Starý televize, rádia, dětská elektronika, co dosloužila, kalkulačky, modelářský obchody... tam všude se dají sehnat šroubky na drobnosti-kryty, mechanika, kovový díly. A na velký vruty, případně šrouby - Bach, Fila a podobně...tak to řeším já. Jak uvidím nějaký vrak, tak z toho očešu šroubky, knoflíky a ze starých rádií i magický oka a elektronky. A nebo musíš mít známý na sběrném dvoře a nebát se jezdit tam vybavený nářadím...Lath...Bezmozek píše:Přesně jak já, když jsem hledal přepínač a narazil na tenhle, tak jsem věděl, že to je off. Teda on![]()
BTW: Kde berete nějaký pěkný šroubky na kytaru? Všude ve spojovacích materiálech maj šrouby buď s hnusnou hlavou nebo v tom šerednym žlutym pozinku. Nakonec posloužily šroubky Tamiya z RC autíček
Jolana Kolor - Hotovo
Re: Jolana Kolor
proč to kupovat, když se to dá postavit
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
bezmozek je vidno ,že nemáš v hlave nasráno
máš pre to cit ,velmi pekne to dávaš dokopy ,mne sa páči tá samica jack ,ona má takú umelú hmotu pod tým kam strkáš jack ? takú mám na jednej gitare gitara Samick,a tie knoby ala fender sú top super , sry za srandu -nedávaj si tam žiadnu nálepku punks not dead

Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
brali jsme šroubky na zes, v jednom zdejším obchodu, lze objednat i přes e-shop:
http://www.killich.cz
Mají tam jak nerezový, tak černý, tak pozink, tak eloxpozink atd...
Rozhodně by mě teda nenapadlo, brakovat šroubky ze starý elektroniky. Jistě by, jako na potvoru jeden chyběl.
Taky myslím, že pokud je budeš kupovat v obi, hudebninách, nebo eshopu, s kytarovým hw, tak za ně vyplázneš zbytečně moc.
Rozhodně by mě teda nenapadlo, brakovat šroubky ze starý elektroniky. Jistě by, jako na potvoru jeden chyběl.
Taky myslím, že pokud je budeš kupovat v obi, hudebninách, nebo eshopu, s kytarovým hw, tak za ně vyplázneš zbytečně moc.
Omlouvám se za připomínku, která asi moc nesouvisí s tématem, ale přesně ty vruty, co prodává v tom e-shopu mají i u nás v železářství. Na mý basičce jsem lepil struník a aby neujel, a přiznávám i pro jistotu, že to udrží, jsem použil vruty podobného typu. Bohužel. Vrut jsem po pár dnech, co schlo lepidlo chtěl vyměnít za vzhledově přijatelnější a po prvním pokusu o povolení mi z vrutu ulítla hlava a zbytek zůstal vevnitř ve struníku. A nešel nijak bez budoucího poškození vyjmout. A nestalo se mi poprvé. Tady ty šufánkový šroubky používám jedině v případě, že na tom až tak nevadí, když ho utrhnu a vyvrtám díru jinde na druhej. A šroubky ze staré elektroniky nezatracuj. Na zadní desce kdejakýho lampovýho rádia, nebo televize jich bývá klidně i deset a to je dostatečný počet i na stratokastra.mskvr píše:brali jsme šroubky na zes, v jednom zdejším obchodu, lze objednat i přes e-shop:
...Lath...
jen nay okraj- standartní počet na PG u strata je zrovna 11...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
jasnačka a třeba u ´50 standart je jich 8. Stratocaster byl použit jako příklad. ...Lath...grock píše:jen nay okraj- standartní počet na PG u strata je zrovna 11...
Napíšu jen jediné, není materiál, jako materiál. Stačí si jej pohlídat.lathur píše:_
A jak ošéfuješ nákup přes e-shop?...Lath...mskvr píše:Napíšu jen jediné, není materiál, jako materiál. Stačí si jej pohlídat.lathur píše:_
Podíváš se na materiál, jaký mají uvedený. u šroubů se tomu říká pevnostní třídalathur píše:A jak ošéfuješ nákup přes e-shop?...Lath...mskvr píše:Napíšu jen jediné, není materiál, jako materiál. Stačí si jej pohlídat.lathur píše:_
a jsou označené dvěma číslicema, oddělenýma tečkou. 5.6, je standardem, ale už je to lepší materiál
8.8 je ještě vyšší pevnosti atd. U nerezu, je ozn. materiálu A2, nebo A4, i ta A2, má vyšší pevnost, jak noname šroubky z železášství.
Čím menší šroubky, tím menší výběr, samozřejmě. Nejhorší materiál, jsou najčastěji M3, s válcovou hlavou a drážkou, pro plochý šroubovák
Já jsem úplně původně automechanik, takže o strojařině něco vím. A o e-obchodech se specializovaným zbožím si myslím svý a obvykle jen to nejhorší. Micméně, zamluvili jsme téma koninama a nic to nemění na tom, že nejlepší šroubky pro vintage a podobně jsou na smetišti. ...Lath...
ja kupujem šrobky u Sivčáka http://shop.sollerguitars.com/index.php ... --skrutky/
možno sú trochu drahšie, ale na gitaru ich zas až toľko nejde, aby z toho bola nejaká závratná suma
možno sú trochu drahšie, ale na gitaru ich zas až toľko nejde, aby z toho bola nejaká závratná suma
No šroubky už jsou, jen mě prostě překvapilo, že je tak blbej výběr, chtěl jsem původně s půlkulatou hlavou a drážkou na plochej šroubovák aby to bylo echt retro, ale tyhle posloužej taky a nakonec aspoň tolik nečuměj ven hlavy.

