Kombo na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Fangorn_Bum
last.fm: http://www.last.fm/user/fangorn_bum

Re: Kombo na doma

Příspěvek od Fangorn_Bum »

Lacodekany píše:Mimochodem to VHT má Watts poťák a chlápek z VHT řikal, že to de utlumit až na půl wattu takže tím se všechny problémy s vybuzením smáznou a v paneláku se může v klidu mastit ne? Mimochodem teď ta cena na kytarách je víc než neodolatelná.
Na to fakt bacha, skoro všude je to kombo proklamovaný jako aparát na tichý domácí hraní apod. ale jak říkal Bummer, i půl wattu je, navíc když to chceš mít zkreslený, hukot jako prase. Nehledě na to, že u VHT Special 6 Ultra je všude psáno omezení min na 3 watty a ne na půl wattu, pán se asi musel splést.
kytara: home-made strat Woody (SD SLS-1 Lipstick, DiMarzio True Velvet, DiMarzio PAF 36th Anniversary)
kombo: Bugera V5
efekt: Metal Muff
Lacodekany

Příspěvek od Lacodekany »

Bummer píše:Nedovedeš si představit, jak dokáže být půl wattu nahlas. Pomůže to, to jo, ale úplně potichu to nebude.
Asi nedokážu, ale tranzistor o 20W jedu cca na tři čtvrtě volume a je to tak akorát. Půl wattu snad sousedi unesou :D
Na to fakt bacha, skoro všude je to kombo proklamovaný jako aparát na tichý domácí hraní apod. ale jak říkal Bummer, i půl wattu je, navíc když to chceš mít zkreslený, hukot jako prase. Nehledě na to, že u VHT Special 6 Ultra je všude psáno omezení min na 3 watty a ne na půl wattu, pán se asi musel splést.
Omezení na 3 watty plus je tam potenciometr "watts" kterym to můžeš snížit na půl wattu, resp. u 6W takže to možná bude čtvrt wattu u toho 3W výstupu. Jak řikám, zas tak tiše nehraju a se čtvrt wattem už by se snad něco dělat dalo. V nejhoršim to vrátim.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

fakt to je kraval, nesrovnavej s trandakem...ja jsem s 18W lampou tezce posiral spoluhrace co mel 100W tranzistor:) zalezi ale i na repru a dalsich vecech, neni to jen o watech
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zas ho tolik nestrašte, doma se s tm hrát dá... :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Lacodekany

To sem potřeboval slyšet. Je objednáno :D
Jinak jdou z toho nějak vytáhnout sluchátka? Line out? Resp. Jde mi o to jestli ho nemůžu zničit.
Až dostanu a vyzkouším tak napíšu.

Edit: už je doma, nechávám aklimatizovat :D
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tak ať ti hraje. :)
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Lacodekany

Hehe, díky, nevíte jak je to s tím line out a sluchátkama? :D
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

Na sluchátka potřebuješ výstup, u kterýho máš napsáno headphones. Line out je linka ven, na sluchátka ji můžeš použít jedině tak, že jí vyvedeš do zesilovače, kterej má výstup na sluchátka.
Obrázek
Moleek

Příspěvek od Moleek »

navíc linka je povětšinou mono v levém kanálu, takže by ti hrálo jen jedno sluchátko a to je dost nepříjemé
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Lacodekany

Jojo, máte pravdu, je to potiché. No letim pro redukci a zkusim připojit ten zesilovač.
EDIT: Tak se zesilovačem je to krásně slyšet, akorát je to slyšet více z pravého kanálu a to nijak neovlivním. Holt čekám až dojde box. Jinak zesilovač skvělý, doporučuju.
Lacodekany

Jak si s tim teďka hraju a čekám na ten box, tak z toho zkoušim různýma způsobama dostat zvuk, sluchátka mám za sebou, teď sem zkusil do linky dát repro 5.1 (nějaký geniusy) a hrálo to, ale zvuk nic moc. Myslíte, že je nějaký velký rozdíl mezim těmito reproduktoramy a bedně? Pochopitelně každá bedna hraje jinak a to asi i reproduktory, ale jestli to co z nich lezlo bylo finále tak sem celkem zklamán.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

kytarová bedna je něco uplně jinýho než hifi repro, natož 5.1 od geniuse

hlavně ten line out je ještě před koncovou lampou a výstupním trafem, to udělá taky dost
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Lacodekany

Tak to sem si docela oddychl, akorát mě zarazilo, že jak tam byli sluchátka tak to nereagovalo an standby - low power - high power, furt to hrálo stejně (pochopitelně), ale když sem to dal do té věže, tak už sem musel zapnout low power aby to hrálo a na standby to nehrálo, to znamená, že to šlo nějak přes koncovou lampu? Potenciometr watts stejně nefungoval (nezaznamenal sem rozdíl)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Pouštít lampovou hlavu bez připojené bedny? Tak hodně štěstí :) takhle to za chvíli odvaříš, pokud to nemá nějakou ochranu. Mohlo by pomoct stáhnout waty uplně na minimum a nepouštět standby (nechat jako standyb, ne na low či high power), ale stejně bych to neriskoval a počkal na bednu.
Lacodekany

Když neni zasunutej jack tak se ti "nezacvakne" takový plýšek který zapne obvod jako spínač. Pokud bych tam měl kabel a na jeho konci nic tak by to pochopitelně vadilo. Takhle to nevadí. Takhle sem to pochopil. Jinak má otázka výš stále platí :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Bacha, ne všechny zesíky to tak musí mít.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Lacodekany

Na schématu byl nahoře takovej jazýček takže předpokládám, že to je ono. Kdyžtak kdybyste se mrkli na manual na VHT strankách tak bych byl moc vděčný sbych to neodvařil hned ze začatku.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já tam tedy nic nevidím. Přijde mi, že když vytáhneš jacky ze všech konektorů pro výstup, tak je to sekundární vinutí prostě zapojené naprázdno. A jestli to chápu správně, ta energie z primárního se někde spálit musí tak jako tak, takže se začne primární vinutí namísto toho zahřívat. Kdyžtak mě, prosím, někdo opravte, samotného mě zajímá, jak to je.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Lacodekany

No musim říct, že teplé to moc nebylo, jak sem tomu šahal na zadek k lampám tak to byla taková pokojová teplota a ty lampy jsou hned u té síťky. Každopádně počkám na bednu, nebudu nic riskovat, ale taky mě to docela zajímá, v tom obvodu se moc nevyznám.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Bummer píše:Já tam tedy nic nevidím. Přijde mi, že když vytáhneš jacky ze všech konektorů pro výstup, tak je to sekundární vinutí prostě zapojené naprázdno. A jestli to chápu správně, ta energie z primárního se někde spálit musí tak jako tak, takže se začne primární vinutí namísto toho zahřívat. Kdyžtak mě, prosím, někdo opravte, samotného mě zajímá, jak to je.
já bych řek, že pokud je to aparát v A class, a jede naprázdno (bez připojené zátěže) tak primárem trafa musí protékat minimálně klidový proud (v tomto případě to vypadá na nějakých 40mA). Vzhledem k odporu drátu na primáru (nevím přesně, na trafíčku co jsem teď změřil doma pro EL84 z rádia mám nějakých 700 ohmů) tam bude ztrátový výkon tak kolem 1W. Což ještě nemusí nějak zvlášť hřát.

Ale je to jen domněnka, můžete mi to, prosím, někdo potvrdit, případně vyvrátit? Díky
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“