Kombo na doma
Pravidla fóra
- Alternátor
Re: Kombo na doma
No pánové, zas tak kategoricky bych to neviděl. Každá lampa samozřejmě hraje nejlíp při vyšších hlasitostech, o tom žádná, ale o tom, že se na ně nedá hrát potichu, bych se hádal. Třeba Laney LC15 může celkem v pohodě hrát při hodně nízký hlasitosti (myslím doopravdy nízkou, která nebude nikoho rušit ani v panláku) a to i s poměrně silným zkreslením. Záleží čistě na nastavení gainu a masteru. Při vyšších hlasitostech je samozřejmě zvuk úplně někde jinde, ale i potichu to tranďáky roznese na kopytech.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
jastud: Jo, netvrdím, že je to ideální. Taky bych byl pro softwarovou variantu. Ale ono ani tak není úplně jednoduché ten lehký a věrohodně znějící breakup získat. Kombo dává prostor k socializaci. S GR si v partě lidí bez dalšího vybavení stejně neškrtneš. Každý z toho pokojíčku jednou vyleze. Je lepší na to bejt připravenej.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Netvrdím, že je špatný mít kombo. Jen ho varuju, že v paneláku bude naštvanej, že má bezva kombo a ani z poloviny nevyužije jeho potenciál. Není to samozřejmě dogma, ale já takovou zkušenost udělal.
POD XT za slušnou cenu: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
POD XT za slušnou cenu: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Jo, to já taky.
Teď už doma kombo zapínám jen když si chci zajamovat s bráchou. GR mi stačí (můžu si zahrát na nakopnutý JMP 2203
). To jen spíš právě když si ho nepořídí a někdo ho pozve na jam, tak bude mít smůlu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
Lacodekany
Pánové, nechť diskuze pokračuje dále, je zajímavá, ale prosím vás, jestli mi kazďý sám za sebe může doporučit jedno kombo na domácí hraní, jde mi především o cenu a zdůvodní svou odpověď. Už to celkem naléhá
děkuji
-
Fangorn_Bum
- last.fm: http://www.last.fm/user/fangorn_bum
To je trošku nešťastnej přistup. Že má repro "jen" 8" už z principu rozhodně neznamená, že nebude znít dobře; přece jen to záleží na trochu víc faktorech, než jen průměru. Nechci tvrdit, že je Bugera nejlepší kombo na světě (nemám zase tak moc s čim srovnávat), ale clean zvládá opravdu bez problémů, včetně hlubších tónů. Minimálně za to vyzkoušení stojí určitě.Bummer píše:No hele, když jsi psal, že ti stačí clean, tak bych na tu hlučnost tolik ohledů nebral. Čistě to bude hrát potichu vždycky. Vyzkoušej sám, ale kdybych vybíral já, tak se na tu Bugeru ani nepodívám kvůli mrňavýmu repru, který mi dává samo od sebe určitou jistotu, že si kupuju aparát znějící jako krabička od sirek, což bych řekl, že je u cleanu ještě horší než u zkreslení.
kytara: home-made strat Woody (SD SLS-1 Lipstick, DiMarzio True Velvet, DiMarzio PAF 36th Anniversary)
kombo: Bugera V5
efekt: Metal Muff
kombo: Bugera V5
efekt: Metal Muff
Ne, rozhodně neznamená. Jen je to vzhledem k cenovce dost pravděpodobné. Zkoušel jsi ji zapojit do nějaké dvanáctky ve stejné cenové? Zkus, věřím, že mi pak dáš za pravdu.
Jinak tu větu jsem začal "vyzkoušej sám", takže jde opravdu jen o můj názor a považuji za důležité, aby si kupující udělal obrázek sám. Ale chce to mít to srovnání, ne vyzkoušet ten aparát jen jeden.
Jinak tu větu jsem začal "vyzkoušej sám", takže jde opravdu jen o můj názor a považuji za důležité, aby si kupující udělal obrázek sám. Ale chce to mít to srovnání, ne vyzkoušet ten aparát jen jeden.
-
Lacodekany
A tak tedy co porocučujete proč viz. Můj předchozí příspěvek. 
Doporučení jsi přece dostal dost, ne?
Udělej si výlet do hudebnin a rozhodni se. To tu za tebe nikdo neudělá. Zdůvodnění chceš, protože nevíš, o čem je řeč. A dokud si ty aparáty sám nezkusíš, tak se na tom nic moc nezmění. Nečekej velký výběr, nastavil jsi dost specifické požadavky, které těžko nějaký aparát splní všechny najednou.
