Stojan pod reprobox 2x12

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
creds

Stojan pod reprobox 2x12

Příspěvek od creds »

Ahoj, potřeboval bych kontakt na firmu či soukromníka, který by byl schopen vyrobit nebo dodat součásti pro výrobu stojanu pod dvoureprákový kytarový box (cca výška stojanu 30cm, nosnost cca 80kg). Preferuji hliníkové profily nebo moduly (viz přílohy), nohy snadno odnímatelné kvůli převozu a skladovatelnosti (nejlépe zasunovací do rohových PVC spojek, což je asi ten hlavní problém, stojan na pevno je asi bez problému...). Díky moc za tip.
Přílohy
vykres_profily.jpg
standartni_profily.jpg
Jackson RX10 D, Jackson JS32T, Peavey 6505, Genz Benz G-flex 212, Samson AirLine AP1, NS-2.
http://bseband.xf.cz/ http://jokereleven.xf.cz/
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Stojan pod reprobox 2x12

Příspěvek od Fade »

Kašli na stojan a pořiď si case. Box z něj vyndáš a postavíš na něj. Nejlepší věc pro převoz a zároveň stabilní stojan.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Můj názor: vyrábět stojan, z hliníkových profilů, 30cm vysoký=zbytečná investice.
grock

Příspěvek od grock »

U stojanu nejde o jeho výšku, ale o naklopení boxu, aby se slyšel při hraní v mini prostoru, kdy se navíc řeší i hlasitost. Být v ose repra je pak fakt výhoda!
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Fade píše:Kašli na stojan a pořiď si case. Box z něj vyndáš a postavíš na něj. Nejlepší věc pro převoz a zároveň stabilní stojan.
+1
Ona stačí i case od hlavy.
Andreas11

Příspěvek od Andreas11 »

Když už jsme u toho...

Jaká je optimální poloha hudebníka vůči kombu/reproboxu?
Optimální mi přijde, kdež jde osa repra přímo na ucho. Ale lidí, kteří používající naklápěcí stojany na reproboxy je málo. Většinou komba/bedny stojí na rovné položce pár metrů za muzikantem.

(Třeba včera jsem viděl na menším pódiu Jeffa Becka se dvěma Fendery Pro Juniory, které měl tak cca ve výšce 90 cm nad zemí na rovné podložce...)
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

mě teda přijde že někdy je zvuk přímo v ose repro-ucho opravdu hnusný, lepší je si stoupnout lehce dál a mimo osu, i když možná je to tak jen u mého boxu nebo reproduktorů na které jsem hrál
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Podle mě... Pokud je hnusnej, tak je to proto, že to prostě hraje hnusně. Ucho má širší záběr než (super)kardioidní mikrofon, kde se musí správná poloha hledat. Když to zní tak špatně, tak to asi nebude proto, že se při návrhu počítalo se snímáním ze strany. U jednoduchých simulací reproboxu bez mikrofonu pak bude taková věc slyšet taky, pokud nejde o vlastnost repra.

Troufnu si říct, že osa vyzařování repra je jediný místo, kde se naplno projevuje charakter sestavy
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Bummer píše: Troufnu si říct, že osa vyzařování repra je jediný místo, kde se naplno projevuje charakter sestavy
v tom máš asi pravdu, ale co když mícháš dva druhy repro? nemůžeš být zároveň v ose obou ne?
já to myslel spíš tak že se mi kolikrát zvuk přímo před repro (tak do 20cm) třeba nelíbí, ale o metr dál už to zní mnohem příjemnějš, což ale taky může bejt chárou mýho ucha při tom určitým výkonu
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

cim to, ze ty hnusny zvuky nakonec v mixu po sejmuti mikrofonem "narovno" fungujou nejlip? taky me moc nebavi muj zvuk kdyz mam ucho primo v ose, je to samozrejme stravitelne ale preferuju byt spis mimo.

to se tyka hrani s kapelou a nahravani, na domaci brnkani bych klidne mel nejaky "hezky" zvuk.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Problém je v tom, že se tu pořád bavíme o současné, moderní podobě mixu s agresivní kytarou a zároveň se tu v jiných tématech slintá nad tlustým zvukem starých mistrů, který je s něčím takovým neslučitelný. A přitom to kdysi fungovalo.
Nepříjemný zvuk je ok, ale ne za každou cenu a musí to jít vykroutit.

Standa: Jo, ucho dělá hodně moc.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jde o to jake stare mistry myslis, nemyslim si, ze treba takovy Hendrix by mel hodny zvuk ;) nebo takovy Page.

otavene stare aparaty jsou mnohdy taky peknej jedak a agrese v ose repraku.

nicmene je to samozrejme vec vkusu, pro me ostrejsi zvuky porad fungujou lepe v mixu nez ty "kulate" (coz se casto rovna "zahuhlane"). imho je porad lepsi vysky v mixu na eq ubirat nez dohanet (setkal jsem se ale i se zvukarem, ktery to ma obracene a vysledky jeho prace jsou vynikajici) :)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já když hraju, nemám uši v ose repra, protože to je svinstvo a nemám to rád. Když ale stojím dále a trochu šikmo, zvuk je parádní. Venku celkově v kapele taky paráda. Nemyslím tedy, že to je špatným boxem nebo zesákem nebo nastavením, protože za žádný článek mé sestavy se podle mě nemusím stydět a nastavit zvuk si taky umím. Podle mého odhadu to je jen vztahem mezi uchem a hlasitostí reproduktoru. Zajímavé taky je, že když box snímáš "na rovno" bez ořezu, vylezeš před PA a někdo ti mikrofonem posouvá a mění jeho polohy, zvuk je přijatelnější i když je mikrofon v ose reproduktoru.

V testování, které jsem organizoval, se takto choval jakýkoliv box a z mých zkušeností tohle dělá i Mesa, která na testování nakonec nedorazila.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jo, to ucho dělá fakt hodně. Já když ve zkušebně hraju a zrovna sedím, tak mám ucho přímo proti repráku otavenýho zesilovače. Kdybych si vyndal špunty, tak by mě to zabilo. Se špuntama je to relativně potichu a nepříjemný to není ani v ose (přestože nemají v útlumu žádnej zásadní peak, kterej by z toho ty nepříjemnosti vyřezával). Kdyby bylo, byla by to podle mýho názoru špatná sestava (kterej ale nikomu nenutím, protože dneska jsou lampáče generující převážně liché harmonické v módě :)).

Jinak myslím, že jako příklad dobře fungujícího a čitelného mixu bez uřvaných V30-powered kytar poslouží starší alba Iron Maiden. Navíc leckdy jsou ty kytary úplně utopené v hallu a stejně to nevadí. Stačí, že mají odřezané spodky.

Abych přestal být OT... stojan pro kombo mi taky delší dobu ležel v hlavě, ale ukázalo se, že pocitově na jeho zvuku hodně dělá přítomnost masivní podložky, kam by se opřelo. A podstavec není dobrý příklad masivní podložky. No a protože nekoncertuju, tak si vystačím ve zkušebně se stolem a doma s rybářskou stoličkou. :)

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“