Zapojení reproduktorů a boxů

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení reproduktorů a boxů

Příspěvek od Stanley06 »

creds píše:Chlapi rychlý dotaz, levá nebo pravá zdířka, abych neodpálil Peavey (6505) 8ohm? Jedna hlava, jeden box...sichr je sichr, díky za info....
ten box má podle všeho 4 ohmy a 150W na mono nebo 8 ohmů a 75W na jednu stranu pro stereo, záleží jak je to uvnitř zapojené, nejlepší by bylo s to proměřit mulťákem, ale já bych pro 8 ohmů zapojil ten levej vstup. Otázkou je jestli ti stačí 75W pro tu 6505, neznám ten aparát, ale řek bych že má 120W, zas se mi nechce věřit že by měla jen 8 ohm výstup
Dafčánek píše:Rozuměla by si Tato hlava s tímto boxem ?
zvukově netuším, ale ten box má 150W/8 ohm, hlava 120W/ 4 ohmy, je to tranzistor, můžeš to spojit, ale počítej s tím že ta hlava do 8 ohmů dá cca polovinu výkonu, takže nějakých 60W
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Stanley06 píše:
creds píše:Chlapi rychlý dotaz, levá nebo pravá zdířka, abych neodpálil Peavey (6505) 8ohm? Jedna hlava, jeden box...sichr je sichr, díky za info....
ten box má podle všeho 4 ohmy a 150W na mono nebo 8 ohmů a 75W na jednu stranu pro stereo, záleží jak je to uvnitř zapojené, nejlepší by bylo s to proměřit mulťákem, ale já bych pro 8 ohmů zapojil ten levej vstup. Otázkou je jestli ti stačí 75W pro tu 6505, neznám ten aparát, ale řek bych že má 120W, zas se mi nechce věřit že by měla jen 8 ohm výstup
Dafčánek píše:Rozuměla by si Tato hlava s tímto boxem ?
zvukově netuším, ale ten box má 150W/8 ohm, hlava 120W/ 4 ohmy, je to tranzistor, můžeš to spojit, ale počítej s tím že ta hlava do 8 ohmů dá cca polovinu výkonu, takže nějakých 60W
Peavey 6505 - GFlex - hlava má výstup 4/8/16 ohmů, takže přepnout na 4 a připojit ke zdířce označené MONO/RIGHT. Určitě ne do "levého", ten je určen pro stereo zapojení - hrál by jenom jeden reprák (stačí na netu pohledat manuál...)

Laney - Harley - v pohodě to můžeš připojit, výkon bude sice o něco nižší, ale určitě ne o polovinu, klidně to může dát i 100W, záleží na dalších věcech jak je zesík zkonstruovaný...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

rain píše: Peavey 6505 - GFlex - hlava má výstup 4/8/16 ohmů, takže přepnout na 4 a připojit ke zdířce označené MONO/RIGHT. Určitě ne do "levého", ten je určen pro stereo zapojení - hrál by jenom jeden reprák (stačí na netu pohledat manuál...)
vim že by hrál jen jeden reprák, pokud má hlava 4, 8, 16 tak je to jasný :arrow: 4 + mono, jen teda nevim proč psal creds o 8 ohmech
St.Anley Tube Amps
creds

Příspěvek od creds »

JJ, díky moc všem...Co se týká těch 8ohmů, šlo spíše o navození otázky, jak s jinýma hlavama, znáte to, při malých fesťákách na maloměstě si kapely vozí jen hlavy, pořádající kapela zajistí ostatní...Takže kdokoliv si přiveze apec jen s 8 ohmy, bude tedy hrát s touto bednou jen na jeden reprák a levý vstup....Hm, to asi nepotěším...Prostě se aktuálně rozhoduji mezi tímto GBflex212 a Mesou Rec212...A ačkoliv mě uchu mnohem víc lahodí GBflex, je ta ohmáž takto důležitý aspekt no....Ale i tak díky za rady.
Jackson RX10 D, Jackson JS32T, Peavey 6505, Genz Benz G-flex 212, Samson AirLine AP1, NS-2.
http://bseband.xf.cz/ http://jokereleven.xf.cz/
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

kupovat si box podle toho jakou bude někdo potřebovat impedanci je podle mě divný, na prvním místě jseš ty, je to přece tvuj box, když se ostatním nebudou hodit ty 4 ohmy tak ať si to zaříděj jak chtěj
St.Anley Tube Amps
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

creds píše:JJ, díky moc všem...Co se týká těch 8ohmů, šlo spíše o navození otázky, jak s jinýma hlavama, znáte to, při malých fesťákách na maloměstě si kapely vozí jen hlavy, pořádající kapela zajistí ostatní...Takže kdokoliv si přiveze apec jen s 8 ohmy, bude tedy hrát s touto bednou jen na jeden reprák a levý vstup....Hm, to asi nepotěším...Prostě se aktuálně rozhoduji mezi tímto GBflex212 a Mesou Rec212...A ačkoliv mě uchu mnohem víc lahodí GBflex, je ta ohmáž takto důležitý aspekt no....Ale i tak díky za rady.
Nebo si tam můžeš dodělat přepínání na 16 ohmů a s tím 8 ohmová hlava vpohodě pojede ;)
Dietrich

