Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Ki3zek

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Ki3zek »

Mastr píše:Ty jo... to co jsi dal za fošnu na krk + hmatník. To mě stálo celé Macassarové Včko i se snímačema :D. Každopádně respekt.
jojo :D na kytaře jsem nešetřil, pěkně se mi klepaly ruce, když jsem například vyřezával tělo, ale klepou se mi i teď aby to dobře dopadlo, každopádně peněz mi líto není, spíš by mi bylo líto toho krásnýho dřeva kdyby se to nepovedlo, ale to se povést musí!!!
Přikládám pár fotek z výroby, jinak tohle je moje druhá kytara první byla Red Speciál
Přílohy
dfg (20).JPG
8646 (73).JPG
PIC_005623 (22).JPG
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Přikládám pár fotek z výroby, jinak tohle je moje druhá kytara první byla Red Speciál
Tak už jsem zticha a držím ti palce.
:) -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Mastr

Příspěvek od Mastr »

No jo... když má někdo náčiní to se to pracuje :-) každopádně nádhera
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Ki3zek

Příspěvek od Ki3zek »

Mastr píše:No jo... když má někdo náčiní to se to pracuje :-) každopádně nádhera
Jestli myslíš tu pásovou pilu DoAll, tak tu jsem koupil jenom kvůly téhle kytaře, koupil jsem jí minulý rok za peníze z brigády, když jsem ještě chodil na střední :)
byla relativně za hubičku 10 000,- a z brigády mi zasejc nic nezbylo :D (jak to u mně bývá)
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Ki3zek píše:Díky díky :) , jenom kdybyste kdokoloiv potřeboval plánky kytar pdf, dwg, ... něco mám, nebo poradit ohledně výroby (upozorňuju, že nejsem žádný profík, ale taky žádný blb :D ), tak mám i hafo fotek ´, jak z mý, tak z cizí výroby kytar, čau
Já bych si chtěl příštím rokem vyrobit telátko, neměl bys nějaký ty plány, prosim tě?
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Cremster

Příspěvek od Cremster »

Tak pražce nalisovaný, zabroušený. Kytara s krkem taky vyroušená :) Viděl bych to na voraz a příští týden jdu mořit a začnu s politurou :wink:
Přílohy
IMG_20121026_145050.jpg
IMG_20121026_131629.jpg
Ki3zek

Příspěvek od Ki3zek »

viwalda píše:
Ki3zek píše:Díky díky :) , jenom kdybyste kdokoloiv potřeboval plánky kytar pdf, dwg, ... něco mám, nebo poradit ohledně výroby (upozorňuju, že nejsem žádný profík, ale taky žádný blb :D ), tak mám i hafo fotek ´, jak z mý, tak z cizí výroby kytar, čau
Já bych si chtěl příštím rokem vyrobit telátko, neměl bys nějaký ty plány, prosim tě?
napiš mi svůj mail, to pdfko co mám má 4,4mb a nejde sem vložit, J.Kizek@seznam.cz
Ki3zek

Příspěvek od Ki3zek »

Cremster píše:Tak pražce nalisovaný, zabroušený. Kytara s krkem taky vyroušená :) Viděl bych to na voraz a příští týden jdu mořit a začnu s politurou :wink:
Týýbrďo to je ale pjěkný!!!
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Cremster, Ki3zek :

Hluboce obdivuju vaši čistotu stavby, to je můj největší problém ať kutím cokoliv (jsem modelář...) :)
carver

Příspěvek od carver »

nejak sa tu rozmohla výroba LP-čiek :D super, ide vám to pekne obom :wink:
Ki3zek, nejaké fotky toho red special nemáš?
Ki3zek

Příspěvek od Ki3zek »

carver píše:nejak sa tu rozmohla výroba LP-čiek :D super, ide vám to pekne obom :wink:
Ki3zek, nejaké fotky toho red special nemáš?
Díky díky :) přikládám foto toho Red Speciála, neměl jsem vůbec žádné výkresy, všechno jsem stavěl z hlavy podle fotek a taky to tak dopadlo... :(
Přílohy
PIC_0026.JPG
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Mozna neni dokonala, ale takhle na pohled ma proste "svojo" ;)
Hodně budem někde...
carver

Příspěvek od carver »

tak na to že ju robil bez nejakých podkladov, vyzerá fakt slušne :)
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

viwalda píše: Já bych si chtěl příštím rokem vyrobit telátko, neměl bys nějaký ty plány, prosim tě?
zkus se podívat tady, je toho tam mraky
http://www.tdpri.com/forum/tele-home-de ... -here.html
a taky Kocourovo vlákno
nastroje-f71/technicka-priprava-vyroby-t24070.html
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

viwalda píše:Já bych si chtěl příštím rokem vyrobit telátko, .....
Tak si zatím udělej plán a hlavně šablony sám:
Obrázek
Kostra Telecastra, úplně "po lopatě", ale přesně na desetiny až setiny milimetru:
http://www.yitars.de/schablonen+M5d637b1e38d.html
Jak udělat plán / šablonu těla v měřítku 1:1
nastroje-f71/technicke-vykresy-kytar-t17871-100.html
skoro dole
Obrázek
Obrázek

Jiná možnost je, naměřit jednotlivé body obrysu Telecastra podle souřadnic X / Y z této tabulky do čtvercového rastru
http://www.yitars.de/e-gitarren-raster- ... 1e38d.html
:?: :idea:
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Ki3zek

