Elektroakustika s uzkym telem
Pravidla fóra
Elektroakustika s uzkym telem
Cau,
shanim elektroakustiku s uzkym telem. Vim, ze nebude mit akusticky tak peknej zvuk, ale budu na ni hrat hlavne na koncertech/doma, tak mi to nevadi a zvuk pres snimac a pohodlna hra je pro me dulezitejsi (jsem nak moc zvyklej na elektriku). Zkousel jsem Talmana od Ibaneze a vsem, ktery jsem videl, drncely struny a neladily, celkem hruza. Dalsi na kterou se pujdu podivat bude Cort SFX a rad bych vedel, co si o nich myslite, pripadne jestli nekdo nevite o jiny elektroakustice s uzsim telem tak do 8000 maximalne.
Diky za kazdou radu!
Lukas
shanim elektroakustiku s uzkym telem. Vim, ze nebude mit akusticky tak peknej zvuk, ale budu na ni hrat hlavne na koncertech/doma, tak mi to nevadi a zvuk pres snimac a pohodlna hra je pro me dulezitejsi (jsem nak moc zvyklej na elektriku). Zkousel jsem Talmana od Ibaneze a vsem, ktery jsem videl, drncely struny a neladily, celkem hruza. Dalsi na kterou se pujdu podivat bude Cort SFX a rad bych vedel, co si o nich myslite, pripadne jestli nekdo nevite o jiny elektroakustice s uzsim telem tak do 8000 maximalne.
Diky za kazdou radu!
Lukas
Re: Elektroakustika s uzkym telem
V téhle cenové kategorii můžu doporučit yamahu apx 500. Hraje skvěle i nezapojená, hezké, zvonivé výšky. Po tom, co jsem si ji vybral si ji kolem mě nezávisle koupili další dva kamarádi (aniž by věděli, co mám). Za 8 tisíc by šla možná sehnat i apx 700 na bazaru.kruzik píše:Cau,
Diky za kazdou radu!
Lukas
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Souhlas s doporučením Yamahy. Mezi těmihle smrsknutými elektroakustikami za tyhle prachy se mi zdají asi nejlepší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ja hodne premejslel o ty Cortce, o ktery vsichni rikali, ze musi bejt lepsi nez Yamaha. Nakonec jsem sehnal Yamahu APX700 na bazaru za pekny prachy. Hraje neuveritelne a zvuk ma suprovej. Vsem doporucuju!
Yamaha je o parník lepší než Ibanez. Talman je neskutečná práskačka. Škoda peněz. Za mě APX 500. I když to zrovna není můj objekt zájmu, v Kytarách jsem ji náhodou zaslechl - jeden maník si ji tam zkoušel - a hrála velmi slušně. Na Jungmaňáku (Dům hudebnich nástrojů) mají APX500 ve slevě. A taky APX700. Ta je trochu nad tvůj limit, ale asi bych si připlatil.
Zdravím chtěl bych se zeptat na Fender Sonoran Thinline - hrál na to někdo? Běžný Sonoran jsem kdysi zkoušel a nezdál se mi špatný na to jak se tu ty akustiky od Fendru haní běžně, ale tuto variantu jsem ještě neviděl a rád bych něco právě s úzkým tělem pro pohodlné hraní. Pokud někdo viděl, slyšel budu rád díky 
V neděli jsem zkoušel v ostravském Muzikeru čtyři Sonorany, nebylo to ani vyloženě špatné ani žádná bomba, klasicky veliký rozdíl mezi jednotlivými kusy. Pokud budeš mít u toho thinline štěstí na dobré zpracování, může to být slušný nástroj a zvuk nasucho u tenkého těla nemá cenu řešit. Jen jich asi v obchodech moc nebude. 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
- Nero
- Rádce
Ten Thinline jsem zkoušel před pár dny v místním krámu. Moc mě nezaujal, nekoupil bych ho. Yamahy s podobnou koncepcí mi sedí zvukem mnohem víc.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
džetro - Díky no mě ten běžný Sonoran přišel právě takový normoš jako ostatní kytary v této ceně. Bylo by to jen na doma do paneláku na cvičení a na nějaké to hraní do PC.
Nero - Dík - nezaujal tě zvukem jako, že byl špatný nebo jen ti sedí něco jiného? Yamahy APX sem také zkoušel hrají celkem pěkně, jen jeden známej má teď nevím 500 nebo 700 a stěžoval si na ten snímač, že to je nic moc - já to tedy přes snímač neslyšel, ale Fishman ve Fendru bude sázka na jistotu myslím....
Nero - Dík - nezaujal tě zvukem jako, že byl špatný nebo jen ti sedí něco jiného? Yamahy APX sem také zkoušel hrají celkem pěkně, jen jeden známej má teď nevím 500 nebo 700 a stěžoval si na ten snímač, že to je nic moc - já to tedy přes snímač neslyšel, ale Fishman ve Fendru bude sázka na jistotu myslím....
- Nero
- Rádce
Přišel mi zvukově špatný, nicméně to je jen jiné označení pro to, že mě sedí něco jiného
Ale ani zpracováním se mi moc nezdál. Bohužel ten snímač opravdu sázkou na jistotu být nemusí, u těch Yamah mi přišel úplně v pohodě.
PetrPeter 1975 - 2008
Hm....
to je škoda no i tak ozkouším. Měl jsem zato, že Fishman jsou dobré snímače?