Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
Bejk
Moderátor

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Příspěvek od Bejk »

Ahoj,

poslechl jsem si tu první skladbu a přijde mi to takový bez dynamiky, jako kdybys odříkával zpaměti naučenej text. A místama mi to taky trochu neladí. Chceš zpívat rock, metal na to je ten hlas ale strašně slabej ( jasně, každej nemá hlas jako Vojtek nebo Křížek), ale zní mi to tak jako "nosově" ( možná to ale dělá i kvalita nahrávky), neboj se přitvrdit a trochu i zařvat když se to bude hodit a bude to sedět.
Toť můj názor, neboj se kritiky, nemyslím to nijak zle. Zpěv se dá naučit jedině zpěvem když v sobě člověk nějaký základ má :). Poslouchej ty skladby do zblbnutí ať víš přesně tu linku zpěvu a pak zpívej buď do toho a nebo sám s kytarou. Záleží co ti sedí víc.
Teď počkej na názor ještě někoho zkušenějšího :).
Sektor

Re: Prosím o komentář(e)

Příspěvek od Sektor »

fantomas2536 píše:Zdravím všechny, je mi 19 let, zpívám sám doma od 17 let, jelikož sem si myslel ze bylo třeba, tak sem chodil asi před pul rokem na soukromé lekce zpěvu do ZUŠky. ....
Jelikož asi nezpívám požadované 2 roky, nemohu se k chybám vyjádřit. Výslovnost a celková artikulace by však chtěla od prvních slov dopilovat. Zbytek kritiky přenechám "zkušenějším" zpěvákům a přeji hezký den.
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

fantomas - cvič, zpívej, na youtube najdeš "vocal excercises" nebo "vocal lessons" a trénuj intonaci s podkladem - občas Ti to ulítává všelijak ;)
No a až budeš mít čas a odmaturováno, tak začni chodit k někomu, kdo Tě povede. Z pohledu posluchače mě Tvůj zpěv ničím nezaujmul (barva, výraz).
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
fantomas2536

Příspěvek od fantomas2536 »

Díky za komentáře, nějak to zkusím :)
Axlik

Příspěvek od Axlik »

Tak jsem se maličko učil, maličko snažil, mohl bych se podrobit přísné kritice ještě jednou? :-) díky všem co budou upřímní!
http://bandzone.cz/alexandrskribuckij
Jsem majitelem levnější akustické kytary, o to dražší je má láska k ní! :-)
Cort -> AD 810 / X1
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Axlík: Zpěv není něco co se naučíš za týden... Je to vážně běh na dlouhou trať tak s tím počítej.
Poslech jsem si nahrávky a kromě lepší kvality nahrávky moc změn neslyším. Cvič frázování, artikulaci ať nekuňkáš a hlavně ti to tam lítá všude možně. Zkus radši nejdříve zpívat věci, které jsou notoricky známý a máš je naposlouchaný. Vlastní tvorba je super věc, ale nemůžeš si poslechnout jak má doopravdy znít, protože ji máš jen někde ve svojí hlavě. Zpívej a hraj podle nahrávek tím se vycvičíš a budeš zpívat o něco čistěji.
Učit se, učit se.... no vždyť to dál znáš :D.
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Občas mi přišlo, že se to promění v píseň od mnou nenáviděného Tomáše Kluse - Pocity :) Navážu na Bejka. Zkus třeba udělat cover tohoto songu. Přeci jen, budeme mít s čím srovnávat. Přestože jde o prostý 4-akorďák, ze kterého se mi svírá svěrač a zaléhají uši, chyb na něm půjde rozpoznat více než na něčem, co neznáme.

Prozatím mi přijde, že občas nemůžeš najít ani správnou polohu hlasu. Možná to zní děsivě, jelikož jde do jisté míry o základ, ale jednu oktávu by měl vyzpívat každý a kapodastr je také dobrý pomocník :) Hlubší tóny v nahrávce "lžeš" nezvládáš. Věkem se to trochu změní, ale zkusil bych při zpívání "koukat směrem nahoru" a přizpůsobit tomu i samotné písně. I když to "ááá, hááá, aaahiááá" by chtělo taky trošku poladit :)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
Axlik

Příspěvek od Axlik »

To jste mě moc nepotěšili :( Trénuji denně 10h a zpívám si hlavně cizí písničky i zmiňovaný pocity..Lžeš je velmi potichu a klidně, umím to i nahlas, ale nepasovalo by mi to.Byl to hlavně záměr.
Můžu ti teďka hnedka nabídnout tento cover, není to nic úžasnýho, ale asi víš jak zní originál :
http://www.youtube.com/watch?v=jOypmjikU9A

No jinak ostatní krom třeba Kdo ví jsou hlasitější ..Artikulaci cvičím a myslím si, že výslovnost není tak hrozná jak byla..Navíc jsem se opravdu snažil, aby to bylo i něčím zajímavé..No nevyšlo to no..
Cort -> AD 810 / X1
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Oproti "lžeš" je to rytmické, poslouchatelné a prakticky mi na tom nic nevadí (a to jsem originál slyšel až po tvé verzi, o což mi šlo). Možná by se v lepší kvalitě našlo pár věci, ale třeba to "... Já mám, Marii Rád" je mnohem lepší základ na kterém lze pracovat, než refrén u písně minulé. Věci od Kluse ber jako zpívatelné a zaměř se na ně (byť Kluse a spol. nikdy poslouchat nebudu). ;)

Zkus více času věnovat známým věcem a zlomek z těch 10h věnuj třeba psaní textů. Myslím, že času na hudbu máš více než většina z nás a dobrý "time management" je vždy cesta k úspěchu.
jarmila.durickova

MÉ PRVNÍ PÍSNIČKY

Příspěvek od jarmila.durickova »

ZHODNOŤTE MŮJ ZPĚV
https://www.youtube.com/watch?v=vVaL4iT51OI
https://www.youtube.com/watch?v=UgjTbTFUzWs

Jsou to mé první písničky... Sice popík, ale snad se vám to bude líbit...

