Zkušenosti z kupováním aparátu ze zahraničí?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Striker123

Zkušenosti z kupováním aparátu ze zahraničí?

Příspěvek od Striker123 »

Zdravím nemáte někdo nějakou zkušenoust z koupením aparátu ze zahraničí? Třeba z Německa, Anglie... Scháním nějaký lampový aparát. Jestli máte někdo nějakou zkušenost, poslechnul bych si Vaše rady a zkušenosti popř. nějaké internetové stránky. Děkuji
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkušenosti z kupováním aparátu ze zahraničí?

Příspěvek od Kinx »

pred trema rokama jsem kupoval v rakouskem kramku kombo od Mesy, bylo to pres ebay ale radeji jsem pro to jel osobne (nafta vysla vyhodneji nez postovne - kombo bylo s road casem). Na miste predani (maly kramek pobliz Mariahilferstrasse ve Vidni) jsem dorazil na vterinu presne, ale prodejce na me koukal jak na zjeveni :))) a celou dobu byl tak zvlastne zarazeny. kdyz jsem se ho zeptal co se deje tak mi odpovedel ze vubec necekal ze dorazim, protoze jsem z CR a mam na ebay maly feedback :))) pritom jsem mu vyslovne psal v kolik dorazim a kombo preberu osobne, s tim ze budu platit v hotovosti. Nastesti vse probehlo ok, kombo jsem jeste pred predanim rychle vyzkousel (vse bylo tak, jak bylo deklarovano v aukci) - kdyby se mi zvuk ale nelibil tak bych to asi tezko resil vzhledem k tomu ze uz aukce byla vyrizena. Podobne jsem rok na to kupoval i kytaru, akorat v Polsku a pres aukro (resp pres aukro nakonec transakce vubec neprobehla, domluvil jsem se s prodejcem na obchode mimo aukro za trochu nizsi cenu). Postovne by zde vyslo lepe nez projety benzin, nicmene mam zasadu ze zadnou kytaru (pokud nejde o extra vyhodny nakup) nekupuju na slepo :) opet ale zadny problem, myslim ze to bude hodne o tom na koho narazis - v techto pripadech meli oba 100% feedback a dost prodeju za sebou, to uz o jiste serioznosti vypovida.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já kupoval nové kombo z Anglie. Ke mě dorazila otlučená krabice s několika dírami a jedna z nich byla velikosti pěsti. Nemít tam o 10cm hlouběji druhé balení, tak by to asi nedopadlo dobře.
Striker123

Příspěvek od Striker123 »

Takže si to koupoval z ebay.de ? A na jaký rozdíl tam byl v ceně v porovnání u nás v % stačí ?:)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Striker123 píše:Takže si to koupoval z ebay.de ? A na jaký rozdíl tam byl v ceně v porovnání u nás v % stačí ?:)
Tak se na tu ebay.de koukni a ty ceny si zjisti, ne? :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Talman

Příspěvek od Talman »

Ahoj, nevim zda jsem v dobrem tematu, jake mate zkusenosi v nakupu pres ebay ?
Mel bych zajem o tuhle kytaru, ale nevim jak na to a zda je to duveryhodne ...
http://www.ebay.com/itm/1997-vintage-Ib ... d=ViewItem

diky za rady
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

V Undergroundu je několik témat o nákupech z eBaye a všeobecně ze zahraničí, ať již jde o důvěryhodnost, ceny nebo dopravu. Koukni tam...

Nicméně tenhle prodejce působí dobře (100% feedback z docela dost transakcí), takže se stačí registrovat na eBayi a PayPalu, k němu nalinkovat platební kartu a může se nakupovat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

Jestli to takhle v neděli za 13hod stihneš... :cry: Zkus se s někým domluvit, kdo by to pro tebe koupil...?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
krasty

Příspěvek od krasty »

Vrátím se k tématu.
Kupoval jsem z ebay.de aparát, v té době Splawn v Evropě docela neznámá záležitost. Nakonec jsem byl jediný zájemce, takže jsem dražbu vyhrál. Prodávající bydlel kousek před Innsbruckem. Pošta vycházela na 150Eur, tak jsem se domluvil, stejně jako Kinx, na osobním odběru a platbě na místě. Poště bych nevěřil, navíc je to kurevsky těžký zesilovač :wink:
Prodávající měl 100% feedback s velkým počtem uskutečněných aukcí; v ničem, co napsal v dražbě, nekecal; čekal přesně na místě, jak jsme se domluvili a ještě mi psal a v den prodeje i volal, zda vše platí. Nejdřív byl trochu zakřiknutej, ale pozval mě domů, pak ledy roztály a po 4 hodinovém zkoušení všech jeho aparátů, kytar a efektů jsem odjížděl až po večeři, na kterou mě pozval. Navíc mi dal krabici mých oblíbených strun, prý je má za hubičku. Doprava mě vyšla na cca 2000Kč, aparát byl jak nový (starý pár měsíců) za směšnou cenu a navíc příjemné "zacházení".
Kdybych příště kupoval aparát se sousedních států, radši bych si pro něj zajel. Je to levnější, bezpečnější a navíc je tu možnost si ho prověřit před koupí. Navíc bych se přihlédl k feedbacku prodávajícího a počtu jeho aukcí.
many.more
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od many.more »

Před časem jsem takhle kupoval dva straty (classic american) z e-shopu v Anglii. Jednak měli pěkný ceny a jednak byl v tu dobu velmi příznivý kurz.
No, byl to šílenej vopruz - maily sem a tam, čekal jsem přes dva měsíce, nakonec mi ještě "due to amazing patience" poslali jednu "v o trochu dražší barvě", než jsem objednal, protože se jim ta obyčejnější někde zatoulala.
Takže nakonec dobrý, i když s tím tedy byly pěkný nervy.
Pokud (a dokud) mohu, vyhýbám se produkci pocházející ze zemí, kde děti místo do školy chodí do fabriky a kde "stejné" znamená "vypadá skoro jako".
Co hraje ještě lépe než Fender Twin? No přece dva Twiny!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“