Nahrávání na Dynamický Mikrofon
Pravidla fóra
Nahrávání na Dynamický Mikrofon
Zdravím mám doma Dynamický Mikrofon SHURE -565SD Unisphere , Kámoš bude bude kupovat novou ext. Zvukovku , tak se chci zeptat zda - li , bude uspokojující kvalita , když tento majk napojím na tu zvukovku ???? pliss pište názory Děkuju
Re: Nahrávání na Dynamický Mikrofon
jakou zvukovku? jestli nejakou beznou "muzikantskou" s klasickym mikrofonnim XLR vstupem a predzesilovacem, pak se da predpokladat, ze ano...
Tak ta na to zrovna moc vhodna neni. Ta je urcena na pripojovani jineho typu mikrofonu. Nerikam, ze to nebude fungovat, ale do idealu to ma hodne daleko...
To je ten samy pripad (spis horsi). Jestli jde vic o to nahravani, tak creative ma na to externi zvukovky tady: http://www.creative.com/emu/products/usbinterfaces/
No potřeboval bych se vlézt do 2000 ,- kč
Jestli chces "neco mezi", asi by se dalo vybrat u ESI: http://www.esi-audio.com/products/u46xl/
To bude mozna trochu problem. Kdyztak napis, co s tou kartou chces delat (co bys chtel nahravat a tak...) a jake jsou tvoje priority, mozna se nejake vhodne reseni najde...despo367 píše:No potřeboval bych se vlézt do 2000 ,- kč
Ta Alpha je plusminus pouzitelna (zalezi na tom k cemu). Sice vetsinou s vyhradama, ale za tu cenu...despo367 píše:http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -41803.php
- Jens Ludwig
- Odborník
za necelý 2300 je Focusrite Scarlet 2i2 - oproti Alfě je to rozdíl zvukovej, ne však finanční - navíc má potenciál vydržet i dýl, neb má +48
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Ano ... jestli je Scarlett dostupna za takovou cenu, bude to dobra volba (JL: kde ji maji takhle levne?), pokud ti jde o to nahravani...
Jeste by se to dalo resit trochu oklikou - napriklad porididit malicky mixacek (s predzesilovacem pro mikrofon) a jednoduchou (ale vhodnou) zvukovku - takovy veci dela napriklad Behringer (a do 2.000 by to taky asi vyslo). Nebo primo malicky mixacek s USB rozhranim, ale u toho by to chtelo nejdriv srovnat plusy a minusy proti ty dvojici mixacek a zvukovka (neco takovyho taky Behringer ma).
Jeste by se to dalo resit trochu oklikou - napriklad porididit malicky mixacek (s predzesilovacem pro mikrofon) a jednoduchou (ale vhodnou) zvukovku - takovy veci dela napriklad Behringer (a do 2.000 by to taky asi vyslo). Nebo primo malicky mixacek s USB rozhranim, ale u toho by to chtelo nejdriv srovnat plusy a minusy proti ty dvojici mixacek a zvukovka (neco takovyho taky Behringer ma).
- Jens Ludwig
- Odborník
myslim, že jsem jí takhle zahlíd nedavno v Praze v Musiccity
Paris píše:Ta Alpha je plusminus pouzitelna (zalezi na tom k cemu). Sice vetsinou s vyhradama, ale za tu cenu...despo367 píše:http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -41803.php
Chtěl bych to na nahrávání Rapu jak sem řekl mám ten Dynamický mikrofon co sem tu psal .... Chtěl bych , aby ten zvuk byl celkem na ůrovni , neboli alespoň průměrný a do té zvukové karty víc jak těch 2000 ,- dát nemůžu , a taky bych chtěl na ne kartě trošičku ten zvuk upravovat např. nějaký jednoduchý mastering .... Jedná se o takovou Home Production .....
Takze bud tu Alphu (zadny velky stesti z toho nepoleze, ale jakztakz by to fungovat melo), nebo pokud sezenes v akci/vyprodeji/bazaru neco trochu lepsiho. Nebo tu kombinaci vhodne zvukovky a mixacku (treba nejakou tu UCA a mixacek treba XENYX502).
Nebo pokud najdes neco jinyho, dej sem link... vetsinou ti tu k tomu nekdo neco bude schopen rict...
Nebo pokud najdes neco jinyho, dej sem link... vetsinou ti tu k tomu nekdo neco bude schopen rict...
Tak asi to nechám na te Alphě nedokážu říct co z mixáčku a zvukovky co si tu napsal , vybrat ....
Ale každopádně , bude zvuk jistě kvalitnější , než když jedu přes interní zvukovku Soundblaster starou asi 5 let , kterou teď seženeš za 200 kč , né ?? jo a časem se bude dát zapojit přímo do téhle alphy zapojit Kondenzátorový majk ( studiový ) ???
Ale každopádně , bude zvuk jistě kvalitnější , než když jedu přes interní zvukovku Soundblaster starou asi 5 let , kterou teď seženeš za 200 kč , né ?? jo a časem se bude dát zapojit přímo do téhle alphy zapojit Kondenzátorový majk ( studiový ) ???
- Jens Ludwig
- Odborník
no, k tý Alphě budeš muset sehnat nějakej napaječ na ten kondík - Alpha napájet neumí
Jens Ludwig píše:no, k tý Alphě budeš muset sehnat nějakej napaječ na ten kondík - Alpha napájet neumí
Aha a na kolik to může vyjít zhruba ?? kde ho najdu plis nevíš ??
... jakej kondik? Ja mam celou dobu za to, ze jde o dynamicky mikrofon...
Edit: Aha, uz chapu ... v poslednim prispevku se o tom mluvi. Pardon.
despo: Mozna ze neumi napajet ani ten mixacek (ten 502). Ted nevim, z tohohle pohledu jsem ho nezkoumal...
edit: Taky by se neco zajimaveho dalo objevit na bazaru. Napriklad na http://www.midi.cz/Default.aspx?c=15
Edit: Aha, uz chapu ... v poslednim prispevku se o tom mluvi. Pardon.
despo: Mozna ze neumi napajet ani ten mixacek (ten 502). Ted nevim, z tohohle pohledu jsem ho nezkoumal...
edit: Taky by se neco zajimaveho dalo objevit na bazaru. Napriklad na http://www.midi.cz/Default.aspx?c=15
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, pár karet z výše uvedeného midi.cz bazarového prokliku by se určitě dalo v pohodě vybrat. Hlavně si fakt ujasni priority; pokud už teď koketuješ s myšlenkou kondenzátorového mikrofonu, tak nemá smysl kupovat kartu, které neumožňuje plnohodnotné (+48V) Phantom napájení. Pokud je ale vidina kondíku dostatečně vzdálená, tak je to asi jedno.
P.
P.