Kombo na doma
Pravidla fóra
-
Lacodekany
Re: Kombo na doma
Nepotřebuju žádný efekty, jde mi o čistý a slušně zkreslený kanál, toť. Vše. Mimochodem u toho blackstaru sme se bavili o hlavě a ne o kombu, protože to není úplně k dostání.
poslechnul jsem si tedy nějaký ukázky toho blackstaru a zní to opravdu dobře a jedno kombo je na bazaru za 4000,-
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75
Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
-
Lacodekany
Zní fakt pěkně, jediný, co mě štve je 8 repro 
- Alternátor
Blackstara HT-1 jsem měl, ale teda verzi bez reverbu. Čistej kanál se mi moc líbil, zkreslenej uměl bejt dost zkreslenej, ale obzvlášť při vyšších hlasitostech se z něj vytrácela ta hřejivost lamp (já si s diodovým zkreslením prostě rozumět nebudu), ale zas jedno z mála opravdu malejch kombíček, který pro zkreslení nemusíš dokrmovat krabkou. Každopádně na takhle malej aparátek to mělo moc hezkej zvuk. Skoro jsem až nechtěl věřit, že osmičkový repro může hrát takhle dobře. Sluchátkovej výstup je ideální pro hraní v noci, ale ten mě zvukově zase až tak neuchvátil. Nicméně je to použitelný a pořád lepší, než kupříkladu Vox Amplugy či něco podobnýho.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
-
Lacodekany
Aj, to je celkem škoda, zrovna bych chtěl hrát na větším zkreslení a chtěl bych mít stále tu lampovou hřejivost. Nejde to řešit třeba krabkou? Už jsem tomu týpkovi napsal, tak uvidím. Má to výstup i na repro, tak bych možná časem dokoupil nějakou dvanáctku a pak časem prodal kombo a koupil hlavu.
- Alternátor
Záleží na tom, co máš za snímače. Třeba s Explorerem jsem prostě vytočil gain na čistým kanálu na max a lez mi z toho pěknej overdrive. Určitě by se podobně dal dokopnout čistej kanál nějakým TSkem, pokud máš slabý snímače. U toho zkreslenýho kanálu to spíš tu živost ztrácelo přidáváním volume, než gainu. Nevím proč.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
-
Lacodekany
Zatim mám původní motherbuckery které jsou v Cort KX5, plánuju koupit R.M... Takže předpokládám, že by to takový problém být neměl.
ja ten zkreslenej boost ani nezapinal, mam silny snimace a stacil mi rozsah gainu az az. ze ma osmicku reprak je uplne sumak, protoze hraje fakt slusne.
-
Lacodekany
Nezapínal, tudíž už ho nemáš? 
-
Lacodekany
Ještě dotaz: Když bych koupil hlavu - lampu a tranzistor o výkonu 10W a bednu řekněme 15W, první připojil tanzistor. Mám zrhuba představu o hlasitosti, box by jel při plném volume asi na 2/3 je to tak? A co když připojim lampu, ta přece v 10W hraje o dost hlasitěji jako tranzistor v 10W, bedna pojede teda na plno? Nebo pojede taky cca na 2/3 ale decibely budou vyšší?
mel jsem ho nejakou dobu pujceny. resp pujceny ho mam doted, ale je porouchany.
Zdravím,
sháním kombo na domácí hraní. Levný, nejlépe lampový... Budu brát asi bazarový. Bydlím v paneláku, nemusí být moc hlučný... Jde mi o pěkný zvuk, stačí mi jen clean. Hraju RHCP.
Díky
sháním kombo na domácí hraní. Levný, nejlépe lampový... Budu brát asi bazarový. Bydlím v paneláku, nemusí být moc hlučný... Jde mi o pěkný zvuk, stačí mi jen clean. Hraju RHCP.
