http://eshop.kytary.cz/squier-by-fender ... 89:0:0:1:0
http://eshop.kytary.cz/stagg-s300-sb/36 ... 89:0:0:1:0
http://eshop.kytary.cz/squier-by-fender ... Fender:1:0
na uspesne pouzivani tremola rovnou zapomen... jinak teb bullet ma jen zakrytovanou, nemazaci - to ale asi neznamena, ze je automaticky horsi nez ta na stagguMika.Rybanenn píše:Díky moc všem za postřehy. Ještě by mě zajímala věc ohledně hardwaru, ten Stagg má chromovanou olejovou, Squier Bullet jen chromovanou v čem je praktický rozdíl? Jsem antitechnický typ, proto se tak blbě ptám, sorry. Ještě by mě zajímalo ohledně kobyly, Squier má nějakou Hard-tail 6-Saddle a Stagg zase Classic "S" Style Tremolo v čem je rozdíl? Co jsem viděl Straty...tedy klasické, žádné super ani jim podobné tak měly vesměs podobný typ tremola a kobylky, teda alespoň na můj první laický pohled. Díky moc.
Myslíš to tak, že je tam nějaký "zásobník"...ehm...oleje co se stará o promazávání mechaniky? Až tak do detailů anatomii mechanik neznámqwer píše:na uspesne pouzivani tremola rovnou zapomen... jinak teb bullet ma jen zakrytovanou, nemazaci - to ale asi neznamena, ze je automaticky horsi nez ta na staggu
u strata neni takovy problem tremolo dat napevno... a jinak v tech mechanikach je vetsinou celozivotni napln, takze tam nic nedoplnujes...Mika.Rybanenn píše:Myslíš to tak, že je tam nějaký "zásobník"...ehm...oleje co se stará o promazávání mechaniky? Až tak do detailů anatomii mechanik neznámqwer píše:na uspesne pouzivani tremola rovnou zapomen... jinak teb bullet ma jen zakrytovanou, nemazaci - to ale asi neznamena, ze je automaticky horsi nez ta na staggutakže proto sem házím tak blbé otázky. Jinak k tremolu, osobně ho považuju za nepřítele naladěných strun, tj. pokud bych byl velký prasák tak ho napevno přivařim aby se nehýbalo, opravdu kytary s tremolem jsou pro mě znouzectnost a kdyby byly v levnějším segmentu s Tune-o-matic kobylou či průchozíma strunama jako mají některé Deany, neváhal bych.
Já to asi vyřeším tak, že měsíc tomu dám čas jak moc se bude kytara rozlaďovat a když to půjde jo do extrému pokusím se sehnat pružiny do plného počtu, tj. pěti a zafixuju to takhle, prý to pomáhá...qwer píše:u strata neni takovy problem tremolo dat napevno... a jinak v tech mechanikach je vetsinou celozivotni napln, takze tam nic nedoplnujes...
je to asi tak 7 let co jsem mel strata, ale vim, ze jsem si docela jednoduse dokazal tremolo zakolikovat... tremolo u stratu by ale melo jit nejak snizit aby si sedlo primo na drevo a je po problemu - taky se tim pry zlepsi sustain...Mika.Rybanenn píše:Já to asi vyřeším tak, že měsíc tomu dám čas jak moc se bude kytara rozlaďovat a když to půjde jo do extrému pokusím se sehnat pružiny do plného počtu, tj. pěti a zafixuju to takhle, prý to pomáhá...qwer píše:u strata neni takovy problem tremolo dat napevno... a jinak v tech mechanikach je vetsinou celozivotni napln, takze tam nic nedoplnujes...
Mno já tu minulou Ibanezu měl taky zajištěnou...měl jsem mezi kobylu a korpus vražený kus dřeva aby se to nehýbalo.Tady to zkusím ošéfovat těma pružinama, pak tam budu dělat nějaký hausbastl pokud se to nezlepší. Mno tu kytaru mám/nemám je na cestě, je objednaná, leč čekám na den branosti, ve středu to vypukne a opět budu drhnout strunyqwer píše:je to asi tak 7 let co jsem mel strata, ale vim, ze jsem si docela jednoduse dokazal tremolo zakolikovat... tremolo u stratu by ale melo jit nejak snizit aby si sedlo primo na drevo a je po problemu - taky se tim pry zlepsi sustain...
jinak jestli se ti kytara rozladuje a tremolo nepouzivas, tak bude problem v mechanikach...
