Odfiltrování sterea

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Odfiltrování sterea

Příspěvek od DJ Murano »

Potřebuju nutně a rychle vyřešit jednu věc. Bývalý basák a sampler vytvořil podklad pod jeden song, kde jsou nahraný druhý hlasy a orchestr. Jenomže zítra máme zkoušku s pravým symfoňákem a já potřebuju ten orchestr z nahrávky dostat pryč a získat jen vokály. Kdysi jsem narazil na jakýsi filtr který dokázal vyhodit stereo signál a nechat jen mono, jenomže už vážně nevim jak se to jmenovalo. Nemá někdo něco takovýho? SPĚCHÁ!
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Odfiltrování sterea

Příspěvek od pupack »

jestli je vokál uprostřed, tak ho můžeš vysekat v audacity rozdělením sterestopy na dvě mono a invert phase u jedné z nich. tím se cancelizuje prostředek, ale nezískáš tím ten vokál. O filtru, který by to co cancelizuje fázově uměl i zkopírovat a uložit nevím. Třeba někdo poradí, ale vidím to bledě. Teoreticky nový melodyne co umí polyfonní zobrazení. Ale pořád je to nouzovka a piplačka nic co bude použitelné potom (vokál) podle mě neexistuje když máš prostě stereostopu už smíchanou.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

teď mě něco napadlo...asi je to blbost ale za pokus to stojí

začít klasickým známým způsobem odstranění vokálu invertováním jednoho kanálu, a pak celej tenhle paskvil invertovaně aplikovat na uplně původní mix :oops: šlo by to?

EDIT: Aha...takže to nepůjde nijak, protože ten blbec ten vokál nějakym způsobem stereoizoval :evil:
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

a coý si od něj vyžádat podklady pro samply???
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

To byl samozřejmě uplně první krok...údajně mu klekl disk
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“