Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
jbiker

Re: Ukulele

Příspěvek od jbiker »

Láslo píše: jbiker
můžeš při tomto zapojení projít efekten bez změny úpravy zvuku, aby byl výsledný zvuk jen z komba? Doufám žes mě pochopil, většinou bych asi používal čistý zvuk z komba a jen v určitých skladbách efekt.
Jde v podstatě všechno povypínat popřípadě je tam i bypass. Efekt je pro akustické kytary, takže vládneš li parametry s rozumem, zásadní chemie se nedostaví. I když prznit se taky dá :).
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

kiki2 píše:
kristynatrochtova píše:
Pak už jedině ten volume pedál, nebo, pokud chceš něco bizarnějšího, třeba wah-wah. To by ovšem mohlo znít spíše komicky.
To bys koukala, jak bezvadně zní originál wah-wah Dunlop a na co se dá všechno v muzice použít. Třeba ve správném propojení s dalšími efekty. Kam se hrabe wah-wah v laciných multiefektech. Ovšem... Je to jen jeden efekt ve vlastním pedále a stojí cca od 2000,- do 6000,-.
http://kytary.cz/kytary/kytarove-efekty/wah-wah-pedaly/
Já jsem s mým Oscar Schmidtem zkoušela kvákat přes jeden z nejlevnějších wahů - Behringer HB01. Ten občas používám na kytaru a neznělo to špatně, pravda.
jahja

Příspěvek od jahja »

Ondrej píše:Dalsi harfove ukulele http://www.youtube.com/watch?v=c8Wk7SdQ ... ure=relmfu

:-) že si nedáš pokoj:-) Ondro, to spíš sežeň to sitár-ukulele, to by bylo něco.
Ondrej

Příspěvek od Ondrej »

Ale vždyť to harfové ukulele je moc hezké :D
Jinak to sitar ukulele vypadá, že se přestalo dělat. Na stránkách výrobce už není. Tak Honzo, příště musíš byt rychlejší :)
Pro ostatní odkaz http://www.youtube.com/watch?v=-LjIOqbA2xM
michal85

Příspěvek od michal85 »

Ahoj
Tak koukám, že celou dobu držím ukulele blbě. Aniž bych nad tím někdy přemýšlel, tak jsem ho od začátku držel tak, že jsem měl krk nástroje položený v "dolině" mezi palcem a ukazováčkem. Takže jak píše kiki2, prostor pro malý imaginární balónek tam nemám. Myslíte že má cenu se přeučovat? Zkoušel jsem "správné držení" a moc mi to tedy nejde :(
edit:
Ze zoufalství jsem projížděl videa na Youtube a je pravda, že skoro všichni si ten prostor pro "balónek" nechávají. Pak jsem ale koukal na Ukulele Orchestra Of Great Britain a ti to podle mě drží stejně divně jako já.
:shock:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Myslím, že není třeba být zoufalý, že to držíš tzv. houslovým držením (palec nahoře). Při takovém běžném hraní akordů to nevadí. Když ale přijdou na řadu složitější věci a pokročilé techniky, mohlo by tě to omezovat.
Láslo

Příspěvek od Láslo »

Michal85 nezoufej já ho držím také jako ty a vůbec mi to nevadí. Pro mě je to tak pohodlnější. Prostě při složitějším akordu tě to samo přinutí posunout palec dolů, jinak bude akord špatně znít. Takže to střídám a nějak nad tím nepřemýšlím. Je to zlozvyk samouků kteří neprošli hudební školou.
nokturno

Příspěvek od nokturno »

mirasafa

Příspěvek od mirasafa »

