Cort AD 870
Pravidla fóra
-
AndreaJand
Cort AD 870
Dobrý den, mám Cort AD 870. Dostala jsem ji před 3 roky a nedostala jsem se k tomu naučit se na ní hrát. Je v perfektním stavu, hrálo se na ni max 5x, celou dobu byla v krabici. Chtěla bych ji prodat. Jaká cena bude optimální??
Díky Andrea Jandová
Díky Andrea Jandová
Re: Cort AD 870
zdravim,pokud vemu v potaz,ze Cort AD 880 stoji kolem 2400-2700,novy,se zarukou apod...odhaduju prodejni cenu kolem 1500,- pisete ,ze je stara 3 roky a predpokladam,ze na ni nejsou meneny struny,coz je dalsi investice navic..ale za 1500 pro zacatecnika idealni...
Art&Lutherie AL6C-AB
Nějaký synek tady chtěl kytaru do 2000 kč.Je to někde na začátku v threadech akustické kytary.Kdyžtak mu ji zkus nabídnout,mohl by mít zájem.
Nebudu tady zakládat nový téma kvůli takový blbosti tak to napíšu sem jelikož mám skoro stejnej typ kytary..
Zajímá mě, nastavoval jsem si prohnutí krku kvůli drnčení strun, jenže jsem se dostal až do takovýho prohnutí (kdy to konečně nedrnčí) že dohmat mám nad 12 pražcem kolem 4-5mm
Na mě kterej sem byl zvyklej na nízkej dohmat na elektrický kytaře + měkčí struny je to dost, ale zase jsem tu četl, že s nižším dohmatem nebudu mít tak dobrej zvuk..Přemýšlel jsem, že si zbrousím kobylku, ale řikám si jestli to spíš nemám nechat v zájmu zachování hezkýho zvuku a že bych si časem zvyk..
Jinak žádný extra rychlovky nehraju, jen takovej folk a vybrnkávačky, čili o rychlost mi ani tak nejde..
Díky za názory
Zajímá mě, nastavoval jsem si prohnutí krku kvůli drnčení strun, jenže jsem se dostal až do takovýho prohnutí (kdy to konečně nedrnčí) že dohmat mám nad 12 pražcem kolem 4-5mm
Na mě kterej sem byl zvyklej na nízkej dohmat na elektrický kytaře + měkčí struny je to dost, ale zase jsem tu četl, že s nižším dohmatem nebudu mít tak dobrej zvuk..Přemýšlel jsem, že si zbrousím kobylku, ale řikám si jestli to spíš nemám nechat v zájmu zachování hezkýho zvuku a že bych si časem zvyk..
Jinak žádný extra rychlovky nehraju, jen takovej folk a vybrnkávačky, čili o rychlost mi ani tak nejde..
Díky za názory
Jsem majitelem levnější akustické kytary, o to dražší je má láska k ní! 
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
Ještě doplňuji že struny mám marinky 11ky (fosfor bronz) a na jejich tloušťce nehodlám nic měnit (značku klidně časem vyměním, jestli máte tip na lepší) jednak protože bych se zas musel rejpat s tím krkem a jednak kvůli zvuku, tenčí by asi nebyly tak znělý a tlustý bych už asi neumáčknul 
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
Ideální by to bylo dát seřídit, pokud se do toho cheš pustit sám, tak doporučuju koupit náhradní plátek do kobylky a brousit odspoda toho plátku (smirek na nějakou rovnou plochu a často kontrolovat jestli je spodní plocha plátku rovně, jak podélně tak příčné) a hodně zkoušet, co ubrousíš už nevrátíš, je to zdlouhavá práce)
Ideální je vyrobit z kousku dřeva nebo plastu jakoby model toho plátku a až je výška ideální zrousit podle toho ten originál.
Zkus si ještě znovu pohrát s prohnutím krku, třeba to máš povolené moc.
Ideální je vyrobit z kousku dřeva nebo plastu jakoby model toho plátku a až je výška ideální zrousit podle toho ten originál.
Zkus si ještě znovu pohrát s prohnutím krku, třeba to máš povolené moc.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Že to mám povolené moc vím, povolil sem to snad o otáčku a půl než jsem dosáhnul toho, že ty struny přestaly drnčet a to jsem do toho ani nemusel řezat..Ale když se podívám od hlavy tak krk je jen tak lehce do luku takže si myslím že dobrý..Každopádně šroub už mi jde pohnout jen velkou silou a to nechci riskovat bych ho strhnul nebo tak..Už tak jsem se bál..
