prosim o radu VHT Special 6 Combo Ultra

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
intertigo

prosim o radu VHT Special 6 Combo Ultra

Příspěvek od intertigo »

zdravim, som tu novy citam vase forum, dozvedel som sa kopec veci za co som vdacny, chcem si kupit kombo a to sa mi zda byt pre mna ako zaciatocnika vhodne (VHT Special 6 Combo Ultra) mohli by ste mi napisat vase skusenosti, dojmi pripadne ma varovat? Paci sa mi tvrdy styl kedze ako som uz spominal som zaciatocnik a uplny laik privital by som aj sposob komunikacie so mnou hodny mojej urovne ;-) je mi jasne ze to kombo je z tej asi najnizsej kategorii takze nemam velke ocakavania ale dufal som ze predsa len je to lampa tak snad to bude vzdy lepsie ako nejaky tranzistor, aj ked mal som pozicany spider4 150tku ja som bol z neho hotovy ale aj tak sa moc v tom nevyznam a nemam s cim porovnavat a necakam ze to bude lepsie ale aspon bude moje :-) a este jedna otazka mam doma efekt metal zone 2, ci sa budu znasat pripadne som rozmyslal ze by som si casom kupil nejaky multy efekt, pocul som ze nie kazdy efekt sa hodi ku kazdemu kombu, takze podla coho si mam vyberat. tak zatial dik za vase reakcie
Naposledy upravil(a) intertigo dne 26.10.2012 22:02, celkem upraveno 1 x.
intertigo

Re: VHT Special 6 Combo Ultra

Příspěvek od intertigo »

este som zabudol dodat ze je to len na domace hranie hram si len tak sam pre seba pre vlastne potesenie
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: prosim o radu VHT Special 6 Combo Ultra

Příspěvek od Bummer »

Pro zkušenosti s tím kombem mrkni třeba sem: komba-zesilovace-reproboxy/nove-vht-apa ... ml#p499421 Je toho tu dost, hledej. S Metalzonem si to rozumět určitě bude, ale pro takovou prasáckou krabičku nemá cenu si kupovat lampáče. Zabiješ tím jeho přednosti.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
intertigo

Příspěvek od intertigo »

no schvalne daj nejake efekty ktore sa tebe pacia nech sa ne pozriem, nieco co je vhodne na lampac ako som uz spominal tiez som premyslal o multiefekte nech dam mojim usiam ochutnat toho viac nech zistim co sa mi priblizne paci a podla toho sa budem orientovat do buducich investicii, preto na zaciatok sa snazim pohybovat v nizkej cenovej kategorii
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já bych zůstal u tubescreameru či nějaké jeho kopie k dokopnutí zkreslení toho VHT. Multiefekt si pořiď na chorus, delay nebo podobné takové ptákoviny, pokud máš pocit, že je potřebuješ a nechce se ti investovat do jednotlivých krabiček. Zkreslení není na těch levnějších mulťácích zrovna použitelné.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Fangorn_Bum
last.fm: http://www.last.fm/user/fangorn_bum

Příspěvek od Fangorn_Bum »

Zkoušel jsem ho jen velmi krátce a před koupí si ho (máš-li možnost) určitě radši vyzkoušej. Rozhodně nehraje špatně (byť osobně mi ten zvuk moc nesedl, ale to je spíš věc vkusu), hlavně je ale fakt docela dost hlasitý. Chtěl jsem ho taky na domácí cvičení, ale se sousedy je to (i přes omezovač výkonu) fakt nekompatibilní kombo. Jestli tohle nemusíš řešit, tak by to mohla být dobrá volba, ale např. do paneláku fakt ne.
kytara: home-made strat Woody (SD SLS-1 Lipstick, DiMarzio True Velvet, DiMarzio PAF 36th Anniversary)
kombo: Bugera V5
efekt: Metal Muff
Amid

Příspěvek od Amid »

Je fakt, že těch 6W je na doma overkill. Každopádně se na to dá hrát i v takových podmínkách, ale na tavení zapomeň. Sám nehraju ani na 1/5 hlasitosti.
morolidin

Příspěvek od morolidin »

Čaute, nevíte prosím jakou impedanci má to základní repro v tom VHTčku?
Kytary: Ibanez RGDIX6PB Iron Label, Squier Bullet Mustang HH
Komba/Zesíky: Mooer GE200, Blackstar ID:CORE 40H, Blackstar FLY-3
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdravím, impedance interního reproduktoru je pravděpodobně 16Ω. Je to uvedeno v manuálu: http://www.thomann.de/gb/vht_special_6_combo_ultra.htm
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
jastud

Příspěvek od jastud »

podle schematu 16 Ohm
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
morolidin

Příspěvek od morolidin »

děkuji
Kytary: Ibanez RGDIX6PB Iron Label, Squier Bullet Mustang HH
Komba/Zesíky: Mooer GE200, Blackstar ID:CORE 40H, Blackstar FLY-3
Lacodekany

Příspěvek od Lacodekany »

Tak já ho měl, ale na tvrdší věci to není, zkreslení to tuny opravdu nemá. Jde z toho vytáhnout slušnej crunch a hlavně má fakt moc dobrou dynamiku, ale mě osobně to zkreslení nesedlo. Ten atenuátor neboli omezovač výkonu mi spíš přijde jako kazič zvuku, čim více ubereš, tím víc zkazíš zvuk. Basy se odeberou do neznáma a zbydě ti suchej střed se ztracenou dynamikou. 6W je na doma fakt hodně, pokud ho hraješ na malé hlasitosti tak 1) Nemáš basy kvůli snížení výkonu (pokud by si brzdu dal na plno tak je to fakt nahlas) 2) Zkresleně to hraje ještě více nahlas 3) Při nízké hlasitosti neumožníš žádnému lampovému aparátu ukázat jeho potenciál, jeho plný ton. Tohle kombo/hlavu bych nebral také z toho důvodu, že sem ho musel 2x reklamovat a o jeho fuknčnosti sem i nadále pochyboval. Doporučil bych ti Roland Cube (x)XL a to protože: 1) Hraje při nízkých hlasitostech skvěle 2)Výběr simulací aparátů, popř. efektú, reverbu... 3) Cena. Je to tranzistor, ale nenech se klamat, zkresleně hraje dle mého lépe než to VHT.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“