Ahoj, registroval jsem se, abych se podělil...:
dnes přijel o dva měsíce předčasně ježíšek a z němec dovezl vytoužený dáreček - http://www.thomann.de/cz/ortega_rue14fm ... ariton.htm. Thomann to doručil během pěti dní, včetně soboty a neděle. Sice už nezní jako z hospody omlácené LU21-CE, hraje to už jako kytara, ale zvuk má nádhernej. Osazeno dvěma kovovýma - D,G a dvěma nylonkama B,E, podle visačky Aquila. Jen manželka mi ho prý na ty dva měsíce schová, sakra... :D
P.S. ukemánie u mě vypukla, když jsem si koupil takovou příšernost v Lidlu za tři stovky...a co jsem se do ní namlátil....
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vítej chlope mezi námi :).
Přeju, ať nové uke dobře hraje (za ty prachy musí :D).
BTW, baryton bylo moje první uke.
Až ho budeš mít trochu víc ošahané, napiš nějakou krátkou (klidně i dlouhou) recenzi :).
sonnak

Příspěvek od sonnak »

Zdravím všechny místní ukouše!

Chtěl bych všem poděkovat za tohle vlákno. V životě jsem na nic nehrál (i když mě vždycky lákala kytara), noty neumím a na jedno oko vidím hůř (irelevantní?), ale před týdnem se mi do ruky dostalo na párty staré sopran uku a nechtěl jsem ho dát vůbec z ruky, tak jsem si to tu během týdne pečlivě pročetl a "investoval" do koncertka Lanikai 21c.

Včera přišlo, je pěkné, hnědé a dřevěné a jak jsem čekal, hraní je zatím těžká bída, ale baví mě to moc a to je jediné, na čem záleží :) celej den jsem včera obětoval ladění, ale už to je v cajku a jedu dál... 8) teď zápasim s držením. Nechápu, jak vám to ve stoje nepadá. Mám celkem dlouhé ruce, ale stejně mám pocit že bych neudržel ani soprána. No tak hurá cvičit 8)

Zatím! Zdar!
mirasafa

Příspěvek od mirasafa »

Ahoj,
předevčírem jsem se chubil svou novou Ortegou a už si musím poplakate - mám problém. Struna B na prvních třech pražcích /C,Cis,D/ nedrnčí pouze tehdy, když na ni zahraju opravdu jenom velice něžně. Jak uhodím, je drnčení slyšet víc, než samotný tón. Marně jsem se snažil najít původ toho pazvuku, zdá se mi že se ozývá přímo uprostřed struny. Nemá někdo radu? Předem díky...
orsoj

Příspěvek od orsoj »

Takhle mi drnčelo Áčko na mém tenoru a dělal to jeden mírně vystouplý pražec. Pomohlo zabroušení onoho pražce. Podívej se, jestli Ti čtvrtý pražec nevykukuje nad ostatní.
mirasafa

Příspěvek od mirasafa »

Zkusím, změřím. Díky...
Láslo

Příspěvek od Láslo »

Pokud je dostupná reklamace asi bych volil tuto cestu. Po samoopravě už zřejmě nebude cesty zpět.
mirasafa

Příspěvek od mirasafa »

Tak vyřešeno. Sundal jsem struny, ocelovýmp pravítkem zjistil, že pražce jsou v absolutní rovině. Přitom jsem objevil, že vložka v kobylce je tak nějak moc navolno. Takže jsem vložku v kobylce vymezil z boku kouskem papíru /dodělej doma :-) /, pro sichr dal jinou strunu /našel jsem tu náhradní do kytary/ a je po drnčení. Spadl mi šutr ze srdce..
Klešťo

Příspěvek od Klešťo »

Tak jsem se konečně už taky dokopal k tomu, abych si nějaké ukulele pořídil a nakonec to dopadlo na Oscar Schmidt OU2e. No a jsem s ním úplně spokojený, takže na dalším ostravském srazu se mnou určitě počítejte!
Dowina DCE 999s, Tenson D1, Squier Tele custom, Tenson strat pack, Ashton VP50, Boss DS-1, Behringer TU 300 a plno dalšího
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Super, už se těším :)
Teď to ještě zorganizovat :D
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

Hendrek píše:Super, už se těším :)
Teď to ještě zorganizovat :D
Počasí nám teď nepřeje, takže by to chtělo kryté místo. :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

kristynatrochtova píše:Počasí nám teď nepřeje, takže by to chtělo kryté místo.
Nemáte někdo nějakou zkušebnu, kde bychom mohli zapadnout? (nejen sněhem :) )
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“