Homemade efekty

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Homemade efekty

Příspěvek od core88 »

Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Super, díky. Nemáš náhodou zvukovou otázku přímo toho co jsi udělal? (předpokládám, že když to máš v albu tak jsi to taky udělal :D).
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jo něco sem nahrál ale žádná pecka to neni :D http://youtu.be/oQ7K2ZKV1FY
Obrázek
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Pecka jako ten efekt jako takovej a nebo myslíš kvalitu nahrávky? :D Porovnával jsi ho s originálem jak zní oproti němu?
Já bych chtěl zkusit nějakej kterej bych pak opravdu využil klidně v kapele... Láká mě možná trochu víc DS-1 a nebo RAT...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

kvalita . no neporovnával sem to . klidně to zkus postavit nic na tom neni ... a hraje to docela dobře
Obrázek
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Malej dotaz. Když se podívám na tohle schéma DS-1 a pak na seznam součástek tak je to rozdělené jako Parts list- common/ TA7136P/ TL072
http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=78

Můžete mi tohle rozdělení nějak vysvětlit jak to mám chápat? Nebo mi dát tip na nějaké jiné schéma, kde to je jednoznačné...
Díky
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

ta část commnon je společná pro obě verze a pak když budeš dělat tu verzi s TL072 tak použiješ hodnoty součástek ze sloupečku co je uplně v pravo . ten integráč ta7136p docela jistě už neseženeš
Obrázek
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

jo super díky, hned jsem jsem napsal dotaz jsem jen tak brouzdal po netu a našel i diskuzi tady na fóru o problému při stavbě DS-1. Je tady na fóru někdo komu se ho podařilo postavit bez nějakých problémů a funguje jak má?
Když jsem si tam početl tak mě to zarazilo a uvažuju teď radši nad Krysou, kde tyhle věci nebudu muset řešit :D.

Lidi ještě jedna věc, nemáte někdo doma LM308? Nebo nechystáte se odněkud nějaké objednat? Já co koukal, tak to skoro nejde sehnat a platit dobírku kvůli 60Kč mi nepřijde výhodný, tak bysme mohli kdyžtak udělat nějakou hromadnou objednávku. Alespoň že ten 2N5458 jde nahradit BF245B :).
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Že zdrhám od tématu, snad jsem neobjevil Ameriku, našel jsem Eshop, s pěknýma Al škatulema, jsou podobný hammondkám, jen za příznivější ceny, s větším výběrem rozměrů.
http://www.amisat.cz/ostatni/naradi/kuf ... na-naradi/
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Krank distortus maximus úspěšně dokončen a funguje prakticky bez problémů ( jen se mi zdá malý rozsah Gainu). V pátek přidělám spínač a zavřu ho do krabice a hotovo :). Jsem se zvukem spokojenej, za ty peníze a zábavu to stojí :D.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

malý rozsah gainu? To se mi nezdá ...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

tam budeš mít nějakej studeňák bejku
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Hele já ho kdyžtak vezmu v pátek do zkušebny a řekneš, jestli se mi ten malý rozsah jen zdá a nebo, jestli je tam někde chyba.
Gainu má spoustu, jen nejdřív to je takový ostrý overdrive a pak už je to jen hutný distortion skoro beze změny až do konce dráhy poťáku.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tož vítaj mezi bastlíře a pak napiš víc dojmů.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tak dojmy může napsat Bummer, on můj houmšmejd zkoušel a zjistili jsme, že poťák Gain a Bass úplně neplní svojí funkci :D. Gain nějak reagoval, ale Bass prakticky vůbec. Uvažuju, jestli ho mám zkusit nějak předělat nebo vyhodit a příště zkusím něco co má maximálně jednu clonu jako Tone. 3pásmo na efektu je fakt blbost zbytečně složitá a stejně to není úplně plnohodnotný :D. Tone a nebo když už tak 2 pásma to v klidu nahradí.
Já bych ten jeho zvuk popsal jen jako 2 zkreslení na začátku dráhy je ostrý overdrive a pak už je jen stejný distortion, který pak už jen přidává na hlasitosti :D.
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Nekoupil jsi misto logaritmickych linearni potaky, nebo naopak? Nezamenils potaky, treba gain za volume? Zkusil bych promerit multimetrem hodnoty odporu a prubehy potaku a zkontroloval se schematem. Zkontlovat studenaky..
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

já měl prohozejen bass a mid . pak to nemakalo jak mělo a pak sem to opravil ale ani pak mi nepřišlo že by bass nějak brutálně basoval..
Obrázek
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tak dnes jsem ho zkoušel znovu. Spletl jsem se- zlobil treble poťák, teď jsem ho ještě zkoušel a reaguje jen trochu a Gain dělá to samé jak jsem popisoval, na cca 9hodinách je to ostrý overdrive a pak už jen hutný distortion, který jen přidává na hlasitosti. Dnes tam přidám ještě 3pdt tak uvidíme. Nejde na něm vůbec nakroutit čistej a tak se ty vejšky hodně špatně zkouší. Na houmšmejd je to docela zajímavé. Zvuk je docela použitelnej ikdyž je jen takhle omezený. Zní rozhodně zajímavě.
Jinak poťáky jsem koupil ty který tam mají bejt (lin.) a studeňáky se hledají fakt blbě :D. Jinak tam chybu nikde nevidím.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no clean tam asi nenakroutíš :D bud se přebuzuje vstup 386 nebo doní de tak silnej signál že přitom nastavení gainu ad tam pustíš cokoliv tak to kreslí
Obrázek
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Na jednom schématu se píše All pots are log. Mid by mohl být lin. Tolik na tom nezáleží, pouze ti knoflík reaguje jen v části dráhy, a po zbytek otáčení je změna malinká.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“