-
Lacodekany
Přesně tak, já tam pudu ale nerozeznám co hraje lépe a co hůř, chci to doporučení, abych si později nestěžoval, že sem měl jiný sluch. Potřebuju vědět, na co konkrétního se podívat a čeho se vyvarovat, tak obecně něco vim, ale rozdíl mezi roland cubem a vht asi nepoznám. To oduvodnění pochopitelně chci, protože když někdo napíše kombo xy, já ho zkusim a řikam si, že to hraje jak stagg a pak zjistim, že mi ho doporučil kvůli ceně. V nejbližší době tam zajdu a poptám se prodavače, ale zajímají mě taky vaše tipy, od toho tu to forum je.
Na co se podívat už víš a sluch máme každý jiný a navíc se vyvíjí a mění. Argumentace cenou je irelevantní, protože ty jsi rozpočtem prostě shora omezený a bylo by zvláštní, kdyby sis vybral něco, co sice hraje blbě, ale je to o hodně levnější, než kolik za to můžeš dát. A to jestli se ti ten zvuk líbí, musíš zjistit sám. Stejně se budou tvoje chutě měnit a ať už ti tu kdokoliv doporučí cokoliv, ty si stejně časem pořídíš něco jinýho.
Z podobnýho důvodu jsem si pořídil jako první aparát Roland CUBE 30X. Nevěděl jsem co chci, neuměl jsem hrát a věděl jsem o něm, že je univerzální a lidé ho tu chválí. A byl jsem spokojený, z jeho možností jsem si vybral.
Tolik tedy moje doporučení pro tebe. Myslím, že lampu zatím nedoceníš a protože se stejně nedá v domácím prostředí dostatečně ohulit, čímž mizí její výhoda spočívající v tom, že na vytavený lampáč je těžší hrát, aby to dobře znělo, nemá pro tebe její koupě v současné době smysl.
Z podobnýho důvodu jsem si pořídil jako první aparát Roland CUBE 30X. Nevěděl jsem co chci, neuměl jsem hrát a věděl jsem o něm, že je univerzální a lidé ho tu chválí. A byl jsem spokojený, z jeho možností jsem si vybral.
Tolik tedy moje doporučení pro tebe. Myslím, že lampu zatím nedoceníš a protože se stejně nedá v domácím prostředí dostatečně ohulit, čímž mizí její výhoda spočívající v tom, že na vytavený lampáč je těžší hrát, aby to dobře znělo, nemá pro tebe její koupě v současné době smysl.
-
Lacodekany
Díky, ani nevíš jak mi ten příspěvek pomohl.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Souhlas s Bummerem - slušný modeling je do začátku opravdu ideální volba pro ty, co nevědí, co chtějí. A Cube je osvědčené.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Lacodekany
Dobře, tak jdu do rolandu cube dvacítky a snad si do vánoc ujasním co chci.
Já nemám problém trýznit sousedy
Případně můžu po desáté použít sluchátka...
Nevím, kde to chceš kupovat, ale jestli můžu ještě poradit -- na bazaru je teď těch menších Rolandů hned několik. Nový stojí velký prachy. Jestli ho nepořizuješ na dlouho, nemá cenu je investovat do nového. Je to bytelná bedýnka, nákupu přes bazar bych se nijak extra neobával.Lacodekany píše:Dobře, tak jdu do rolandu cube dvacítky a snad si do vánoc ujasním co chci.
Bohužel tam ale není žádná verze s 10" reprem (30X, 40XL). Dvacítka má jen 8".
-
Lacodekany
Tak teď už tam sou jen microcuby, ostatní co sem se ptal sou pryč. Teď zase uvažuju, že přeci jen prubnu to VHT. Uvidim o pár dní co z toho bazaru ještě vyleze
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
mate nekdo zkusenost s kombickem Ibanez TSA5? zacinam pokukovat po nejakem kombitku na doma, zatim se mi celkem libi Vox AC4 a ted jsem objevil ten ibanez, ktery je oproti voxu trosku dal s moznostma zvuku (tubescreamer sekce)...akorat jsem hral jenom na hlavu TSA15, tak pokud z Vas nekdo vyzkousel ci porovnal, napiste:) samozrejme i alternativy...chtel bych proste neco dynamickeho
-
Lacodekany
Mimochodem to VHT má Watts poťák a chlápek z VHT řikal, že to de utlumit až na půl wattu takže tím se všechny problémy s vybuzením smáznou a v paneláku se může v klidu mastit ne? Mimochodem teď ta cena na kytarách je víc než neodolatelná.
Nedovedeš si představit, jak dokáže být půl wattu nahlas. Pomůže to, to jo, ale úplně potichu to nebude.