Ke kytaře jsem dostal kobylku náhradní + plátky, dokonce i náhradní kolík, čili kdybych něco pokakal tak ji mám, spíš mi jde o to jestli to tak v zájmu zachování kvality nemám nechat, stejně bych se do toho pustil až při výměně strun a jelikož mám tyhle nový, tak to si dřív zvyknu
Ke kytaře jsem dostal kobylku náhradní + plátky, dokonce i náhradní kolík, čili kdybych něco pokakal tak ji mám, spíš mi jde o to jestli to tak v zájmu zachování kvality nemám nechat, stejně bych se do toho pustil až při výměně strun a jelikož mám tyhle nový, tak to si dřív zvyknu
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
- ...EDGE...
Tu vyztuhu nepovoluj nejak extremne, krk nema byt moc prohnuty (jen minimalne - typicky test zmacknout prvni a ctrnacty prazec a mezi sedmym a strunou musi byt opravdu jen minimalni mezera, na papir). Takze jestli je jedno z tech kobylkovych sedel vyssi, nez to co tam mas, tak to bych tam dal, a krk srovnal.
Protáhnu tama vizitku, čili nějakých 0,4mm nebo kolik tam má být tam je, bohužel takle povolit jsem to VÁŽNĚ musel, ty struny drnčely při normálním hraní..Jen H a E spodní, nedalo se to sníst! Kdybych ho zas utáhnul tak věřím tomu, že to bude zas drnčet a ničím jiným tomu nepomůžu..
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
On se ten krk asi přes noc dycky trochu narovná nebo nevím..Protože jsem ho povoloval na několikrát a dycky druhý den to drnčelo zas, včera jsem ho povolil a dnes je to dobré ale při pohledu se mi zdá krk rovnější jak byl včera..Pro ilustraci přikládám foto na kterém sice nic neuvidíte, ale jestli tu je znalec s okem orla....
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
Doplňuji, že teď mi to vůbec nedrnčí na žádnym z pražců, ať to zmáčknu kde chci
dělalo to hlavně na pražcích 2,3,4 a teď je to všude dobré, krk se mi nezdá extra prohlej ale výztuha mi šla povolit fakt už jen silou čili nevím co asiati pokazili..Takže nastává už jen jediná otázka, snižovat dohmat či ne 
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
Podle těch fotek není nic poznat, foť aspoň z opačné strany, proti světlu není nic vidět.
Otázka jestli si zvykneš, já mám dost vysoký dohmat na všech svých kytarách. Spousta lidí chce mít na akustice komfort jako na elektrické kytaře ale většinou to nejde. 
Proti světlu se právě dívám jináč to prohnutí nevidím
tak pardón, já řikal že tam půjde vidět prdlačka, ale zas jde vidět že to není uplně v prd..
Já jsem hrál poslední tři roky jen na elektriku a tam jsem si nastavoval dohmat co nejnižší a struny jsem měl 9ky protože jsem byl prostě pohodlnej
dokážu se s vyšším smířit, jen jestli si ho opravdu mám nechat tak jak je
těch 4-5mm nad 12tym pražcem se mi zdá mooc ale umáčknu to 
Já jsem hrál poslední tři roky jen na elektriku a tam jsem si nastavoval dohmat co nejnižší a struny jsem měl 9ky protože jsem byl prostě pohodlnej
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
- ...EDGE...
Jako je to dost no, to sedlo trochu zbrus.
Ok tak až budu měnit struny
a ještě..vyndám ho normálně vyrejpnutím a pak zas zastrčím nebo je tam nějak extra nalepený a budu ho lepit potom zpět?
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
Jenom to vyndáš, není to lepené. 
Ok tím líp
na elektrice sem si musel na vše přijít sám, teď se radši blbě zeptám 
Nejde to třeba udělat tak, že si povolím struny a vyndám ji, asi ne co?
Nejde to třeba udělat tak, že si povolím struny a vyndám ji, asi ne co?
Cort -> AD 810 / X1
Cort -> AD 810 / X1
Jde. ale jde to blbě, budeš asi muset vytáhnout E a A strunu z kolíku.