Ahoj, měl bych takový dotaz.
Hrajem sice povícero plesy, aj svatby, ale i zábavy a jelikož je teď v kapele čímdál náročnější se slyšet (častější hraní na větších akcích, více aparatury -> více bordelu, více nástrojů, atd.), poohlédám se po nějakém in-ear monitoru.
Jelikož jsme ale velmi často omezeni technikou (a já hlavně financemi), napadlo mě, jestli by bylo možné sdílet jeden in-ear monitor s dalším spoluhráčem, tedy jeden vysílač a dva přijímače.
Moje představa je taková, že in-eary mají vzadu L a R vstup, do kterých by se zapojily odlišné signály a pokud by jeden z nás používal jenom levé a jeden pravé sluchátko, tak by každý slyšel to svoje.
Tak se ptám, je to technicky možné tak, jak to popisuju? A sic, že z levého sluchátka poleze to, co je zapojeno v levém kanálu a z pravého pravý kanál, nebo se to bude nějak míchat?
Díky
Dva in-eary s jedním vysílačem
Pravidla fóra
Dva in-eary s jedním vysílačem
BaCH Les Paul :: R.M. pickups :: Vox VT50
Re: Dva in-eary s jedním vysílačem
čau,
na většině in-ear vysílačů si můžeš dát jeden vstup jen doleva a druhej jen doprava; problém bude v tom, že se Ti nejspíš nepovede "spojit" dva přijímače s jednim vysílačem - budou se navzájem rušit a ani jeden nebude hrát čistě (seky, výpadky atd)..
kdyby náhodou někdo věděl o nějakym systému, kterej by tohle umožňoval, velice rád se dozvim něco novýho...
na většině in-ear vysílačů si můžeš dát jeden vstup jen doleva a druhej jen doprava; problém bude v tom, že se Ti nejspíš nepovede "spojit" dva přijímače s jednim vysílačem - budou se navzájem rušit a ani jeden nebude hrát čistě (seky, výpadky atd)..
kdyby náhodou někdo věděl o nějakym systému, kterej by tohle umožňoval, velice rád se dozvim něco novýho...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
Tak jsem se ptal ještě na zvukařina.cz a dostalo se mi odpovědi, kdyby to taky někoho zajímalo:
--------
Všechny IEM které jsem viděl umí mód, kdy je vysílač přepnut na stereo a přijímače (beltpack) na mono s možností mixáže poměru L a R. U Sennheiseru se to jmenuje Focus. Pokud nastavíš tedy na jednom panning tak aby hrál pouze L kanál tak bude v obou sluchátkách pouze on. Totéž samozřejmě platí i pro R kanál. Můžeš tedy provozovat dva mono mixy s jednim stereo vysílačem a dvěma beltpacky.
Počet prijimačů na jedené frekvenci není nijak limitován ( napadá mě přirovnání k FM rádiu, což je vlasně totéž).
--------
Takže to zárověň odpovídá na tvoji otázku - čili je možné provozovat více přijímačů bez spárování a rušení signálu. U většiny in earů je taky psané něco ve stylu up to 10 parallel systems, takže by to zvládlo až 10 přijímačů současně, pokud se nemýlím.
--------
Všechny IEM které jsem viděl umí mód, kdy je vysílač přepnut na stereo a přijímače (beltpack) na mono s možností mixáže poměru L a R. U Sennheiseru se to jmenuje Focus. Pokud nastavíš tedy na jednom panning tak aby hrál pouze L kanál tak bude v obou sluchátkách pouze on. Totéž samozřejmě platí i pro R kanál. Můžeš tedy provozovat dva mono mixy s jednim stereo vysílačem a dvěma beltpacky.
Počet prijimačů na jedené frekvenci není nijak limitován ( napadá mě přirovnání k FM rádiu, což je vlasně totéž).
--------
Takže to zárověň odpovídá na tvoji otázku - čili je možné provozovat více přijímačů bez spárování a rušení signálu. U většiny in earů je taky psané něco ve stylu up to 10 parallel systems, takže by to zvládlo až 10 přijímačů současně, pokud se nemýlím.
BaCH Les Paul :: R.M. pickups :: Vox VT50
- Jens Ludwig
- Odborník
na jeden vysílač můžeš mít přijímačů neomezeně přijímače se rušit nebudou....johnatán píše:čau,
... nemůžeš použít ale dva vysílače na jeden přijímač - tam pak dochází k interferenci a dělá to bordel...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....