Zdravím všechny,
dnes jsem dodělal přívěsek ve tvaru trsátka s basovým klíčem pro jednoho zdejšího uživatele. Tak se s vámi chci podělit o výsledek a pár fotek z tvorby. Samotné trsátko je odlito ze stomatologické slitiny CrCo (chromkobaltu) pomocí metody ztraceného vosku. Vše začíná samotnou modelací trsátka, byl jsem línej si dojít pro speciální vosk tak jsem si trsátko otisknul a vykapal ho jiným voskem

obr. 1 ,když je vymodelováno tak se připojí na vtokovou soustavu pomocí, po které vypálení vosku bude přiveden roztavený kov obr. 2. Když je vše připevněno umístil jsem trsátko s vtokovou soustavou do licího kruhu, kde se celá konstrukce zalije zatmelovací hmotou obr. 3. Kruh se poté vloží do vypalovací pece vosk je vypálen a licím přístrojem je vehnán rozžhavený kov. Druhý den jsem kruh vyklepal trsátko opískoval obr. 4, když jsem to viděl tak jsem to chtěl vyhodit a začít znovu bylo tam obrovské množství bublinek a basový klíč byl zalit, ale protože jsem měl čas tak jsem vzal kameny a frézy a podařilo se mi z toho udělat trsátko. Ještě nevím jestli bude lesklé nebo matné to si ještě musí rozhodnout kupující.
Obr. 1
Obr.2
Obr. 3
Obr.4
Matná verze
Lehce lesklá verze