Tohle sice není moc pěkný na koukání, ale zato funkční, narvat tam ty mosazný futra byla teda pěkná rychta, drážky pro šroubovák jsou tam uplně zbytečně protože se to hned žvejkne, takže jsem do toho nakonec musel natočit šroub s matkou jako kontra, za tu to zašroubovat dovnitř, podržet šroub, povolit matku a vytáhnout to ven. Už to bylo i spojený s tělem, závity přežily, teď se pracuje na krku z druhý strany

Tohle sice není moc pěkný na koukání, ale zato funkční, narvat tam ty mosazný futra byla teda pěkná rychta, drážky pro šroubovák jsou tam uplně zbytečně protože se to hned žvejkne, takže jsem do toho nakonec musel natočit šroub s matkou jako kontra, za tu to zašroubovat dovnitř, podržet šroub, povolit matku a vytáhnout to ven. Už to bylo i spojený s tělem, závity přežily, teď se pracuje na krku z druhý strany

Nechápu že na YT frajer poklepe 2x malym kladívkem a pražec je tam, mě se to povedlo až po použití většího než malého množství síly, ale je to tam a celkem i rovně.
Je nějakej osvědčenej úhel jak sbrousit pražce aby struny nesjížděly a ani to neřezalo do pracek?
Takže už to začíná vypadat jako kytara:

Kobylku jsem nakonec musel sbrousit, takže struny jsou teď 19mm nad tělem, krk podloženej na straně u kobylky o 0,6mm a struny jsou 3,5mm nad posledním pražcem.
Takhle to vypadá lálově, uvidíme až tam natáhnu opravdický struny jak se to pohejbe

Kobylku jsem nakonec musel sbrousit, takže struny jsou teď 19mm nad tělem, krk podloženej na straně u kobylky o 0,6mm a struny jsou 3,5mm nad posledním pražcem.
Takhle to vypadá lálově, uvidíme až tam natáhnu opravdický struny jak se to pohejbe
vypadá to fajn a páči sa mi farba, tá sa ti teda podarila 
Je to pěkný a je vidět, že tě to baví. Jen by mě možná mrzelo to prohnutí plechů u vrutů (tedy alespoň u toho kobylkového snímače). Ale to je možná vidět takhle na férovku jen z tohoto úhlu při tomhle světle, ne?Bezmozek píše:Takže už to začíná vypadat jako kytara:
Zajímala by mě fotka z boku, respektive jak moc máš zalomené struny mezi kobylkou (můstkem) a struníkem.
Nezdvihá tah strun ten struník moc vysoko?
Tak ty plechy jsou prohnutý u všech šroubků, ale nepatrně, vidět je to jen díky tomu že to je jak zrcadlo. Radši ať je to prohnutý než aby to drnčelo, teď dokonce koukám, že ve struníku je vidět Bf109
Úhel strun je ani ne poloviční jak na LP protože struník je až na konci těla a ne jako stopbar hned za kobylkou, takže v pohodě, fotku vyrobím, jen asi bude třeba si zvyknout nemít na tom opřenou haxnu aby to neznělo jak když někdo páčí floyda
Úhel strun je ani ne poloviční jak na LP protože struník je až na konci těla a ne jako stopbar hned za kobylkou, takže v pohodě, fotku vyrobím, jen asi bude třeba si zvyknout nemít na tom opřenou haxnu aby to neznělo jak když někdo páčí floyda
Ja bych teda radsi o trochu zbrousil loze krku (zvetsil uhel krku) nez to necim vypodkladat a brousit kobylku. Navic se mi ani nelibi, jak ty jolanacky krky jsou vzdycky nechutne vysoko nad korpusem...Bezmozek píše: Kobylku jsem nakonec musel sbrousit, takže struny jsou teď 19mm nad tělem, krk podloženej na straně u kobylky o 0,6mm a struny jsou 3,5mm nad posledním pražcem.
Ono na loži krku moc není kde brousit, protože to je z rovný fošny, takže bych musel brousit pod úroveň radiusu krku a to by nemuselo dopadnout dobře a kobylka musela dolů aby nebyly snímače moc daleko od strun.

Mám to dodrátovaný, co šlo je stíněný, ale byla to pakárna.
Takže už jen srážeč, páč to drnčí, pickguard a bude

Mám to dodrátovaný, co šlo je stíněný, ale byla to pakárna.
Takže už jen srážeč, páč to drnčí, pickguard a bude
Řekl bych, že bylo myšleno zbroušení lože pro krk na těle do šikma, tak abys krk trochu zaklonil ala gibson.Bezmozek píše:Ono na loži krku moc není kde brousit, protože to je z rovný fošny, takže bych musel brousit pod úroveň radiusu krku a to by nemuselo dopadnout dobře a kobylka musela dolů aby nebyly snímače moc daleko od strun.