte fakt moc pěkný kytary. Taky sem pak přidam nějaký fotky tý mý (budoucí) Gibson Les Paul 1959.
Krásná práce.. :) docela luxusní fládr. Chtěl jsem se zeptat jakym způsobem hodláš vytvarovat tu klenbu těla? a z čeho máš udělanej krk? neměl by být z mahagonu když děláš kopii?
Ki3zek

Příspěvek od Ki3zek »

Takže, děkuju za kladný ohlas. Fládr jsem frézoval přesně těďko (viz foto). A krk mám z birdseye maple, to je takovej jakoby tečkovanej javor, vím že to není jako originál, ale četl a i vyděl jsem mnoho fotografií, že se mahagonový krky lámou a pak jsem čet různý rozhovory s českejma kytarářema a ty mají rádi javor pro jeho pružnost a lehkost, tak jsem se nechal inspirovat :)
Přílohy
PIC_0021.JPG
PIC_0014.JPG
PIC_0001.JPG
Ki3zek

Příspěvek od Ki3zek »

Ještě dvě foto pro upřesnění.
na desítku překližku jsem si nalepil papír s těmi léty, a postupně jsem si vždy jedno léto uříz-přišrouboval na kytaru-vyfrézoval, další léto obříz a znovu a znovu...Jo a na tý frézce jsem si udělal takový forichtung, něco jako kopírovací fréza s ložiskem nahoře, ale pro tento účel bylo spíše vhodnější toto (notno se nad tim zamyslet :) )
Přílohy
PIC_0010.JPG
PIC_0009.JPG
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Krásná práce, těším se na výsledek, pomaličku se rozhoupávám k vlastní výrobě, tak rád vidím fotodokumentace a ještě kvalitně a precizně tvořené...jen tak dál
Já se k tomu dřív jak z jara příštího roku nedostanu...
smekáček ti..
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Ki3zek

Příspěvek od Ki3zek »

Díky díky :) , jenom kdybyste kdokoloiv potřeboval plánky kytar pdf, dwg, ... něco mám, nebo poradit ohledně výroby (upozorňuju, že nejsem žádný profík, ale taky žádný blb :D ), tak mám i hafo fotek ´, jak z mý, tak z cizí výroby kytar, čau
Cremster

Příspěvek od Cremster »

Šel sem na to trochu jinak.. udělal sem si rámeček po kterym mi fréza jezdila a jako první sem frézoval sklon ke krku 3,5 stupně. Pak sem si podle výkresu rozkreslil vrstevnice na tělo a po 1 milimetru sem frézoval. :) Jinak dělal sem celojavor byl pro mě nejdostupnější.
Přílohy
IMG_20120814_111337.jpg
IMG_20120813_152402.jpg
frézování předku
frézování předku
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Tady má frézku napevno a posouvá korpus: (viz 03:41)
http://www.youtube.com/watch?v=ax0ZFIl_ ... re=related
podobně i jiný šikula:
Obrázek
celá jeho dokumentace: http://www.zisoft.de/e-gitarren/lespaul/20071027.html
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Kluci, moc pěkné to máte, chlubte se dalšími pokroky.
Celojavor mi nevoní tolik jako mahagon. Hoblíčky fajne!
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Cremster píše:Šel sem na to trochu jinak.. udělal sem si rámeček po kterym mi fréza jezdila a jako první sem frézoval sklon ke krku 3,5 stupně. Pak sem si podle výkresu rozkreslil vrstevnice na tělo a po 1 milimetru sem frézoval. :) Jinak dělal sem celojavor byl pro mě nejdostupnější.
Nádhera! Kdepak si kupoval mahagon a na kolik tě to vyšlo smím-li se zeptat?
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Cremster

Příspěvek od Cremster »

Po fréze sem to srovnával hoblíkem pak cidlinou, excentrickou brusnou a finiš růčo. :)
Přílohy
tady je to jen hoblíkem
tady je to jen hoblíkem
Cremster

Příspěvek od Cremster »

Dík :) Mahagon? Vůbec.. nebyl zrovna po ruce. :) tělo celojavor, krk taky javor - ten byl za děkuju :D. hmatník palisandr sem kupoval - 190kč, výložky sem udělal z hovězí kosti co jsem našel v práci a kousek ebenu na hlavu sem taky vyšmelil :D .
Jinak mahagon mi taky pán nabízel, ale to už bylo pozdě. Asi za 500 kč fošna síla 35 - 40 teď nevim a 400x3500 mm. Na ten třeba ještě příjde řada :)
Moc investovat sem nechtěl dělám to poprvý tak nevim jak to dopadne.
Přílohy
IMG_20120814_175050.jpg
Ki3zek

Příspěvek od Ki3zek »

Cremster píše:Dík :) Mahagon? Vůbec.. nebyl zrovna po ruce. :) tělo celojavor, krk taky javor - ten byl za děkuju :D. hmatník palisandr sem kupoval - 190kč, výložky sem udělal z hovězí kosti co jsem našel v práci a kousek ebenu na hlavu sem taky vyšmelil :D .
Jinak mahagon mi taky pán nabízel, ale to už bylo pozdě. Asi za 500 kč fošna síla 35 - 40 teď nevim a 400x3500 mm. Na ten třeba ještě příjde řada :)
Moc investovat sem nechtěl dělám to poprvý tak nevim jak to dopadne.
no to teda čumim fakt pěkný!!
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Soráč špatný quote... ten mahagon byla otázka na Ki3zka.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Ki3zek

Příspěvek od Ki3zek »

Díky, takže mahagon a všechno ostatní jsem kupuval na http://www.holz-faszination.de/home/index.php
mahagonové tělo stálo 2000Kč
javorový top s touto kresbou 3000Kč
krk(byla to velká fošna) 3500Kč
hmatník palisandr s rádiusem a nařezanými pražci 800Kč (zbytek, jako poziční zn. jsem dodělával sám, každopádně ty pražce ušetří hodně práce-sraní)
ebenový plátek na hlavu kytary-destička 700Kč

tak to je asi tak vše, jinak tato firma je velice precizní přijde to krásně vlhkotěsně zabalené asi tak do týdne, s prací na hmatníku+1týden
to je asi tak vše...
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

:shock: :?:
Summa summarum 400 ojrů, jen za dřeva. V případě, že jsi už nějakých pár kytar úspěšně vyrobil, je to OK. Pokud to je první home made, tak máš rád riziko.
Tak kolikátá bude tahle Les Paul :?: :?: :?:
-kcr-
PS. Já se pořád ještě rozmýšlím, jestli nejsem na kopii LP moc nezkušenej
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Ty jo... to co jsi dal za fošnu na krk + hmatník. To mě stálo celé Macassarové Včko i se snímačema :D. Každopádně respekt.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“