Takže, dnes jsem strávil několik hodin v kytary.cz a ve spolupráci s ochotným kamarádem-kytaristou jsme vybrali:
- akustika: WASHBURN WD7S v barvě cherry sunburst. Začali jsme u Cort 70 - NS verze nestála za nic. Cort 70 black verze zřetelně lepší, ale dost opatlaná, byť matná. Pak jedna Ibanezka hrála dobře a nakonec jsme vyzkoušeli dvě Washburn, tuším, že WD10, která nestála za nic a WD7, kterou mi nadšeně kamarád doporučil jako zatím ze všech nejlepší, takže bylo rozhodnuto. Za cca 4700 Kč jsme tam nic lepšího neviděli.
- elektrika: koukali jsme na superstraty a SG, výběr nebyl až tak velký, spousta kytar nebylo na skladě. V nějakém daném cenovém rozmezí a typu a barvě kytary jsme vybírali tak z 10 kousků. Vizuálně nejlíp vypadaly Washburny (taky kolem těch 5k), ale nehrály nic extra, pak jsme prubli nějakou SG, značku už nevím, ale tak tak nějak prý průměr. A nakonec jsme se dostali k Cortům a Cort X-6 hrála zvukově nejlíp. Prodavač se sice tvářil pochybovačně, zda je rozumné kupovat kytaru s tremolem za pět tisíc, ale zvukově/subjektivně byla nejlepší a upřímně nás i docela už tlačil čas, tak jsme to riskli, koneckonců o nic nejde.
Pak už jen příslušenství (ladička, trsátka atd.)... kombo do obýváku do začátku postačí Roland Cube 15x. Náhodným akordem jsem vyděsil obě své kočky, takže asi dobrý

Uvidím, jestli mě to první rok bude bavit a pak by se případně upgradlo