Asi tak nějak, já se na tremolo taky vykváknu, snad to bude nějak v cajku, ovšem u toho Ibaneze to bylo celkem žalostný když jsem 170dxku neměl zašpalkovanou tak se to rozlaďovalo. I když na to nehraju moc často, prostě přiměřeně přiměřeně...snad tady to bude tak nějak schůdnější...ono je tako to, že tam ta konstrukce tremola byla IMHO trošku jiná než u stratů.termyx píše:já nevim ale já prostě tremolo u toho bulleta nepoužívam a nic se mi nerozlaďuje..a to tam mam jen tři pružiny..a struny jedenáctky..![]()
žádný kolíky ani sváření..prostě ignorace
Sorry,ale sem totální laik, ale ten nápad zafixovat tremolo pružinama, nebude to dost vadit při hře? Já...nevim, třeba, že to bude drnčet...Mika.Rybanenn píše:Já to asi vyřeším tak, že měsíc tomu dám čas jak moc se bude kytara rozlaďovat a když to půjde jo do extrému pokusím se sehnat pružiny do plného počtu, tj. pěti a zafixuju to takhle, prý to pomáhá...qwer píše:u strata neni takovy problem tremolo dat napevno... a jinak v tech mechanikach je vetsinou celozivotni napln, takze tam nic nedoplnujes...
Dělá se to tak normálně. Případně se potom kytara trochu seřídí.czmoud píše:Sorry,ale sem totální laik, ale ten nápad zafixovat tremolo pružinama, nebude to dost vadit při hře? Já...nevim, třeba, že to bude drnčet...Mika.Rybanenn píše:Já to asi vyřeším tak, že měsíc tomu dám čas jak moc se bude kytara rozlaďovat a když to půjde jo do extrému pokusím se sehnat pružiny do plného počtu, tj. pěti a zafixuju to takhle, prý to pomáhá...qwer píše:u strata neni takovy problem tremolo dat napevno... a jinak v tech mechanikach je vetsinou celozivotni napln, takze tam nic nedoplnujes...
Tady bych rád tuto domněnku vyvrátil. Mám Squier Bullet Strat a pokud jde o materiál těla nástroje, pak se rozhodně o překližku nejedná. Měl jsem nástroj několikrát rozebraný, sejmutý kryt pružin k tremolu, vymontovaný konektor pro kabel, sundaný pickguard, když jsem měnil switch. Protože dřevo nemá zevnitř žádnou povrchovou úpravu, je možné vidět řez materiálem v celé tloušťce kytary. Jedná se o masivní dřevo, nikde ani stopa po vrstvení, kresba dřeva je nepřerušovaná v celé síle kytary. Při pohledu ze strany od pružin se zdálo, že k tělu je zvlášť přilepená horní deska, nicméně průzkum po odstranění konektoru tuto domněnku vyvrátil, celé tělo je masivní. Pokud jde o to, jaké dřevo to je, pak si nejsem stoprocentně jistý, mám kytaru asi čtyři a půl roku, takže nevím, nakolik se za tu dobu mohl materiál těchto kytar případně změnit. Já jsem dlouhé roky žil v domnění, že jde o olši, nicméně prodejci momentálně uvádí lípu. Nechal jsem to posoudit svého otce inženýra stolařství a ten tvrdí, že nakolik to jde posoudit (pohled zevnitř na na řez dřevem nepomohl, protože prý podle čelního dřeva nejde moc poznat) vzhledem k barevné úpravě (sunburst), jde spíš o lípu. Jinak pokud jde o hardware, tady naprosto souhlasím - tremolo je nepoužitelné (a to platí nejen o Bullet a Affinity, ale i o Squier Standard Stratocasteru, který má kamarád) a i pokud ho člověk nevyužívá, kytara nevydrží dlouho naladěná, protože kvalita mechanik je nevalná. Hned po nákupu jsem musel vymontovat konektor a pořádně proti sobě přitáhnout matky, které ho drží v té plechové "vaničce", protože se kýval. Od té doby s kytarou funguju víceméně bez problémů, jenom letos na jaře začal blbnout switch, tak jsem ho vyměnil za originál Fender (to byste nevěřili, jak ten původní vypadal, prostě křáp a divím se, že tak dlouho fungoval), což k mému překvapení znatelně zlepšilo zvuk (!). Pokud jde o snímače, pak to není žádný zázrak, nicméně jednou jsem kytaru půjčil kamarádovi, kterému jeho kytara vypověděla službu těsně před koncertem. Hrají melodický death metal s podladěním a já si říkal, jak to chce na single-coilového strata zmáknout. Nicméně kytara hrála naprosto neuvěřitelně, měla úžasný řezavý zvuk a po koncertě za ním chodili lidi a ptali se, kolik kytara stála, že to byl nářez jako kráva. Když se dozvěděli, že 2500,- , nechtěli věřit svým uším. Je pravda, že byla zapojená do ENGLa Fireball, ale i tak, za tu cenu to hraje suprově. Přemýšlím už delší dobu o tom koupit aspoň ke kobylce nějaký humbucker velikosti singlu a pořádné mechaniky, jenže to už je spíš lepší koupit novou kytaru, protože už i ten snímač stojí pomalu víc než ta kytara...Greeg píše:no hlavní rozdíl je podle mě v materiáleh na výrobu těle .Sguier bullet je na tom asi nejhůř protože se domnívám že je z překližky...