MilanT:
Tvůj topic jsem přesunul do duplicitního, protože žádáš o zhodnocení svého zpěvu.
Pokud chceš samostatné vlákno jako svůj projekt, pak ho prosím vlož do vase-skupiny-a-projekty-f74/

Děkuji
jarmila.durickova

Aha, díky za info. Dnes jsem se na tyto stránky zaregistrovala, tak ještě nevím co a jak...
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Hudba jako taková není můj šálek čaje, ale zpěv je v pohodě ;) A to je to, oč v tomto vlákně běží :)
jarmila.durickova

Díky :)
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

To Dajla - pěkný.
No a taky sem přihodím něco svýho, teda je to cover profláknutých Beatles (Mccartney) a v jednu chvíli jsem zapomněl text, tak je tam trochu zaváhání, ale už se mi to fakt vůbec nechtělo nahrávat znovu :D A zpěv se mi myslím povedl víc než kytara, tak to dávám semhle:
http://www.youtube.com/watch?v=5hRXGlGT1J0
martincihak

Příspěvek od martincihak »

Jarmila:
Za me je to dost dobre zazpivany. Libi se mi mi hlas, cistota zpevu. Neposlouchal jsem to cele, ale z tech kousku muzu rict, ze se mi tvuj prednes libi.
Minikombo - Roland Micro CUBE
Elektrická kytara - Ibanez Les Paul '76 (made in Japan)
Elektroakustická kytara - Walden O550CE
Mikrofon - Shure C606
Externí zvuková karta - M-Audio fast track MK II
Uzavřená sluchátka - SUPERLUX HD-660
jarmila.durickova

Děkuji, moc mě to těší :-)
Daidaleus

Příspěvek od Daidaleus »

Zdravím, rád si zpívám jen tak, pro radost, ale nějak nemohu posoudit svůj hlas, může mi někdo říci jak jsem na tom ? jsem vůbec trochu poslouchatelný ?.
Popřípadě kde dělam chyby, a na čem bych měl pracovat, děkuji všem za stažení souboru a přehrání :)
http://uloz.to/xVnbKpT/mw-nahravka-wav
Axlik

Příspěvek od Axlik »

Daidaleus píše:Zdravím, rád si zpívám jen tak, pro radost, ale nějak nemohu posoudit svůj hlas, může mi někdo říci jak jsem na tom ? jsem vůbec trochu poslouchatelný ?.
Popřípadě kde dělam chyby, a na čem bych měl pracovat, děkuji všem za stažení souboru a přehrání :)
http://uloz.to/xVnbKpT/mw-nahravka-wav
Mě se to líbí, sice to nejde moc slyšet ale hlas se mi líbí, i ten cit s kterým to zpíváš :)
Cort -> AD 810 / X1
Daidaleus

Příspěvek od Daidaleus »

Moc děkuji za názor, popravdě jsem spíše čekal nekonečnou kritiku, a místo toho pochvala, :D. Každopádně když zpívám, tak se mi tak nějak zdá že ten zpěv tak trochu přidušuji, a tím pádem mám občas velké problémy vyzpívat výšky, respektive, když se snažím dosáhnout vysokého tónu tak se hlas dostane do jakési smyčky a zaškrtí se, nevíš(nevíte) nějakou metodu, kterou bych mohl na sebe aplikovat ,?

A ještě jednou moc děkuji za názor, moc si toho cením.

EDIT:ještě chci dodat že po výškách se mi občas stane i to, že mě pak nehorázně škrábe v krku, To bude nejspíše špatnou technikou, že ? popřípadě malý příjem tekutin :?:
Axlik

Příspěvek od Axlik »

Rád kladně hodnotím každého, kdo je lepší jak já, a také tiše závidím..
Já trénuji jak blbej a stejně nedokážu mít pro zpěv cit, zpívám jak blbec..

No k tobě, mě výšky taky škrábaly a bolely, musel sem nějak přijít na správnou kombinaci síly hlasu a síly dechu, pak mě nic nebolí a taky samozřejmě musím vědět kde je můj limit. Čili bez učitele asi spíš jen trénuj takovým způsobem, než zjistíš, že je ti to pohodlný a přirozený, já prvně dával moc hlasu, pak moc dechu, pak jsem to něja zkorigoval :D asi nezním nejlíp, ale nic mě nebolí a neškrábe :)

Přišel jsem na to hlavně tak, že jsem zkoušel vlastním hlasem zpívat stupnici nahoru a pořád sem se držel toho svýho hlasu.Jinak nevím..
Cort -> AD 810 / X1
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“