Box k 6W lampě VHT
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Box k 6W lampě VHT
Zdravíčko,
tak jsem byl v kytarách a nemohl jsem se ubránit jedné lampové hlavě VHT, která byla a stále je za výhodnou cenu i s kartičkou VIP za 3290,- , takže už jí mám doma, jen k ní nemám box. Tam jsem to zkoušel na boxu VHT, 1x12, který by k té hlavě měl asi být. Ale zaprvé se mi nechce kupovat box nový kvůli ceně a zadruhé bych rád alespoň 2x12 aby to pak vystačilo i do budoucna. Jenže spíše hraju akustiku a když vezmu elektriku, tak mám zkušenosti akorát s malým kombem, tak se moc neorientuju ve zvuku otevřený/zavřený box atd atd, takže potřebuju trošku poučit. Co mi poradíte? Utáhne taková slabá hlava 2 repro? Jak z toho dostat co nejvíce? Na 99% budu hledat na bazaru, tak se nebojte přihodit i nějaké odkazy.
A styl hudby, žádný metal, spíš takový rock, bigbít, folk, blues a podobně.
Díky,
Kuba
Edit: Jak tak koukám, tak 99% na bazaru jsou 4x12, ale to už by byla k tomu prckovi šílenost, což?
tak jsem byl v kytarách a nemohl jsem se ubránit jedné lampové hlavě VHT, která byla a stále je za výhodnou cenu i s kartičkou VIP za 3290,- , takže už jí mám doma, jen k ní nemám box. Tam jsem to zkoušel na boxu VHT, 1x12, který by k té hlavě měl asi být. Ale zaprvé se mi nechce kupovat box nový kvůli ceně a zadruhé bych rád alespoň 2x12 aby to pak vystačilo i do budoucna. Jenže spíše hraju akustiku a když vezmu elektriku, tak mám zkušenosti akorát s malým kombem, tak se moc neorientuju ve zvuku otevřený/zavřený box atd atd, takže potřebuju trošku poučit. Co mi poradíte? Utáhne taková slabá hlava 2 repro? Jak z toho dostat co nejvíce? Na 99% budu hledat na bazaru, tak se nebojte přihodit i nějaké odkazy.
A styl hudby, žádný metal, spíš takový rock, bigbít, folk, blues a podobně.
Díky,
Kuba
Edit: Jak tak koukám, tak 99% na bazaru jsou 4x12, ale to už by byla k tomu prckovi šílenost, což?
-
Lacodekany
Re: Box k 6W lampě VHT
Mám stejný problém jako ty, ale asi půjdu do toho VHT boxu který je na thomannovi za rozumnou cenu. Koukni se na něj tam, je tam ani ne za polovinu toho co na kytarách. Kdyžtak můžem vzít spolu a ušetřit 7E na poštovným 
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že tam to maj skutečně za dobrou. Ještě to nechám chvíli uležet jestli se něco neobjeví na bazaru a pak uvidím. Jen mě štve, že tam jsou samé 4x12 což by bylo trošku moc a žádná 2x12...
-
Lacodekany
Já budu objednávat z thomanna ci nejdříve tak mi kdyžtak napiš, ale pospěš si
. Je to box který k tomu sedne za perfektní cenu, pro mě není co řešit.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nevidím cenový limit...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Lacodekany
Nero, klidně si nechám poradit tak do 4 tis. 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To bych koukal na ty malý Voxe, Blackstar a Laney. U thomanna případně Jet City, Palmer, VHT, Harley Benton.
U toho VHT a Vox vím, že to hraje vcelku solidně. Palmer na mě působí papírově dost lákavě, ale nikdy jsem ho neslyšel. Blackstaru a Laney bych fandil, protože komba ze stejné řady hrajou dobře. A HB bývá všeobecně mezi levnými boxy doporučován.
U toho VHT a Vox vím, že to hraje vcelku solidně. Palmer na mě působí papírově dost lákavě, ale nikdy jsem ho neslyšel. Blackstaru a Laney bych fandil, protože komba ze stejné řady hrajou dobře. A HB bývá všeobecně mezi levnými boxy doporučován.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Limit 4 - 7 tisíc, ale hlavně aby to do budoucna vystačilo třebas i na něco silnějšího. A vim že chci 2x12, protože 4x12 by i do budoucna bylo na skladování a převážení strašně moc... Jen je škoda že se jich na bazaru moc neválí no. Jak řikám, nechám si rád poradit, budu sledovat bazar a když se do měsíce nic zajímavýho neobjeví, tak si u Thomanna objednám to VHT 2x12 a bude...
kolik na to mas penez? Laney montuje do tech "obyc" boxu divny repraky, obecne bych se cimkoliv s celestion rocket a podobne vyhnul obloukem. Nejlepsi pomer cena/vykon ma ten Harley Benton 2x12 s V30, kdyby te V30 nahodou nebavily tak je v nejhorsim muzes alespon prodat a dat tam neco jineho. ja osobne bych na tebou popisovane styly videl treba greenback, jenze ten jsem v zadnem levnejsim 2x12 boxu jeste nevidel.
