Stavba JCM800
Re: Stavba JCM800
tech 6.8 bylo naprazdno ale stejne kdyz tam pripojim tu elektronku jen k tem 6.8 tak to neklesne ale kdyz to dam pres ten zdoj tak to klesne schema mam studam http://hlava.webpark.cz/zhaveni.htm
zhavil bych stridave a dal bych do serie odpor 1-2 ohmy
zkousel jsem dal sem prvne vykonovy odpor 1ohm pak 1.5 a nic napeti zustalo stejne
tak to chce vetsi odpor, zkus tam dat za sebou ty odpory oba.. Ono to staci shodit treba na 6,5V, aby to bylo v norme..
vyzkousel jsem spoustu odporu nez jsem postavil ten zdroj ale bud se nic nezmenilo nebo napeti kleslo az na 5.9 v a to bylo snad jen kdyz jsem tam dal ten odpor 1 ohm ....coz znamena ze by to mozna vyresil odpor ktery je jeste mensi a ne vetsi ne ?? a sehnat mensi nez 1 ohmovy odpor vykonovy ani nevim jestli vubec nakove jsou
vsechno co sem zkousel vedlo jen k tomu ze bylo napeti bud vetsi nez sem chtel nebo mensi nez jsem chtel ale zlaty stred proste trefit nemuzu 
dalsi napoveda - paralelnim zapojenim dvou 1 ohmovych odporu ziskas 0,5 ohmuroman.v píše:..coz znamena ze by to mozna vyresil odpor ktery je jeste mensi a ne vetsi ne ?? a sehnat mensi nez 1 ohmovy odpor vykonovy ani nevim jestli vubec nakove jsou
ehm.... tet si pripadam jak opravdovy debil ... elektroniku uz delam tretim rokem na stredni a tohle mne proste nenapadlo .... proste ohmuv zakon ... ja se z toho asi .... nj dik za radu ...

co takhle to srazit vhodnou diodou?
Dobré odpoledne, řešíte zbytečnosti. Každý napájecí transformátor je (měl by být) navržen tak, aby dodával jmenovitá napětí při zatížení jmenovitým proudem, tudíž nikoliv naprázdno. Úbytek napětí vzniká taky na činném odporu primárního vinutí, takže po zapojení celého zesilovače to bude s největší pravděpodobností v pořádku
. Rozhodně nemá smysl tam cpát nějaká další topidla (rezistory, diody apod.) ty lampy budou topit dostatečně
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
nevite negdo jaky je roydil mezi ultralinearnim vystupakem a normalnim vystupakem pripadne jestli muzu ultralinearni trafo zapojit normane
http://www.volny.cz/pjenicek/radioprevz ... earzp.html
Lze zapojit i normalne, odbocka se zaizoluje..
Lze zapojit i normalne, odbocka se zaizoluje..
- Dan Rohanský
Tak a kdo dřív jo? 
myslím že budu rychlejší zde se snad nezačalo? 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To ovšem nic neznamená... Každopádně bych byl rád, kdybys mu tu nezasvinil téma svýma příspěvkama o ničem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
už mizímNero píše:To ovšem nic neznamená... Každopádně bych byl rád, kdybys mu tu nezasvinil téma svýma příspěvkama o ničem.