Poté co jsem se po čtyřech dnech odhodlal otevřít kufr se Stratem a protože bylo utržení D-čko, tak přestrunit a po sezóně ho aspoň trochu seřídit, nestačil jsem se divit. Seřízení oktáv je na struně D úplně mimo. Tam je, na rodíl od ostatních strun, v oktávě dole tak, že na seřízení skoro nestačí šroub na kamenu. Ostatní kameny jsou naopak skoro na dorazu. Struny používám stále stejné a vzhledem k tomu, že kupuju vždycky aspoň 10 sad, nepředpokládám že by byl zásadní rozdíl ve strunách.
Jsem lempl, o tom žádná, kytara se týden bez struny nenechává, ale setkal se někdo někdy s něčím podobným? Předem díky za postřehy!
Fender USA Standard Stratocaster trucující sukovice
Pravidla fóra
- Štábní Generál
- Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco
Re: Fender USA Standard Stratocaster trucující sukovice
Stalo, ale jenom když se zásadně měnila tloušťka strun, jako z devítek na dvanáctky nebo obráceně. To je pak třeba seřídit táhlo krku a někter kousky šli drobet do vrtule. Pokaždý to byl ale zanedbanej dlouho nehranej kus, nebo zánovní šmejd ze sh*t materiálu. Něco takovýho u zajetýho Fendera podle mě ani nemůže nastat.
U jedný starý hohnerky sem musel tři hodiny laborovat s vejškou kobyly vs prohyb krku. Ale i když to bylo jen tak tak, nikdy sem se nedostal za hranici možný tolerance.
Testuješ oktávy na ucho nebo na ladičku? Některý ladičky umí pěkně kecat, 99% z nich včetně těch s renomovanym výrobcem jsou made in P.R.C. a to člověk nikdy neví.
U jedný starý hohnerky sem musel tři hodiny laborovat s vejškou kobyly vs prohyb krku. Ale i když to bylo jen tak tak, nikdy sem se nedostal za hranici možný tolerance.
Testuješ oktávy na ucho nebo na ladičku? Některý ladičky umí pěkně kecat, 99% z nich včetně těch s renomovanym výrobcem jsou made in P.R.C. a to člověk nikdy neví.
Naposledy upravil(a) Štábní Generál dne 26.10.2012 7:46, celkem upraveno 1 x.

stalo se mi to u struny H, menil jsem strunu za jinou stejne tloustky (myslim ale ze to byl jinej vyrobce nez jsem v te dobe pouzival) a pri serizovani oktav jsem to proste nemohl dotahnout ani za boha. vyresila to jina struna, obcas se imho stane ze ta struna proste nema takove vlastnosti jake ma mit - coz se projevi na ladeni. dokazal by nejaky fyzik (nedavno jich tu minimalne amaterskych bylo docela dost
) vysvetlit, proc se tomu tak deje?
- Regular John
No jedna možnost je blbá struna, pokud nejde naladit a druhá možnost je blbě seřízená kytara - protože jestli máš většinu kamenů na doraz, tak to není správně. Správně seřízený strat by měl mít kameny za sebou jakoby dvoje schody... nějak takhle. Mrkni se taky jestli ti snímač příliš neovlivňuje intonaci struny (jestli ho nemáš moc zvedlý)
- struna
= kamen
----E====
-----B===
------G==
-----D===
------A==
-------E=
- struna
= kamen
----E====
-----B===
------G==
-----D===
------A==
-------E=
tuhle poucku znam, nicmene treba na me kytare a s 10-52 strunama (uznavam, jsou trochu atyp - i kdyz na ne dnes hraje spousta lidi) je to nesmysl. a presto ladi
zalezi samozrejme na sile strun.