Kufr na Explorera

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
flushedawayone

Kufr na Explorera

Příspěvek od flushedawayone »

Mám explorera tvarově asi rok 1984 a chci kufr....už jsem si vybral jen chci potvrdit, že to nebude nějaká šunka. A ještě : neměla by ta vystýlka bejt ve tvaru kytary? jestli to tam nebude moc lítat...
http://www.music-city.cz/belcat-pst-10- ... -6835.html
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
MilanT

Re: Kufr na Explorera

Příspěvek od MilanT »

Podle téhle fotky ta kytara nemá moc prostoru k "lítání".
Určitě bych ten kufr vyzkoušel se svojí kytarou - tedy pokud to jde. Určitě bych se osobně bál něco takového kupovat naslepo. No a jestli to může být šunka...všechno může a nemusí být šunka. Zkontroluj panty a přezky (jestli chodí lehce a naopak jestli nemají velké vůle), zkontroluj madlo (neboj se za něj trochu zabrat aby ti jednou nezůstalo v ruce a kytara nebyla na zemi), zkontroluj jestli není zkřížené víko vůči kufru, zkontroluj jestli je výstelka všude dobře vlepená, zkontroluj těžiště kufru s kytarou (je nepříjemné když se ti kufr převažuje na jednu stranu).
U tvého vybraného kufru by mi vadila absence úložného prostoru, ale to je můj problém.
Obrázek
krasty

Příspěvek od krasty »

Já tam úložný prostor vidím, hned za podložením krku, ale na stránkách píšou že není....
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Jo, máš pravdu, něco takového tam je. Já spíš vycházel z popisu. i když, čemu věřit....fotce nebo popisu?
Pokud je to originál Epiphone, tak tam ten prostor je:
http://www.epiphone.com/Products/Cases.aspx
Obrázek
flushedawayone

Díky všem....bohužel to kupuju přes internet takže si dobře přepěřím kytaru a snad to nebude šunt :D Kdyžtak jim ho tam vecpu zpátky.Ale možná bych si ho mohl vyzkoušet....to uvidim pak ,ale ještě jednou díky všem.
flushedawayone

Tak ten kufřík nějak nemaj :D Je tam dodání na dotaz, ale mě se nechce čekat a ani bych si ho nevyzkoušel takže už pár hodin hledám a nic moc nemám.PRosím kdyby jste někdo veděl o nějakym kufru ( spíš čtverec než explorer tvar) tak napište.
flushedawayone

Díky MilanT.Už jsem si v kytarách domluvil zkoušku nějakýho trošku univerzálnějšího kufru (prostě obdélník) co prej má v sobě nějakej plast co si vytvaruješ podle kytary.... jsem na to zvědavej a ten thomann bude super záloha.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Osobně ze svý zkušenosti můžu říct, že tahat se s tím "obdélníkem" je za trest. Aspoň ta Gibsoňácká case je těžší než samotná kytara a navíc je to moc velký. Poměrně nepraktická věc. Sice je v ní kytara v bezpečí a úložnýho prostoru je relativně dost, ale při představě, že se s tím táhnu nějakou delší vzdálenost, bych na ní snad radši pořídil gigbag.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
hejcz

Příspěvek od hejcz »

Koukám na ten obdelník od thomana, defuckto stejnej jakej sem kupoval na kytarách akorát to byl warwick pro explorer. Kytara do toho padla jak p***l na hrnec, a vevnitř dost místa na popruh, kabel, ladičku apod. Nebál bych se toho. Jo je trošku těžší ale jestli to vozíš autem neřešil bych to. Pokud na zádech, tak asi gigbag, ale ochrana kytary proti nárazu nic moc.
Yamaha RBX 375 black, TC Electronic 500w / 4x10 + 2x12, AKG WMS 40 Mini instrumental set, D'ADDARIO EPS170-5 045
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“