Stavba JCM800
Po delsim uzivani se muze uvolnit kde co, a nemusi to byt tebou vytvorene...
Prave ze kdyz si to postavim sam, tak vim, jak moc kvalitne jsem dany spoj udelal nebo ne a vim co vydrzi.... ale do nejaky tovarni hlavy (nebo nekym jinym stavene) nevidim a nevim jak dobre to udelali
Proste si moc neveris, ze bys to dokazal postavit...
Ale mel bys.
Prave ze kdyz si to postavim sam, tak vim, jak moc kvalitne jsem dany spoj udelal nebo ne a vim co vydrzi.... ale do nejaky tovarni hlavy (nebo nekym jinym stavene) nevidim a nevim jak dobre to udelali
Proste si moc neveris, ze bys to dokazal postavit...
Ale mel bys.
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
já myslím že zabít tě to může spíš když se v tom vrtáš, né když to používáš. Je to zeměný do kostry... Já bych to asi zas tak vážně neviděl. Jako NEní to hračka. 5% pravděpodobnost že se ti to třeba nějakdosere při testech (nemusí se to hned zničit, prostě zkrat, pojisty......). z těch 5% dalších 5% že přitom budeš ohroženej (tedy kopne tě to), ale ani to není lístek za svatým petrem. Když se na to necítíš, ok. Pokud máš někoho kdo ti to postaví, ok. Spíš bych ale řekl že to je otázka toho že si to necháš udělat od zkušenějšího, kterej bude hned vědět, než aby si se s tím trápil sám...
BTW: koukám, Petře, že už ti udělali vlastní skupinu....

BTW: koukám, Petře, že už ti udělali vlastní skupinu....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Zaprvý si moc nevěřim, zadruhý neuměl bych ani udělat třeba přední popisky na Chasi, navíc nedokážu zakomponovat pepínání na pentodu triodu a lampovou smyčku atp. atp.
Je to od všecho trochu, nezkušenost, nedůvěra a nedostatek času, proto to radši nechám profíkovi a ten to udělá pořádně, za měsíc by měla bejt hotová, tak se těšim
)
Je to od všecho trochu, nezkušenost, nedůvěra a nedostatek času, proto to radši nechám profíkovi a ten to udělá pořádně, za měsíc by měla bejt hotová, tak se těšim

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
V tý skupině je i Jens Ludwig...petrpeter píše:turbo_MaCk píše:..........
BTW: koukám, Petře, že už ti udělali vlastní skupinu....![]()
nmno taky cumim....![]()
az se skoro stydim....
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
toš odborníkem se někdo stává, nerodí.... člověk nato potřrbuje zkušenosti... ještě bych tam kopl pavla2, ikdyž ten se tu dlouho neukázal. Rozhodně ale jeho příspěvky bude číst mnoho lidí 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak jsem konečně dokončil stavbu JCM800 ze stránek které jsou uvedeny v tomto fóru,kde jsem použil výstupák z Tesly Mono 70. A byl jsem mile překvapen zvukem jaký to dává. Nechal jsem to ohodnotit našim kytaristou, který používá JCM900. Takže jsme porovnavali můj výrobek, Rozdall Hardman a JCM900. Mnou splozený výrobek s uvedeným výstupákem se zvukem dost podobá Marshallu, ale Marshall to není. Kolegovi se ale zamlouvá. Možná někoho naštvu , ale zvuk z Rozdalla je asi o dost horší. Každému se líbí prostě něco jiného a má svou představu o zvuku, proto mě nekamenujte. S cenou, kterou jsem sledoval dost urputně jsem se dostal na 7,560,- Kč do finální podoby. Asi před měsícem, když jsem vstoupil do tohoto fóra, jsem pochyboval o smyslu takové stavby a klonil jsem se k názoru koupit fabriku. Dnes říkám proč si něco nepostavit. Docela mě to bavilo a určitě rozšířilo obzory. Milan
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ten rozdal bude jednznačně horší.... Prostě ty jeho modeli sou o ničem. attack power prostě ta konstrukce není ono. přecejen to má marshall líip vymyšlený. ta tvá potvora se s JCM900 zase srovnávat nedá, protože JCM900 má jinak řešenou preampovou sekci a podle většiny daleko hůř než JCM800. kdybys vybrakoval z 900ky trafo a dal ho do toho svýho, vsadím boty že bys tu 900vku převálcoval. BTW ty si elektrikář, nebo něco??Basák píše:Tak jsem konečně dokončil stavbu JCM800 ze stránek které jsou uvedeny v tomto fóru,kde jsem použil výstupák z Tesly Mono 70. A byl jsem mile překvapen zvukem jaký to dává. Nechal jsem to ohodnotit našim kytaristou, který používá JCM900. Takže jsme porovnavali můj výrobek, Rozdall Hardman a JCM900. Mnou splozený výrobek s uvedeným výstupákem se zvukem dost podobá Marshallu, ale Marshall to není. Kolegovi se ale zamlouvá. Možná někoho naštvu , ale zvuk z Rozdalla je asi o dost horší. Každému se líbí prostě něco jiného a má svou představu o zvuku, proto mě nekamenujte. S cenou, kterou jsem sledoval dost urputně jsem se dostal na 7,560,- Kč do finální podoby. Asi před měsícem, když jsem vstoupil do tohoto fóra, jsem pochyboval o smyslu takové stavby a klonil jsem se k názoru koupit fabriku. Dnes říkám proč si něco nepostavit. Docela mě to bavilo a určitě rozšířilo obzory. Milan
- tallicaman
Na te nemecke strance je "chyba" ve schematu, chybi tam nastaveni biasu, prestoze v navrhu desky je. Podivejte se na to tady: http://mhuss.com/MyJCM/JCM800_2204.gif
Sice tu nema ty diody, ale fungovat by to melo i s nima.
