Gigbag

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Lacodekany

Gigbag

Příspěvek od Lacodekany »

Zdravim, tohle tema by mohlo sloužit k výběru vhodného obalu pro elektrickou kytaru. Mohli byste napsat jaký máte, co to má za vychytávky a vaše hodnocení. Sám jeden sháním a myslim, že by to mohlo pomoci více lidem.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Gigbag

Příspěvek od Nero »

Vždy záleží na tom, kolik peněz máš a co hledáš. Máš miliony možností, které se liší jen tloušťkou vystlání a počtem kapes. Jinak na tom není moc co řešit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

A z mého pohledu není tloušťka vystlání nijak extra důležitá - proti nějakému odření/ťuknutí ochrání i samotná látka na způsob Cordura, proti ulomenině je jakkoli měkčený gigbag na houby... Nevím, jak je to tedy u těch lepších s promoknutím/zvlhnutím, ale asi to taky nebude úplná pláštěnka, ne?
Lacodekany

Taklhe sem to téma úplně nemyslel, ale díky za rady. Dneska sem koupil Ibanez ISGB 501 http://kytary.cz/ibanez-isgb-501/HN119524/ a zatím moc spokojen, jediné pouzdro co tam měli, které má ve vnitř "držák" na kytaru aby v něm nelétala. Škoda jen malé kapsy na vrchu, mohli ji protáhnout.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Já to s gigbagem vidím stejně jako Sadam.S.
Oni to už snad dávají ke kytaře běžně, ne? Já ho dostal ke Staggu, Harley Bentonu i Gibsonkám.
Všechny šly hned z domu, respektive mám v tom kytary (ve stojanu) na chalupě jenom kvůli prachu. Ale když se v místnosti topí v klasických kamnech, tak se ten prach dostane i přes zipy.
Doma a v práci mám kytary v pevném kufru, protože se mi tam pohodlně vejde popruh, ladička, nářadí, vlhkoměr, náhradní struny...a všechno mám pohodlně po ruce.
Věřím, že gigbag je praktický (lehký) při nějakém delší přenášení, ale tohle jsem vyřešil větším počtem kytar abych měl vždy nějakou po ruce a nemusel je přenášet :D . A na čundr asi elektriku nenosíš, ne? :)
Já jsem pevný kufr volil i z hlediska akutního nebezpečí ze strany rodinných příslušníků a domácích zvířat. Manželka strašně ráda utírá ze všeho prach a vždycky o něco zavadí a náš kocour (7 kg) hrozně rád šplhá po výškách a dokonce jsem ho načapal, jak si o kufr brousí drápky.
Další problém s gigbagem byl ten, že jsem jednou špatně zastřihl struny u ladících kolíků (přečnívaly asi 2 mm) a při vyndavání kytary jsem si gigbag zevnitř rozpáral.
Sice to negativně kritizuju, ale jsou to moje zkušenosti a určitě se tady najde někdo, kdo si to naopak vychvaluje.
Lacodekany

Souhlasim, ve všem máš pravdu, předchozí gigbag se mi taky totálně rozpáral, ale jde o to, že když chodim k učiteli, potřebuju fakt něco lehkého. Kufr si nehodim na záda a o váze se ani nebavim. Doma nebezpečí naštěstí nehrozí, kytara odpočívá na stojanu :D Na čundr akustiku, ALE v GIGBAGU :D, ten samý důvod. Možná časem, teda spíš určitě koupim kufr až (jestli) budu hrávat někde kam to budu muset přenášet (něco jako kapela :D) a budu to vozit v autě či podobně. Uvidíme jak si povede nový obal.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Kufr je výborná věc, ale pokud kytaru často nosíš sem a tam, do hospody, ven a tak podobně, tak na to se moc nehodí... Půl dne tahat kufr je skutečně náročné
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

urcite nedoporucuju Rockbag, po roce castejsiho prenaseji je na kusy. V okoli jsou zejmena nejake ty obyc rady, nicmene vsechny se stejnym koncem. K stratu jsem dostal tohle (akorat s potiskem Manny's Music v NYC) http://www.levysleathers.com/product;ca ... g-Bags-EM7 a kdyby mi ho jeden chlapek neukradl, mam ho dodnes. po nekolika letech kazdodenniho prenaseni se sice zacal trochu parat na dne, jinak byl 100% - a to zazil opravdu HODNE. navic nejaka nejnizsi rada :) asi od nich budu objednavat.

ted jsem na pololubovou basu koupil nejaky "lepsi" Ibanez - pusobi velmi fortelne, tak uvidim jak se osvedci.