Příspěvek od Dietrich »

Ahoj mám hlavu randall RH300G můžu to připojit na tyto boxy?: Laney LX412S nebo Randall RX412
http://kytary.cz/randall-rx412m/HN102614/ http://kytary.cz/laney-lx412s/HN084993/
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Zdar, myslíte, že jsou možné následující zapojení výkonových brzd? Samoztějmě bez rizika poškození, prokabelovat to dozajista zvládnu :)
1. dvě brzdy za sebou - 100w jmp 2203 -> brzda od Hota 16 ohmů -> brzda od webera 16 ohm -> box 16 ohmů
2. brzda od hota 16 na jeden výstup pro repro jako umělá zátěž; brzda od webera na 16 ohmů -> 16 ohmový box, JMP přepnuté na 8 ohmů.

Řeším to proto, že jsem si JMP vzal domů a brzda od webera má maximální příkon 50w a to navíc weber při velké attenuaci (či použití jako dummyload) doporučuje používat předimenzovanou (dvojnásobně) brzdu.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Takovej dotaz, hlava má zezadu 2 výstupy na boxy... přepínačem tam cvaknu 4 ohmy a zapojím do každého výstupu 1 čtyř ohmovou bednu, jde to?

Nebo to je tak, že když do každého výstupu zapojím jednu 8 ohmovou bednu, tak to je dohromady 4 ohmy a musím tam dát 4 ohmy... Takže bych 2 bedny o 4 ohmech připojit nemohl?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Latam píše: 1. dvě brzdy za sebou - 100w jmp 2203 -> brzda od Hota 16 ohmů -> brzda od webera 16 ohm -> box 16 ohmů
2. brzda od hota 16 na jeden výstup pro repro jako umělá zátěž; brzda od webera na 16 ohmů -> 16 ohmový box, JMP přepnuté na 8 ohmů.
To druhé by podle mě mělo být bez problémů. U toho prvního bych očekával, že taky (laická úvaha: úbytek hlasitosti = úbytek Wattů), ale to ať radši někdo potvrdí.
jakub.kubaaa píše:Takovej dotaz, hlava má zezadu 2 výstupy na boxy... přepínačem tam cvaknu 4 ohmy a
(...)
do každého výstupu zapojím jednu 8 ohmovou bednu.
:wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Jasně, mně to potom došlo, aby to odpovídalo první verzi tak by tam musely být dva nezávislé zesilovače, což?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
krys96
Bandzone: krys96

Příspěvek od krys96 »

Zdravím chci se zeptat když hodím na 80w zesilovač repro s višší watáží (kupříkladu 700w) neztratí to na zvuku?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Ne, zesilovač dodává výkon, u reproduktorů se udává maximální možnej příkon.
St.Anley Tube Amps
krys96
Bandzone: krys96

Příspěvek od krys96 »

Díky v tomhle sem neměl úplně jasno
Mr. AC/DC

Příspěvek od Mr. AC/DC »

Ahoj,
prosím o radu pro zapojení 4x12 reproboxu. Mám 2x repro Eminence Swamp Thang (150W) po 16ohm a 2x repro Celestion V12-60 Silver Series (60W) po 4ohm. Chtěl bych je zapojit společně ve 4x12 boxu. Je možný je vůbec zapojit jako 4x12 nebo musí mít všechny 4 repra ve 4x12 boxu shodnou impedanci? Hledal jsem všudemožně, ale takhle specifický schéma zapojení jsem nikde nenašel. Díky!
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jde to. Eminence dáš paralelně (8 ohmů), Celestýny sériově (také 8 ohmů) a výsledek buďto sériově (16 ohmů) nebo paralelně (4 ohmy).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Mr. AC/DC

Příspěvek od Mr. AC/DC »

Bummer píše:Jde to. Eminence dáš paralelně (8 ohmů), Celestýny sériově (také 8 ohmů) a výsledek buďto sériově (16 ohmů) nebo paralelně (4 ohmy).
Díky za dobrou zprávu!! :)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jen si dávej bacha na to kolik tam pouštíš Wattů . když je to takle kombinovaný tak by ten výkon neměl bejt větší ne součet výkoný dvou nejslabších repráků . aby si je neodpálil tady v tůtom případě je to 120W

EDIT: každý repro by se mělo počítat jako nejslabší repro z těch 4 takže se tam nechá pustit 240W
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

Zdravím lidi,

chtěl bych se zeptat, když mám box 1x12 a mám v něm 8ohm reprák a koupim si 16ohm tak jestli můžu jenom přepájet drátky od samice jacku a vyměnit ho místo toho 8ohm. Jestli se to nezapojuje nějak jinak. Nerozumim tomu. Díky.
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Můžeš.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“