Poměr velikosti kytary vůči hráčovi.

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
al.cap0ne

Poměr velikosti kytary vůči hráčovi.

Příspěvek od al.cap0ne »

Zdravím.
Chápu že tenhle topick eště z blbějšim názvem bude tu asi dost lidí pobuřovat, ale me to prostě nedá:D
Na kytaru hraju jen chvíli..skoro rok...a dělá mi problém hrát ve stoje...teda spíš takový ty věci jako sou stupnice...baré kde musim nehorázně lámat ruku...v sedě mi jde vše ok:) a tak si říkám jeslti to není tím že jsem trochu moc vysoký na Lpčko....vypadý to na mě jak vosa na bombonu když meřím přez dva metry..nebo jen jeslti to neni tím že prostě hrát ve stoje eště neumim:)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Poměr velikosti kytary vůči hráčovi.

Příspěvek od Bummer »

Je to tím, že to ještě neumíš. :) Ruka si musí zvykat, takže je lepší začít s kytarou vysoko (tak vysoko, jako ji máš v sedě) a postupem času ji dávat níž. A existují i kytaroví velikáni, co si kytaru (nebo basu) nahoře nechali napořád a nezaobírají se tím, že by to vypadalo blbě.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Na velikosti prý nezáleží... taky jsem toho názoru :)
al.cap0ne píše:...baré kde musim nehorázně lámat ruku...
Něco děláš špatně, odhaduji moc popuštěný řemen, ono mít kytaru u kolen vypadá sice cool, ale hrát se na to technicky správně nedá. Obzvlášť baréčka. Zkus si řemen nastavit tak, abys měl při baré akordech zápěstí skoro v rovině s předloktím (nebo jen lehce prohnuté), tedy né zalomené!!!
al.cap0ne píše:...nebo jen jeslti to neni tím že prostě hrát ve stoje eště neumim:)
Jo, tím to bude. A doporučuji cvičit ve stoje, pokud pak vystupuješ ve stoje. Budeš pak mít podobné podmínky co se postoje týče a nebudeš překvapen, že něco nacvičíš (v sedě) a pak si na tom polámeš prsty (ve stoje).
Zdar a sílu

Edit: Bummer rychlejší, v podstatě shodná rada
al.cap0ne

Příspěvek od al.cap0ne »

jasný díky moc!:) neměl sem nějak proklatě nízko:D jen trochu náž..dal jsem si to pomalu až na "kozy" a hraje se mi suprově!;)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

al.cap0ne píše: bude tu asi dost lidí pobuřovat,
Já osobně na tom nevidím nic pobuřujícího. Souhlasím s Bummerem a pro tvůj problém je tady několik vláken, kde najdeš rychlé odpovědi:
:arrow: hrani-na-kytaru-tabulatury/hra-na-kytar ... %20vestoje
:arrow: hrani-na-kytaru-tabulatury/cviceni-ve-s ... t8871.html
:arrow: hrani-na-kytaru-tabulatury/hrani-ve-stoje-t5535.html

Když budeš chtít, tohle vlákno tady můžeme nechat a řešit problém poměru velikosti hráče a nástroje.
Myslím si, že je jedno jak jsi vysoký na kytaru. A takové standardní sopránové ukulele by na tobě vypadalo jak klíště na bonbonu :D
Mejla

Příspěvek od Mejla »

já mam taky Les Paula a taky mam skoro dva metry a kytaru mám nad pasem, protože mi to vyhovuje na styl co hraju... ale když si stoupnu do "metalcorovýho postoje" mám jí přesně mezi nohy :D :) podle mě nezáleží na tom jak to vypadá, ale na tvym pohodlí a zdraví...když máš kytaru moc nízko a lámeš to přes bolest, mohl by sis uhnat zánět šlach...
mathys

Příspěvek od mathys »

Já mám strata a když sem hrál něco třeba od nirvany, tak sem jí klidně měl spuštěnou po stehna, sice sem byl trochu ohnutej, ale to mi ani nevadilo. Ale když sem začal trénovat něco od Hendrixe, kde ta ruka prostě musí bejt obratnější a rychlejší, tak sem si ji dal rád výš. A taky krk kytary mám jakoby zvednutej víc nahoru,když ho držím, ale to asi napadne každého.. Chce to cvik a zkoušet, v jaký poloze to vyhovuje nejlíp, časem na to přijdeš :)
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Já mám teda trošku opačnej problém...kytaru bych mohl mít třeba ještě od dvacet centimetrů níž a levá ruka v pohodě ale pravačkou bych pak nedosáhl na kobylku když tlumim struny...asi mám krátký ruce :lol: :lol:
al.cap0ne

Příspěvek od al.cap0ne »

eště bych se rad zeptal zda se dá v sedě zjistit,jestli se kytara převažuje s krkem dolů:)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pokud to není nějak hodně, tak špatně. Ale kup si nejlevnější popruh, co najdeš a ve stoje to poznáš bezpečně. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
impact

Příspěvek od impact »

Tohle se dá řešit popruhem, který neklouže a který můžeš mít i když sedíš. Ale samozřejmě lepší je koupit si kytaru, která je vyvážená, abys s ní nemusel zápasit. :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
PetrHrab
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrHrab »

Můžu potvrdit, že v sedě se to poznat absolutně nedá. Na rychlo jsem si koupil svoji první kytaru, vybíral jsem podle vzhledu, pořádně nevyzkoušel a neomakal. Pár týdnů jsem s ní bojoval, zkoušel různé popruhy, ale nic nepomohlo, tak ji dávám pryč a druhou kytaru si už pořádně odzkouším. 8)
Poslouchám: Buty - Práce není, není práce...
Mejla

Příspěvek od Mejla »

PetrHrab píše:Můžu potvrdit, že v sedě se to poznat absolutně nedá. Na rychlo jsem si koupil svoji první kytaru, vybíral jsem podle vzhledu, pořádně nevyzkoušel a neomakal. Pár týdnů jsem s ní bojoval, zkoušel různé popruhy, ale nic nepomohlo, tak ji dávám pryč a druhou kytaru si už pořádně odzkouším. 8)
a zkoušel si i kožený? Já jsem měl Včko od Jacksona a to padalo na krk jak blázen. Koupil jsem si obyčejnej, černej, koženej popruh od Planet Waves a drželo jak přibitý. 8)
al.cap0ne

Příspěvek od al.cap0ne »

jde jen o to, že na novej rok si chci koupit novou kytaru....a tak jeslti si mám brát popruh svůj na ozkoušení..nebop jeslti mi nějakej pujčej:)
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

Vim, že jsem tu asi pozdě....,ale jen jsem chtěl říct že to je jen nezvykem...třeba Hetfield má cca 190cm a LPčka mu nedělaj problém.....i když rovna on si tu kytaru dá tak nízko, jak jen to jde :D
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“