jinak dva roky jsem vpodstate kazdy den nachodil nekolik km s kufrem v ruce, z dnesniho pohledu (zejmena od doby, co jsem zacal jezdit autem) nechapu jak jsem to mohl vydrzet. dnes beru autem kufr, na zbytek gigbag :) na koncerty jezdim s gigbagama nastesti jen nekdy a kdyz uz tak velmi nerad - prave pri manipulaci s gearem v ramci vykladani/nakladani se stava nejvic karambolu.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Prosím nevěděl by někdo kde najít jak tohle vypadá zevnitř?

http://kytary.cz/rockcase-by-warwick-so ... /HN089211/

Hledal jsem snad všude a nikde nic. Jenom tahle fotka zvenku. Díky :wink:
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Našel jsem tvarově podobný kufr - RockCase SoftCase Deluxe Line RC 20803 (viz vložené foto)
Ty výstelky budou asi stejné. Podle mě jsi dal odkaz na typ RC 20806 a na ten najdeš mizernou fotku tady - http://www.banzaimusic.com/RockCase-RC- ... uitar.html
Ten kufr jsem v reálu zevnitř neviděl a tak za to ruku do plamenů nestrčím. Spíš jsem se pozastavil nad popisem Softcase (měkké pouzdro) a pod tím český překlad "pevný kufr".
Obrázek
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Ó díky, já právě sháním něco co by ochránilo kytaru víc než obyč. gigbag ale zase si odmítám pořídit vyloženě kufr kvůli nemožnosti nošení na zádech a váze. Tak mi tohle přišlo jako relativně přijatelný řešení.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

doma mame na spanelku tohle: http://www.bachmusik.com/kufry-povlaky- ... ro-povlaky
je to takovy kompromis (zase z druhy strany, nez to o cem mluvis). je to malicko vic, nez jen vycpanej povlak, ale da se to jeste nosit na zadech.

edit: ale ... kdyz si v tom predstavim nejakou tezsi elektrickou kytaru .... no, nevim, musel bys to videt...
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Jde mi hlavně o to, že když jedeme na koncert tak jsou všechny ty věci v kufru a občas to tam pěkně lítá tak jestli by to bylo na tohle adekvátní. Jestli už by tady rovnou nevyšlo nastejno koupit nějakej dražší gigbag s větší vrstvou polstrování.

EDIT: ta červená nádhera je v tom pouzdře jenom jakoby na lubech nebo i zepředu a zezadu?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ted nevim. vecer se podivam a napisu.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

tak jestli jezdíš převážně autem tak kup kufr, je to podle mě nejlepší řešení ikdyž taky nejsem příznivce nošení kufru. A ono taky záleží jakou kytaru člověk má. S SG se to dá ještě přežít ale třeba LP tahat je na nic. :)

Kdyby se dělaly ještě kufry/obaly od Tribal Planet tak asi není co řešit. Bohužel. :( Třeba najdeš něco podobného, ber to jako inspiraci.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Ještě se můžeš podívat na Bacha - http://www.bachmusik.com/bach-kufro-pov ... tara_p1003
To by mohla být jakás takás náhrada za Tribal Planet.

Jinak Tribal Planet jsem našel skladem (ale jen pro akustiky) - http://www.guitarpark.cz/mekka-pouzdra- ... sx7cs.html

A tady mají Tribal Planet pro elektriku dokonce v akci :D - http://www.a-znastroje.cz/?node=216&firmaselect=279&nz
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Zatím jak říkal Paris ten kufroobal od Bacha vypadá dobře ... počkám ještě na referenci od něj.
Ještě vypadají dobře obaly od firmy Mono ale za ty peníze to pro moji kytaru nemá cenu :D

Smrťáku: jde o to že já s tou kytarou spíš chodím pěšky vyjma ježdění na koncerty. :?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Hegrik píše:Zatím jak říkal Paris ten kufroobal od Bacha vypadá dobře ...
Omlouvám se, dal jsem ti odkaz na ten samý obal Bach jako Paris.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

V pohodě, jsme jenom lidi ne? :wink: Nakonec po vnitřním boji asi vezmu tenhle http://kytary.cz/rockcase-by-warwick-so ... /HN089208/
Vypadá to, že by mohl být dostatečně odolnej a přitom ho půjde i nosit na zádech.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Je to krapet off topic. ale samotné Mono bagy se tu nikde neprobírají, tak to frknu sem. :)

Zajímalo by mě, jestli by dopadl nějaký podobný, polotvrdý obal lépe. Stačilo by do jedné stěny zašít lehkou kovovou výztuhu a ty kytary by šanci měly.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“