Dva in-eary s jedním vysílačem

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Earthworm
Kontaktovat uživatele:

Dva in-eary s jedním vysílačem

Příspěvek od Earthworm »

Ahoj, měl bych takový dotaz.
Hrajem sice povícero plesy, aj svatby, ale i zábavy a jelikož je teď v kapele čímdál náročnější se slyšet (častější hraní na větších akcích, více aparatury -> více bordelu, více nástrojů, atd.), poohlédám se po nějakém in-ear monitoru.
Jelikož jsme ale velmi často omezeni technikou (a já hlavně financemi), napadlo mě, jestli by bylo možné sdílet jeden in-ear monitor s dalším spoluhráčem, tedy jeden vysílač a dva přijímače.
Moje představa je taková, že in-eary mají vzadu L a R vstup, do kterých by se zapojily odlišné signály a pokud by jeden z nás používal jenom levé a jeden pravé sluchátko, tak by každý slyšel to svoje.

Tak se ptám, je to technicky možné tak, jak to popisuju? A sic, že z levého sluchátka poleze to, co je zapojeno v levém kanálu a z pravého pravý kanál, nebo se to bude nějak míchat?

Díky
BaCH Les Paul :: R.M. pickups :: Vox VT50
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Re: Dva in-eary s jedním vysílačem

Příspěvek od johnatán »

čau,
na většině in-ear vysílačů si můžeš dát jeden vstup jen doleva a druhej jen doprava; problém bude v tom, že se Ti nejspíš nepovede "spojit" dva přijímače s jednim vysílačem - budou se navzájem rušit a ani jeden nebude hrát čistě (seky, výpadky atd)..
kdyby náhodou někdo věděl o nějakym systému, kterej by tohle umožňoval, velice rád se dozvim něco novýho...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Earthworm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Earthworm »

Tak jsem se ptal ještě na zvukařina.cz a dostalo se mi odpovědi, kdyby to taky někoho zajímalo:

--------
Všechny IEM které jsem viděl umí mód, kdy je vysílač přepnut na stereo a přijímače (beltpack) na mono s možností mixáže poměru L a R. U Sennheiseru se to jmenuje Focus. Pokud nastavíš tedy na jednom panning tak aby hrál pouze L kanál tak bude v obou sluchátkách pouze on. Totéž samozřejmě platí i pro R kanál. Můžeš tedy provozovat dva mono mixy s jednim stereo vysílačem a dvěma beltpacky.

Počet prijimačů na jedené frekvenci není nijak limitován ( napadá mě přirovnání k FM rádiu, což je vlasně totéž).
--------

Takže to zárověň odpovídá na tvoji otázku - čili je možné provozovat více přijímačů bez spárování a rušení signálu. U většiny in earů je taky psané něco ve stylu up to 10 parallel systems, takže by to zvládlo až 10 přijímačů současně, pokud se nemýlím.
BaCH Les Paul :: R.M. pickups :: Vox VT50
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

johnatán píše:čau,
na většině in-ear vysílačů si můžeš dát jeden vstup jen doleva a druhej jen doprava; problém bude v tom, že se Ti nejspíš nepovede "spojit" dva přijímače s jednim vysílačem - budou se navzájem rušit a ani jeden nebude hrát čistě (seky, výpadky atd)..
kdyby náhodou někdo věděl o nějakym systému, kterej by tohle umožňoval, velice rád se dozvim něco novýho...
na jeden vysílač můžeš mít přijímačů neomezeně přijímače se rušit nebudou....

... nemůžeš použít ale dva vysílače na jeden přijímač - tam pak dochází k interferenci a dělá to bordel...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“