Příspěvek od Ki3zek »

Cremster píše:Tak pražce nalisovaný, zabroušený. Kytara s krkem taky vyroušená :) Viděl bych to na voraz a příští týden jdu mořit a začnu s politurou :wink:
Čau, prosím tě čím jsi lepil tu výložku?? Právě se na to chystám...
A píšeš že začneš s politurou, budeš na to dávat šelak??
Cremster

Příspěvek od Cremster »

Myslíš výložku jako poziční značky, nebo celuoid lepený po obvodu? Dělal jsem to rybím klihem (oboje), když je správně připravený tak je jak vteřiňák stačí tlak 5 -10 vteřin a drží, je s tim i čistá práce. Ale i když jsem celuoid zdrsňoval tak nedokáže k němu uplně přilnout, příště už bych to s ním nedělal. Použil bych dobrej gelovej vteřiňák a nebo jsou dobrý lepidla UHU přímo na plasty. Kousek jsem s tim i opravoval.
Ano na polituru budu dávat šelak. Včera jsem mořil a dneska dával olej myslim že to bude povedený :-) Máš zkušenosti víš jak na to? Rád poradim. :wink:
Přílohy
IMG_20120813_184544.jpg
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Něco k šelaku napiš. Používám ho k opravám a konzervaci starého nábytku, kde není třeba dokonalý čirý lak, takže beru i kal ze dna a nějaký drobný chlupy neřeším. Kytara chce vyšší třídu. Dotazy:
-jaký šelak, odkud
-jaký olej, jak dlouho ho necháváš schnout (dávám obyč lněný, jen 1x na holé nové dřevo)
-používáš pemzu (já ne)
-čím nanášíš (kousek bavlněného trika, co nepouští chlupy, z toho tampon "polna" asi průměru 6cm)
-jak dlouho necháváš schnout mezi vrstvami (štrejchnu to tak 3x a nechám hodinu obeschnout)
-mezibrus nebo meziolej?
Cremster

Příspěvek od Cremster »

Tak k polituře..
Dokonale vybrousit, 2 krát dřevo navlhčit a břebrousit (400)
Po moření nechat tak den uschnout. Natřu olejem používám lňený nebo ořechový, přebytek po chvíly (1min) setřít aby neudělal silnou vrstvu, den nechat schnout.
Pak natírám plničem (to je na bázi laku) 3 vrstvy pak přebrousim, 1 vrstva přebrousim.
Na nanášení šelaku používám polnu, já používám menší.. na kytaru bych dělal asi tak 4 cm velikou. Přesně :-) něco co nepouští chlupy nějakou bavlněnou látku do vnitř vatu, tu si podkládám takovým tím tampónem na pleť.
Teď do polny malé množství šelaku (šelak používám bílý, občas i rubín) víc lihu, jestli je moc mokrá tak polnu vyždímám (nesmí z ní týct když jí mačkám jako blázinec) , tampon s vatou pošolíchám v pemze, na kytaru dám trošičku ořechového oleje (na špičku prstu namočit a rozetřít po celém topu např.) Pak pěkně po obvodu krouživými pohyby :-) snad víte chce to představivost jak zaplnit celou plochu a nepřejíždět stejná místa.
Stopa od lihu by měla hned za polnou mizet a celkově je za ní vidět nanesená stopa. Na polnu teď hodně tlačim abych dostal pemzu do pórů. Politura při práci průběžně schne tohle můžete dělat klidně 10-15min. pozná se to že polna má velikej odpor, to je politura dost mokrá a musí se nechat schnout (cca3h) nebo to taky může znamenat že tam máte málo ořechovýho oleje (je to věda tohle) :-)
S pemzou pracuju dokud jsou vidět póry, pak používám jen šelak a líh (udělám novou polnu, vic šelaku tak 1/2a líh ,ten olej už jen s fakt z rozumem musí se pak z toho dostávat. Už dělám jen malý tlak na polnu a musí pořád dělat tu hezkou stopu.mezi vrstvy přebrošuji jen v řípadě že mám na tom přilepenej prach, nečistoty (dělat v bezprašném prostředí)
Finiš.. o něco sušší plolnu, minimální tlak a mělo by se dostávat ovoce teda lesku :-)
Pěkná politura babere tak 14 dní. Stejně se pak po 1 měsíci vypropadá a póry se musí znovu trochu zaplnit.
!! s polnou na povrch se přistává jako s letadélkem a při leštění se nesmíte zastavit ani zadrhávat, pak zase odlétnout :-) po dobu tak 1 týdne je politura dost náchylná (otisky, vše) nesmí se hlavně nic uspěchat chce to čas..
Asi sem toho spoustu zapomněl nebo špatně vysvětlil, ale přeji hezký leštění :D
Ki3zek

Příspěvek od Ki3zek »

Super!! díky za info Cremstře!
Jinak myslel jsem celuloid výložku, už jsem ji nalepil kyanoakrylátovým lepidlem - vteřiňák a drží jako prase.
Jinak budu dávat taky šelak, jsem z toho trochu vyjukanej, ještě jsem s ním nedělal takže tvoje rady budou mít pro mně cenu zlata. Jo a myslíš že bych měl krk k tělu klížit, nebo nebude vadit titebond original?
Díky :D
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“