Jaké používáte trsátko???
Pravidla fóra
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké používáte trsátko???
Je v tom nazev nekoho slavnyho, takze to nejspis bude jedno ze seriovejch trsatek prodavany za vic, protoze "hetfyld"
Hodně budem někde...
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Dunlop Black fang používa aj osobne Hetfield a má ich aj na držiaku na koncerte. aj ja mám doma to trsátko a striedam ho len s Dunlop jazz 3kou.
This account don't exist longer.
- OndrejCvrk
Hraje ti to aspoň jako jemu?
) Ale je fakt, že si člověk řekne trsátko, ono ale občas někde hraje velikou roli, jaké se zvolí.
Pravda, ale na tu elektriku to je spíš o pocitu (nemluvím o extrému 0,30 a 2mm
) samozřejmě nějaký rozdíl tam vždy bude. Na akustiku to má mnohem větší význam, jak tloušťka tak použitý materiál. Konkrétně teď na akustiku zkouším dřevěná trsátka ( eben, mahagon, dub, palisandr...) a když pak vezmu plast nebo tortex tak to zase zní úplně jinak a to už ani nemluvím o tvaru špičky (kulaté/ špičaté).
- OndrejCvrk
Já používám právě tvrdší trsátka s ostřejší špičkou, s těma kulatýma hrát nemůžu, nedocílím toho zvuku, který chci. Vem si ale třeba u2, Edge má trsátko herdim s tou antiskluzovou plochou až k okraji trsátka a tím hraje, pak to dělá ten jeho "škrt" efekt a zní to suprově
)
Kolik prosím tě mají tloušťku ta dřevená???
Jak to zní? To jsem ještě ani neviděl. Na bazaru se prodávaly myslím z Achátu (polo-drahokam/drahé kameny)
Kolik prosím tě mají tloušťku ta dřevená???
Jasně, říkám, že změny jsou, ale ne tak velký jako u akustiky. Tak to vidím já. Někdo jinej se se mnou třeba začne hádat o opaku
.
Hele ty dřevěný si dělám sám, ale ebenový se normálně prodávají co jsem viděl. Jedno ebenové jsem dostal a zbytek si dělám doma ze dřev co mám k dispozici (kupodivu mám spíš exotický, ale naše dřevo taky není problém sehnat). Špička má cca 1mm a "grip" má od 2-3mm jak ho zrovna udělám. Zní to zajímavě, těžko popisovat zvuk a nemám k dispozici to někde nahrát. Ale hraje se mi s tím příjemně. Hraju s nima jen na akustiku, na elektriku mám nejraději Dunlop max grip 1,14-1,5 nebo modrou želvu sharp, tuším taky 1,00mm.
Když budeš chtít tak si u mě můžeš nějaký objednat a vyzkoušet ho
a nebo si ho udělej sám, je to za pár hodin hotový.
Hele ty dřevěný si dělám sám, ale ebenový se normálně prodávají co jsem viděl. Jedno ebenové jsem dostal a zbytek si dělám doma ze dřev co mám k dispozici (kupodivu mám spíš exotický, ale naše dřevo taky není problém sehnat). Špička má cca 1mm a "grip" má od 2-3mm jak ho zrovna udělám. Zní to zajímavě, těžko popisovat zvuk a nemám k dispozici to někde nahrát. Ale hraje se mi s tím příjemně. Hraju s nima jen na akustiku, na elektriku mám nejraději Dunlop max grip 1,14-1,5 nebo modrou želvu sharp, tuším taky 1,00mm.
Když budeš chtít tak si u mě můžeš nějaký objednat a vyzkoušet ho
Zajímavý je jak většina tu jde od tenkejch k tlustejm trsátkům a u mě je to přesně naopak. Nejtlustší co jsem používal je asi 1mm teď jsem přešel na Gator Grip 0,71mm a jsem poměrně spokojenej 
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
-
kotrmelecq
Ta Hetfield Black Fang jsou stejná trsátka jako Ultex Sharp. Rozdíl je podle mne jen v barvě. Když jsem je kupoval, stála obě trsátka stejně. Mě se víc líbí ty žluté průsvitné Ultexy, ale když mi spadne na dřevěnou podlahu, tak ho nikdy nemůžu najít. Takže mi nakonec stejně zbyly jen ty Black Fangy. A jsou to skvělá trsátka, oproti nylonovým bych řekl, že z vaší kytary udělají o třídu dražší nástroj.SUK píše:Je v tom nazev nekoho slavnyho, takze to nejspis bude jedno ze seriovejch trsatek prodavany za vic, protoze "hetfyld"
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
Zas tolik bych nepřeháněl... Používám je taky, dokonce je používám strašně rád, ale je to o pocitu, rozhodně to z mojí kytary nedělá lepší nástroj.kotrmelecq píše:A jsou to skvělá trsátka, oproti nylonovým bych řekl, že z vaší kytary udělají o třídu dražší nástroj.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
-
kotrmelecq
No jasně (že přeháním), že se po dotyku kouzelným trsátkem kytara nepromění v lepší nástroj, ale když vyměním nylonové trsátko za ultex a jen poslouchám tón (většinou na sucho, bez komba), tak prostě mám pocit, že to zní o třídu (řekněme o 3000,-Kč) lépe. Ty ten pocit nemáš?Zas tolik bych nepřeháněl... Používám je taky, dokonce je používám strašně rád, ale je to o pocitu, rozhodně to z mojí kytary nedělá lepší nástroj.
Mně tahle trsátka prostě zvukově sedla, kytara bohužel, přes veškerou snahu, zůstává po odložení trsátka stejná jako předtím.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To by mě zajímalo, jak se pozná rozdíl 3000 v ceně kytary
Je tam stejný mezní rozdíl u nástrojů za 3k, 10k a 30k? 
Edit: a 3k rozhodně nejsou třída...
Edit: a 3k rozhodně nejsou třída...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
néé prosím néé, to už tady jednou bylo za panedge 
Prodám EHX Germanium OD->pm
By ses divil, co s mojí kytarou a hlavně hrou dělá Trsátko Osudu. Úplnej David Grohlkotrmelecq píše: No jasně (že přeháním), že se po dotyku kouzelným trsátkem kytara nepromění v lepší nástroj,

já tos nemam, ale používám šos
to jsou teprv divy
ja pick of destiny mam!
ale zatim porad ta slava ne a ne prijit
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
koukal jsem na ně na thomannovi 
- OndrejCvrk
Tak když ho tam máš jen položené!hyenik píše:ja pick of destiny mam!
U kytary za 1800,- jsou 3.000,- Kč rozdíl dvou třídNero píše: 3k rozhodně nejsou třída...
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Škrt efekt se mi taky zalíbil, když jsem si vystřihl trsátko ze sklolaminátu (zelený tenký pcb). Plocha je hladká, ale hrany mají velké tření. Brian May využívá vroubkované hrany mince.OndrejCvrk píše:.. Vem si ale třeba u2, Edge má trsátko herdim s tou antiskluzovou plochou až k okraji trsátka a tím hraje, pak to dělá ten jeho "škrt" efekt a zní to suprově)
- OndrejCvrk
Ty bláho... až taková brutalita? Třít o to plastem docela ok, ale mincema??? To je docela nářez... Co takové struny vydrží?