Sice tu nema ty diody, ale fungovat by to melo i s nima.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- tallicaman
Jo a este mam dotaz, co jsou tady ty tri jacky(cerveny, zeleny, zluty)?: http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... age160.jpg
http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... age152.jpg
http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... age152.jpg
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
na co to? jako output selector? není lepší udělat víc dír (jackový smamice) a pak podle toho zapojit box
Re: Stavba JCM800
Ja pouzivam vystupaky od Marstranu http://www.marstran.com, sklad viz. http://www.marstran.com/InStock.htm a hrajou jak spravny trafo v lampaci ma. Jsou to kopie tech starych traf, vcetne papirovych prokladu aj. Plechy pouzivaji specialni z podobnych materialu a slozeni co se delalo v 60 letech.
Konkretne pouzivam 784-128 coz se davalo do prvnich JTM50 (jeste s lampovym usmernovacem). Ma jeste 100V vinuti (pohrbene), ktere se na zvuku taky podepise.
V podstate znam 2 nejkvalitnejsi vyrobce kopii vystupaku. Marstran (ktery razi cestu po staru...stare technologie vyroby atd.) a Mercury Magnetics (nove materialy a technologie). Oboji se vsude po svete chvali, vystupaky maji paradni zvuk. Ale MM je znacne drahe i oproti Marstranu.
Na tvoje JCM800 se pouziva 789-139. Lze sehnat napr. v Tubetown nebo Tube amp doctor. Popr. jine i v USA. Nicmene, posledni dobou se zacaly objevovat v obchodech shity z Ciny...poznaji se jednoduse, trafo je podezrele levne a ted uz je politika firem takova, ze ty shity z Ciny prodavaj i za ceny bezny. Takze se drzim osvedcenych.
(reakce prosim jen na PM nebo mail)
Konkretne pouzivam 784-128 coz se davalo do prvnich JTM50 (jeste s lampovym usmernovacem). Ma jeste 100V vinuti (pohrbene), ktere se na zvuku taky podepise.
V podstate znam 2 nejkvalitnejsi vyrobce kopii vystupaku. Marstran (ktery razi cestu po staru...stare technologie vyroby atd.) a Mercury Magnetics (nove materialy a technologie). Oboji se vsude po svete chvali, vystupaky maji paradni zvuk. Ale MM je znacne drahe i oproti Marstranu.
Na tvoje JCM800 se pouziva 789-139. Lze sehnat napr. v Tubetown nebo Tube amp doctor. Popr. jine i v USA. Nicmene, posledni dobou se zacaly objevovat v obchodech shity z Ciny...poznaji se jednoduse, trafo je podezrele levne a ted uz je politika firem takova, ze ty shity z Ciny prodavaj i za ceny bezny. Takze se drzim osvedcenych.
(reakce prosim jen na PM nebo mail)
Fender Stratocaster 1977
Peavey Raptor I.
JMP50 + 1960AHW (4x Celestion G12H-30)
JMP50 Bluesbreaker (Celestion Vintage 30)
Peavey Raptor I.
JMP50 + 1960AHW (4x Celestion G12H-30)
JMP50 Bluesbreaker (Celestion Vintage 30)
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se za OT,ale nechci k tomu zbytečně zakládat nové téma. Byl by problém napájet JCM 800 Emulator 12 volty místo předepsaných devíti ? Samozřejmě drainy tranzistorů bych nastavil na 6V, prostě přesně na polovinu Udd, v schematu jsou k tomu uvedeny trimry 100K, které na to bohatě stačí; součástky bych samozřejmě použil s odpovídajícím dimenzováním. Tranzistory tam budu dávat BF245A (místo J201),případně 2SK117,které jsou údajně lepší.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
ostatni-f73/nahrada-za-tranz-j201-t23441.htmlworo90-1 píše:BF245A by měly mít blíž k MPF102, ne?
zdravimm.. taky stavim jcm 800 , delam 50w s 6L6 vse uz mam skoro hotovo ale koupil jsem trafo ktere ma zhaveni 3.2 a 3.2 tak se je spojil abych z nich dostal 6.4 jenze napeti pri spojeni bylo 6.8 tak jsem udelal stabilizovany zdroj s 78t05 na tri amprery zesilil to diodama 1n4148 a vse fungovalo zhaveni bylo 6.25 voltu asi .... no tak jsem to pripojil na ecc 83 a vsechno slo krasne to zhavilo a pak sem to pripojil na ty 6L6 ..ky a napeti mi kleslo na 5.8 voltu ..... nevite kde je negdo chyba ???????
no chyba může bejt v tom že máš měkej zdroj . těch 6,8V to mělo naprázdno nebo s připojenýma lampama ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso