PA reprobox 2x15"

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
magor539
Kontaktovat uživatele:

PA reprobox 2x15"

Příspěvek od magor539 »

Zdravim,
mám v plánu si postavit PA reprobox na dva patnáctipalcové repráky.
Potřeboval bych nějak navrhnout ozvučnici. Jak?
Mám repro 2x 15" 350W 4Ohm. Chtěl bych nějakou bassreflexovou ozvučnici.
Například jako : Obrázek nebo Obrázek

Předem díky za jakýkoliv návrhy nebo připomínky!

PS. šlo by to udělat z OSB desky nebo musí být vrstvená překližka ?
Moje kytary :
Vision TELECASTER Sunburst
Fokus Strat GEMINI
simiruz

Re: PA reprobox 2x15"

Příspěvek od simiruz »

Nejdříve zesilovač 2x500W a teď pořádné bedniska, vypadá to že ses ze dne na den rozhodl, že budeš profesionálně zvučit :D
Ale budiž: nejde vzít nějaký 15", nějaký 1", nějakou výhybku, nějakou ozvučnici a nějaké dřevo. Všechno k sobě musí vzájemně sedět a výhybku odměřit a odladit. Pochybuju, že chceš jít touto cestou...
Má to být teda dvoupásmo nebo subbas?
Máš někoho kdo s tebou bude takovou krávu přenášet?
Doporučuju buď koupit stavebnici http://eshop.prodance.cz/em215-kit/d-82164/
nebo zkopírovat něco odtuď http://www.repromania.net/projekty-pa/
Pravděpodobně, nemůžeš použít ty repráky XY o kterých píšeš, že máš doma, musíš použít ty, které do vybraného projektu patří.
Prozraď nám, k čemu to budeš mít, já tipuju začínající tekno/drum n bass DJ. Pokud se v tom nepletu tak je asi jedno jak to postavíš, tady jde spíše o to "čím víc beden, tím víc psycho"
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Strejda elektrikář taky dělá se dřevem? Nebo snad tatík je truhlář? :lol:

Samozřejmě nechci podceňovat tvoje schopnosti... Určitě koukni na repromanii, je tam dost info nejenom k návrhu.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

to je zas jeden s těch projektů " na půdě mezi hromadou krámu sem našel repráky a chci si postavit bedny
Rozhodnout se něco stavět , narvat do toho prachy a pak když se něco posere tak nevědět co s tim neni zrovna moudrý .

Pak se to tu jen řeší a nic se stejně nevyřeší . Nakonec vy to nevyl 1. případ.
jestli máš přetlak peněz pošlu ti číslo účtu .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

simiruz píše:Nejdříve zesilovač 2x500W a teď pořádné bedniska, vypadá to že ses ze dne na den rozhodl, že budeš profesionálně zvučit :D
Ale budiž: nejde vzít nějaký 15", nějaký 1", nějakou výhybku, nějakou ozvučnici a nějaké dřevo. Všechno k sobě musí vzájemně sedět a výhybku odměřit a odladit. Pochybuju, že chceš jít touto cestou...
Má to být teda dvoupásmo nebo subbas?
Máš někoho kdo s tebou bude takovou krávu přenášet?
Doporučuju buď koupit stavebnici http://eshop.prodance.cz/em215-kit/d-82164/
nebo zkopírovat něco odtuď http://www.repromania.net/projekty-pa/
Pravděpodobně, nemůžeš použít ty repráky XY o kterých píšeš, že máš doma, musíš použít ty, které do vybraného projektu patří.
Prozraď nám, k čemu to budeš mít, já tipuju začínající tekno/drum n bass DJ. Pokud se v tom nepletu tak je asi jedno jak to postavíš, tady jde spíše o to "čím víc beden, tím víc psycho"
1/ má to být dvoupásmo
2/ někdo na přenášení se určitě najde

3/ budu to používat k hard rocku/heavy metalu :D
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

Dan Rohanský píše:Strejda elektrikář taky dělá se dřevem? Nebo snad tatík je truhlář? :lol:

Samozřejmě nechci podceňovat tvoje schopnosti... Určitě koukni na repromanii, je tam dost info nejenom k návrhu.
neeee...se dřevem dělá dědek! :D :D :D

Díky, ta reprománie je dobrá, určitě tam nějaké rady objevím!
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

core88 píše:to je zas jeden s těch projektů " na půdě mezi hromadou krámu sem našel repráky a chci si postavit bedny
Rozhodnout se něco stavět , narvat do toho prachy a pak když se něco posere tak nevědět co s tim neni zrovna moudrý .

Pak se to tu jen řeší a nic se stejně nevyřeší . Nakonec vy to nevyl 1. případ.
jestli máš přetlak peněz pošlu ti číslo účtu .
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

magor539 píše: ....

doma v obejváku?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Dan Rohanský

Stanley06 píše:
magor539 píše: ....

doma v obejváku?
Asi rád poslouchá basu a kopák 8)
simiruz

Příspěvek od simiruz »

No stejně jsme se o tom plánovaném využití moc nedozvěděli, takže budu předpokládat, že tím chceš zvučit kapelu v menších klubech a odpovídající zesilovač máš.
Doporučuju vykašlat se na stavbu pouze jedoho kusu 2x15"+1" (tak jsem pochopil tvůj první příspěvek) a udělat dva kusy EM151 podle repromanie, je to ověřené řešení, levněji to nejde a na menší kluby to bude stačit. Časem to třeba doplníš o suby. Ty repra XY, které máš (co je to vlastně zač?) raději prodej.

Pokud to chceš domů, jak naznačuje Stanley, tak zapomeň na všechno dosud řečené a postav TOTEM 100.

Stejně ti asi nejde o stavění samotné, když ti všechno bude dělat nekdo z rodiny, takže bude nejlepší koupit něco z bazaru. Vyjde to levněji a výsledek bude lepší.
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

simiruz píše:No stejně jsme se o tom plánovaném využití moc nedozvěděli, takže budu předpokládat, že tím chceš zvučit kapelu v menších klubech a odpovídající zesilovač máš.
... přesně tak mám to pro malou kapelu do klubů a mám zesilovač 2x500W
Doporučuju vykašlat se na stavbu pouze jedoho kusu 2x15"+1" (tak jsem pochopil tvůj první příspěvek) a udělat dva kusy EM151 podle repromanie, je to ověřené řešení, levněji to nejde a na menší kluby to bude stačit. Časem to třeba doplníš o suby. Ty repra XY, které máš (co je to vlastně zač?) raději prodej.
... asi máš pravdu postavim něco 1x 15" + 1" jako na te repromanii.
Pokud to chceš domů, jak naznačuje Stanley, tak zapomeň na všechno dosud řečené a postav TOTEM 100.
... domů to rozhodně nechci, poněvadž mám dost poliček s tenkým sklem a ty by to nemusely vydržet! :D
Stejně ti asi nejde o stavění samotné, když ti všechno bude dělat někdo z rodiny, takže bude nejlepší koupit něco z bazaru. Vyjde to levněji a výsledek bude lepší.
... samozřejmě že mi jde i o stavění - z rodiny bych měl akorát výbavu a rady jak na dřevo!
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Když uš máš touhu něco stavět, postav toto: http://eshop.prodance.cz/em151-kit/d-82162/
Je to osvědčená bedna, která skutečně hraje velmi solidně a se kterou se bigbít ozvučit dá (časem s použitím subbasů). Je tam odladěná výhybka a prostě všechno, co budeš potřebovat.
Z toho, co jsem dosud přečetl mám dojem, že se pouštíš do něčeho, co je nad tvoje síly a vědomosti. A s tímto bys mohl být spokojený. Neurážej se prosím, myslím to dobře.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Na tom prodance (jak píše zzbar) se dají objednat i jenom elektrické díly (repra+výhybku) a zbytek si postavíš (musíš přesně dodržet rozměry), čímž ještě něco ušetříš.
postavim něco 1x 15" + 1"
když budeš mít jenom jednu bednu (pro metalovou kapelu), tak do ní pustíš třeba jenom zpěv, kopák a hajtku a možná trochu basy, kytary budou muset být soběstačné (a basa převážně taky). Na tom zesilovači můžeš třeba odpojit na jednom kanálu napájecí napětí (pokud sis ho stavěl sám a víš jak).
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

simiruz píše:Na tom prodance (jak píše zzbar) se dají objednat i jenom elektrické díly (repra+výhybku) a zbytek si postavíš (musíš přesně dodržet rozměry), čímž ještě něco ušetříš.
postavim něco 1x 15" + 1"
když budeš mít jenom jednu bednu (pro metalovou kapelu), tak do ní pustíš třeba jenom zpěv, kopák a hajtku a možná trochu basy, kytary budou muset být soběstačné (a basa převážně taky). Na tom zesilovači můžeš třeba odpojit na jednom kanálu napájecí napětí (pokud sis ho stavěl sám a víš jak).
... chci mít 2 bedny, později je doplním o 2 subbasy 18"
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

šlo by ty bedny vytlumit kokosovým vláknem? Někde jsem četl, že to má dobré tlumivé účinky :-)
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

na vytlumení je třeba dobrý ovčí rouno
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Dan Rohanský

Už máš bednu, že řešíš tlumení? :D
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

magor539 píše:šlo by ty bedny vytlumit kokosovým vláknem?
Já myslím, že by to šlo vytlumit celým tímhle vláknem. Protože je od začátku úplně naprd.
magore539, napřed trochu teorie a studia, než se do něčeho pustíš. Jinak to budou vážně vyhozené peníze. (čerpej např. z již zmiňované repromanie, jsou tam fotky, popisy....). Dále: co tím získáš, když postavíš bednu(y)? Tím ozvučíš kapelu? Máš mix? Monitory, zesilovače, crossovery, mikrofony, stojany, kabely, efekty, ekvalizéry a vědomosti, abys zvládl nazvučit kapelu? Nebude lepší tohle řešit jiným způsobem?

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
simiruz

Příspěvek od simiruz »

magor539 píše:šlo by ty bedny vytlumit kokosovým vláknem? Někde jsem četl, že to má dobré tlumivé účinky :-)
Já jsem zas četl o dobrých tlumivých účincích marihuany, ale bedny se tím taky nevycpávají. Drž se přesně návodu ať nerozladíš akustické vlatnosti bedny, v extrému by se pak musela znuvu ladit výhybka a to já ani ty neumíme. A pokud se tím nechceš živit tak to ani nestuduj, potřebuješ kvanta informací a techniky.
zzbar píše: Nebude lepší tohle řešit jiným způsobem?
Já bych ho neodrazoval, chce se to naučit praxí a ne teorií. Je to sice o hodně dražší, ale taky o hodně zábavnější (pokud neohrožuješ svoje nebo něčí zdraví).
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

simiruz píše:Já bych ho neodrazoval, chce se to naučit praxí a ne teorií. Je to sice o hodně dražší, ale taky o hodně zábavnější (pokud neohrožuješ svoje nebo něčí zdraví).
S tímto v zásadě souhlasím.
A tím jiným způsobem jsem měl na mysli získávání informací. Ať si napřed pozvou zvukaře s aparátem, který jim to nazvučí a případně vysvětlí, co to vlastně obnáší. A nejlíp by bylo, kdyby s tím zvukařem jezdil nějaký čas třeba jako bedňák. Osahá si základy zvukařiny a získá aspoň základní "přehled".
Bastlit bedny si může v klidu doma i při tom :) .
Chci říct, že nejde přijít s bednou za kapelou a říct: hoši, já vás budu zvučit...

a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“