Behringer EM600 problém

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
bulda5

Behringer EM600 problém

Příspěvek od bulda5 »

Zdravím, pořídil jsem si krabičku Behringer EM600, dal do ní novou 9V baterii a připojil ke kytaře a aparátu.
na efektu se asi na 3 vteřiny rozsvítí modrá dioda, poté zhasne. Nic se neděje, z aparátu kytara nehraje, zkouším mačkat pedal na efektu na zapnutí nebo vypnutí, ale efekt nereaguje. Pouze když vytáhnu IN kabel a strčím ho zpátky, zase se dioda rozsvítí na 3 vteřiny a zase zhasne. Nevíte co s tím? jsem z toho zoufalý, nevím jestli dělám něco špatně já, nebo mám efekt reklamovat :?
jesse
Kontaktovat uživatele:

Re: Behringer EM600 problém

Příspěvek od jesse »

no co sem tak cetl, tak na baterku to moc dlouho nevydrzi, i dyz 3 vteriny je asi extrem :) ... sezen si raci adapter...
come on over - do a twist!

Cort M600LH, Crate V18-212
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zkus to s adaptérem, baterie může být vadná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tyhle simulacni digitalni krabicky mivaji hodne vysoky odber, na baterku to vubec neni stavene.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jesse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jesse »

je prosimvas mozny napajet behringer efekty s ibanez adapterama?
v manualu tohoto efektu sem nasel:
Power connector - 2 mm DC jack, negative center

ale nevim jak je na tom ibanez, dyz uz sem nasel manual,tak spanelsky :D
ptam se na ibanez, protoze na audioteku ma jenom ibanez "rozdvojku" pro adapter a protoze mam v planu dva behringery...

dik

MilanT

Příspěvek od MilanT »

A nestačil by ti přímo adaptér Behringer pro 20 krabiček?
http://www.muzikant.cz/kytary-6/efekty- ... -35171.php
Třeba máš proto svůj důvod, ale adaptér Ibanez stojí kolem 8 stovek a ta rozdvojka kolem 3 stovek.
Tohle máš za necelých 6 stovek komplet.
jesse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jesse »

ja sem to chtel vzit vsecko z jednoho obchodu... navic ten adapter od behringeru nema zrovna moc kladnych ohlasu

MilanT

Příspěvek od MilanT »

Rozumím...
S oběma značkami nemám zkušenost, ale vyhrabal jsem tady na fóru jeden starý příspěvek:
framikoin píše:to asi jo. pak, mam dojem, jsem cetl, ze to trosku sumi, ale ve smycce je to OK, ale to uz mam jen cosi v mlhave pameti. jo a jeste jedna vec. pokud to bude jako chorus od Behringera, tak to ma tu nevyhodu, ze konektor od adapteru je sice stejny jako u Bosse, Ibanez, MXR atd., ale ma opacnou polaritu.
post128239.html?hilit=konektor%20ibanez#p128239

EDIT: oproti tomu stojí tvrzení v manuálu pro OVERDRIVE TRUE BYPASS 808+
Lze použít běžný adaptér jako Ibanez™ či Boss
• Na opláštění – vnějším by měl být + pól zdroje (+ 9 až +10V). Ve vnitřní dutince by měl být – pól zdroje (center negative).
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... iA&cad=rja
Z toho mi vychází, že polarita je stejná jako u "tvého" behringera.
jesse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jesse »

ok, dik.. jeste defakto muzu napsat primo do audioteku, jestli ta kombinace je mozna... :) diky za snahu

Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Ten Behringerův adaptér je úplně stejný jako celá řada jiných spínaných. Je to stejný princip, stejná funkce, podobný výkon. V každým supermarketu koupíš třeba spínaný zdroj Hama s podobnými parametry - akorát u Behringera máš výhodu, že k němu dostaneš 2x daisy-chain hady s konektorama na krabičky (na každým 5 konektorů) + redukci na devítku pro efekt, který nemá napájecí konektor + červený kablík, který otáčí polaritu, pokud efekt to potřebuje opačně (výjimka) + redukci na malý jack, což měly starý americký efekty. Celkově tak v balení máš kromě adaptéru hafo konektorů a kabelů pro celý pedalboard.
Teda myslím ten spínaný: http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... b-all.html
Mj. ho taky mám (kromě jiných) a normálně to funguje...
Edit: Ještě vlastně nepíšeš, jaký Ibanez adaptér to je. Jestli myslíš drahý AC-509, tak ten mi kromě ceny vadí i provedením, působí na mne jako klasický s 50Hz trafem, pokud to chceš pro tyhle krabičky do smyčky, tak bych bral lehčí spínaný: neleze při zátěži z toho brum, nezabere to tolik místa v zásuvce.
Obrázek
jesse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jesse »

ano, myslel sem AC-509 a k tomu DC 3 (rozvetveni pro tri efekty)...
takze mam vzit radeji ten Behringer?
diky

Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Otázkou je, co dalšího chceš napájet. Všechny tyhle napájecí adaptéry mají společnou zem pro všechny efekty, takže pokud dáš echo do smyčky lampáče a chceš stejným adaptérem napájet třeba tube screamer před vstupem do lampáče, vznikne zemnící smyčka a může to bručet (což se řeší samostatným napáječem, odpojením zemí a podobně). Pokud ty efekty budou u sebe, tedy třeba v té efektové smyčce, problém nenastane. To se samozřejmě platí pro všechny, nejen pro Behringera.
U klasickýho s trafem, jako je ta AC-509 je filtrace dělaná klasicky kondenzátory, při větší zátěži nemusí být úplně dokonalá a pak to má tendenci bručet, takže není dobré je zatěžovat na max, protože pak to obvykle nestíhá filtrace. To jsem už psal... U spínaných je výhoda, že to pracuje na vysokých frekvencích, pokud se zvětší zátěž, změní si to kmitočet a v klidu to stíhá a filtrace - díky frekvenci, na který to jede - je potřeba podstatně menší než u klasiky.
Navíc rozměry, váha atd... Mám tady i klasický s transformátorem, ale v cestovní výbavě všude spínaný, koneckonců se to i líp fixuje do psa v racku, když to neváží kilo a nemá tendenci při stěhování pořád padat...
Recenzí na tohle moc není, ale třeba http://www.buzzillions.com/reviews/behr ... ly-reviews
Znovu připomínám: na zkreslovací krabičky před aparátem je potřeba použít pak samostatný apatér nebo nejlépe baterku, aby nedošlo k zemním smyčkám a zejména při použití třeba TubeScreamera před vytaveným Marshallem je baterka pro první krabici nejlepší i z hlediska absence jakéhokoliv rušení v napájení. Čili moje odpověď se týká pouze napájení delaye a podobných krabic typicky v efektové smyčce.
Obrázek
jesse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jesse »

chtel bych tam tyhle dva:
http://www.audiotek.cz/product-35960-behringer-fd300
http://www.audiotek.cz/product-35959-behringer-em600

kombo mam lampovy - Crate v18-212

edit
vcera sem nasel doma adapter od nake krabicky k internetu, 12V, 500mA
jenom sem z toho nevycetl polovani, ale je tam neco nakreslenyho s - a +... to by se nedalo pouzit?

Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Hm... 12V není už pro modelingový Behringery to pravý, jsou na 9V a už jsem viděl nějaký odprásknutý vyšším napětím. Zůstaň u 9V tak, jak předepisuje návod.
Obrázek
jesse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jesse »

takze ty dva efekty, co sem uvedl, muzu nabijet tim jednim rozvetvenym adapterem od Behringera?

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“