Díky
-
Fangorn_Bum
- last.fm: http://www.last.fm/user/fangorn_bum
K tomu VHT 6 Ultra bych dal poznámku, že ten atenuátor rozhodně nesrazí hlasitost na takovou úroveň, aby jsi s tím mohl hrát bez problémů v paneláku. Taky jsem si ho (přesně kvůli tomuhle důvodu) pořídil a za dva dny jsem ho vracel zpátky; i při tom 1 W (nebo na kolik to jde omezit) je to rachot jako prase a do paneláku nepoužitelný.
Co ti můžu doporučit a co mám vyzkoušený je Bugera V5 - na 0.1 W a přikreslená krabkou zní poměrně slušně i při hodně malých hlasitostech. Na doma super věc.
Co ti můžu doporučit a co mám vyzkoušený je Bugera V5 - na 0.1 W a přikreslená krabkou zní poměrně slušně i při hodně malých hlasitostech. Na doma super věc.
Zkus taky někde vyzkoušet tu Bugeru V5 - ta bez efektů umí prakticky jen clean, popř. trochu crunch, takže by to mohlo bejt akorát pro tebe. A co se týče hlasitosti do paneláku, tak tišší lampu budeš shánět jen těžce.Junisek píše:Zdravím,
Díky
kytara: home-made strat Woody (SD SLS-1 Lipstick, DiMarzio True Velvet, DiMarzio PAF 36th Anniversary)
kombo: Bugera V5
efekt: Metal Muff
kombo: Bugera V5
efekt: Metal Muff
-
Lacodekany
No já potřebuju zejména zkreslený takže mi je naprd bohužel. Můžu si dovolit být trochu hlučenjší, ale pravda jest, že i 3 watty dokážou pořádně zahrát. Uvažuju o roland cubech, asi dvacítce, akorát nemám kde vyzkoušet, fakt mě zajímá co z toho leze když to tady všichni vychvaluj, ani zadarmo to neni.
Fangorn_Bum: děkuji, ta Bugera vypadá zajímavě, zvuk se mi líbí. Asi do ní půjdu 
No hele, když jsi psal, že ti stačí clean, tak bych na tu hlučnost tolik ohledů nebral. Čistě to bude hrát potichu vždycky. Vyzkoušej sám, ale kdybych vybíral já, tak se na tu Bugeru ani nepodívám kvůli mrňavýmu repru, který mi dává samo od sebe určitou jistotu, že si kupuju aparát znějící jako krabička od sirek, což bych řekl, že je u cleanu ještě horší než u zkreslení.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Proto se ptám na názory zkušenějších
Zatím hraju přes PC, což prostě není ideální. Nemám přehled co je na trhu a hlavně - co se mi nejvíc vyplatí.
-
Lacodekany
Byl sem si v kytarách zkusit to vht a nějak mě to nenadchlo, snad bych i řekl, že můj stagg hraje podobně ne-li líp
nechtěl sem to tam nějak extrémně "ohulovat" ale dal sem celkem slušnou hlasitost a zvuk jak z tranďáku, nevim jestli je to mé nezkušené ucho (pravděpodobně). Zatim mám stagg ca-20g na netu o něm skoro žádná zmínka, ale mě přijde, že hrane relativně slušně, byl bych rád kdyby si ho někdo zkušený poslechl a řekl o tom svoje.
-
Lacodekany
Stagg mi zaplatil likvidaci toho komba za to, když o tom napíšu něco pěknýho a vzhledem k tomu, že sem se toho už nechtěl dotýkat tak sem souhlasil.
Pokud bydlíš v paneláku, tak na lampu zapomeň. Postavil jsem si minikombo, udělal jsem si přepínání na 1W, hraju spíš na čistej zvuk a stejně to v paneláku nejde. Radši se vydej cestou POD (nebo něco podobnýho) nebo nějaká softwarová varianta + sluchátka. Lampa prostě v paneláku nejde... A pokud ji hodně ztlumíš tak tě to akorát s**e, protože víš jak by to mohlo hrát, ale nehraje protože je to potichu...
Nebude, bohužel. Nebo bude, ale mizerně.Bummer píše:No hele, když jsi psal, že ti stačí clean, tak bych na tu hlučnost tolik ohledů nebral. Čistě to bude hrát potichu vždycky.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.