EDIT: ja osobne bych zkusil napr. u tohoto boxu vyjednat jeste nejakou slevu na benzin
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
EDIT: ja osobne bych zkusil napr. u tohoto boxu vyjednat jeste nejakou slevu na benzin
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Na tenhle už jsem taky koukal, zkusím mu minimálně napsat. Jenže o tom jsem měl pocit že to bude spíš nějaká metalovější věc, už jen dle loga a popisu "pila jak hovado"...Kinx píše:kolik na to mas penez? Laney montuje do tech "obyc" boxu divny repraky, obecne bych se cimkoliv s celestion rocket a podobne vyhnul obloukem. Nejlepsi pomer cena/vykon ma ten Harley Benton 2x12 s V30, kdyby te V30 nahodou nebavily tak je v nejhorsim muzes alespon prodat a dat tam neco jineho. ja osobne bych na tebou popisovane styly videl treba greenback, jenze ten jsem v zadnem levnejsim 2x12 boxu jeste nevidel.
EDIT: ja osobne bych zkusil napr. u tohoto boxu vyjednat jeste nejakou slevu na benzinhttp://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
G12T nejsou az takova pila, jsou to repra ktera se standardne osazujou do 1960A. pomerne univerzalni rockovy zvuk, na metal jsou imho spis nevhodna. asi proto ten box panacek i prodava, pricemz doufa ze na hlasku o "pile" se nekdo chytne 
ve finale co to je zvukova pila? ja si pod tim predstavim sawtooth generator, coz treba od kytary moc lidi nechce
ve finale co to je zvukova pila? ja si pod tim predstavim sawtooth generator, coz treba od kytary moc lidi nechce
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Co tohle? Sice to není 2x12, ale cena vypadá dobře
Má to smysl k takovýmu prckovi?
Má to smysl k takovýmu prckovi?
ten box hraje blbe. o velikost v tomto pripade nejde.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Nebo tohle?
http://hudebnibazar.cz/index.php?page=2 ... rder=datum
A ještě se jednou zeptám, bude vůbec slušně hrát 4x12 box s 6W zesilovačem?
http://hudebnibazar.cz/index.php?page=2 ... rder=datum
A ještě se jednou zeptám, bude vůbec slušně hrát 4x12 box s 6W zesilovačem?
-
Lacodekany
Tak mám doma ten VHT box a hraje dobře (pro mé ucho) za ty prachy bomba věc. Akorát mám pocit, že ultra kanál nekreslí. Prostě když dám do vstupu ultra tak jde zvuk skoro stejný jako z clean ale méně basů. Volume stišuju a zvyšuju hlasitost a ultra nemá velký vliv skoro na nic. Nevíte, co mohlo odejít nebo nefunguje?
EDIT: Tak jsem zjistil, že když se pořádně opřu do strun tak to celkem zkresluje, ale když hraju potichu tak nic. Jenom to tak prošumuje probublává, ale i když se do nich pořádně opřu tak hnedka po tom návalu to zase nezkresluje a hraje potichu., Kroutil sem se všema poťákama a nic nepomohlo. Fakt nemáte žádné nápady?
EDIT2: Tak po rozehehrání a cca půl hodince sem dal jack zase do ultra kanálu a jelo to, občas to teda nekreslilo když sem fakt jemně ťuknul, ale jinak ok. Je tohle normální u lamp (vht)?
EDIT: Tak jsem zjistil, že když se pořádně opřu do strun tak to celkem zkresluje, ale když hraju potichu tak nic. Jenom to tak prošumuje probublává, ale i když se do nich pořádně opřu tak hnedka po tom návalu to zase nezkresluje a hraje potichu., Kroutil sem se všema poťákama a nic nepomohlo. Fakt nemáte žádné nápady?
EDIT2: Tak po rozehehrání a cca půl hodince sem dal jack zase do ultra kanálu a jelo to, občas to teda nekreslilo když sem fakt jemně ťuknul, ale jinak ok. Je tohle normální u lamp (vht)?
-
Lacodekany
Tak sem dal do strýčka google tenhle problem a jeden chlap v USA ma ten samý problém. Takže to bude asi aparátem?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nemas nejakou zvukovou ukazku? takhle tezko rict :-/
-
Lacodekany
Bohužel box je až do 17. půjčen a žádný nemám. Až příde tak bych samozřejmě hodil ukázku, ale to je celkem za dlouho, tak pokud byste měli nějaký nápad mezitím 
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
To nevím co tam máš špatně, mně to kreslí dost, spíš je s tím dost hraní aby se nastavil perfektně čistý zvuk.