Rocksmith hra pro PC,XBOX360,PS3

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Gobak

Re: Rocksmith hra pro PC,XBOX360,PS3

Příspěvek od Gobak »

Já mám na PC lag zvukovej. Když mám jen kytaru píchnutou do systému, je to nepoužitelné, latence kolem vteřiny. Ve hře je to o dost lepší, poté, co jsem poladil .ini, už je to bez problému hratelné.
Štve mě jen jediná věc: že nejde vypnout zvuk kytary, kterou člověk má hrát. Prostě to, co hraje můj nástroj, je pod tím slyšet ze hry tak, jak to doopravdy má být, což člověka občas plete a svádí, to mi nesedne. A dynamická obtížnost je supervopruz.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

Frostys píše:Taky by mě zajímal ten lag, ale na PC.

Cotouch: Říkáš, že jde hrát podle uší. To znamená, že synchronizace má lag jen co se týče vizuální stránky? Budu moci hrát přesně do hudby, ale lag poznám pouze na obrazovce?
video latence není vůbec žádnej problém, prostě si ji nastavíš a o to jde video před zvukem,
spíš je problém audio latence - brkneš do struny a zvuk se ozve až za chvilku, ale není to nic co by nešlo překousnout, aspoň podle mě, jak říkám, tipnul bych to tak na 15ms, třeba v guitar rig to je s asio4all skoro podobný,
tím hraním podle uší jsem myslel spíš to, že nejde hrát úplně podle toho jak lítaj noty na obrazovce, v tom se prostě lidskej mozek v rychlým tempu nevyzná, nebo aspoň ne ten můj :-D když vidím 6 nebo 8 stejnejch not tak si to prostě nemůžu počítat, člověk musí cítit rytmus,
je potřeba hrát v myslí spíš intervalově a obrazovku brát jako pomůcku k tomu, aby člověk nezapomněl jaká část písně to zrovna je
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
white_wolf

Příspěvek od white_wolf »

Cotouch píše:
Frostys píše:Taky by mě zajímal ten lag, ale na PC.
spíš je problém audio latence - brkneš do struny a zvuk se ozve až za chvilku, ale není to nic co by nešlo překousnout, aspoň podle mě, jak říkám, tipnul bych to tak na 15ms, třeba v guitar rig to je s asio4all skoro podobný,
No já jsem tedy audio latenci nemohl překousnout, byl jsem z toho docela rozčarovanej, když jsem to poprvé pustil.
Naštěstí jde "audio latence" úplně vyrušit v nastavení. Teď si nepamatuju přesně jaká to je v menu položka (je tam posuvník, defaultně nastavený na "4" a nějaké řeči, že bys měl mít silný PC, pokud to budeš snižovat), ale u mě po nastavení na "0" naprosto vyrušila zpoždění.
...
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

jj, to dost pomůže, tím nastavuješ kolik času bude mít procesor na vytvoření zvuku, pokud máš silný PC utáhne i nulu, nějakej lag tam bude vždy, ale už skoro nepozorovatelnej,
hrozí jen že se zvuk bude rozpadat ve skladbách kde je víc gainu nebo složitější zvuk,
já to mám na 1 nebo 2 a je to ok, při 0 mi to už zlobilo
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Tak už hraju a je to úžasné :) Vůbec nelituju.
Nevíte ale jak je to s podporou zvukovek? Mám externí zvukovku Creative Soundblaster X-Fi HD a přes ní mi to prostě nejde. Dokonce se při tom ani hra nechce rozjet. Zasekává se hned úvodní logo Ubisoft.
V žádné jiné hře nemám se zvukovkou problém.
Ashur

Příspěvek od Ashur »

Frostys píše:Tak už hraju a je to úžasné :) Vůbec nelituju.
Nevíte ale jak je to s podporou zvukovek? Mám externí zvukovku Creative Soundblaster X-Fi HD a přes ní mi to prostě nejde. Dokonce se při tom ani hra nechce rozjet. Zasekává se hned úvodní logo Ubisoft.
V žádné jiné hře nemám se zvukovkou problém.
Na hrani imo potrebujes ten jack-USB kabel, na kterym je s nejvetsi pravdepodobnosti vysokoimpedancni zvukovka, ktera se pro PC tvari jako digitalni mikrofon. Tzn. potrebujes kabel od Ubisoftu. Nevim jestli to jde nejak cez Creative zvukovky.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Ne, tos mě nepochopil :) Kabel samozřejmě mám a hraji. Bohužel jen přes bedničky, které vedou do integrované zvukovky. A já bych rád hrál na sluchátkách, které jsou v externí zvukovce. Když ale ve Winech přepnu, ať je aktivní ta Externí zvukovka (tzn. že mi hrajou sluchátka a ne bedničky), tak mi hra nejde.
Ashur

Příspěvek od Ashur »

Frostys píše:Ne, tos mě nepochopil :) Kabel samozřejmě mám a hraji. Bohužel jen přes bedničky, které vedou do integrované zvukovky. A já bych rád hrál na sluchátkách, které jsou v externí zvukovce. Když ale ve Winech přepnu, ať je aktivní ta Externí zvukovka (tzn. že mi hrajou sluchátka a ne bedničky), tak mi hra nejde.
To je divne. Zkus se podivat, jaky je mezi tema zvukovkama rozdil. Pripadne zkusit hru na jinem PC s tou externi zvukovkou. To by delat nemelo. Ja to bohuzel nemuzu vyzkouset, protoze mam hru na xboxu a nemam externi Creativku.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

No, kašlu na to. Vygooglit to snad taky nejde, tak to řeším tak, že ty sluchátka prostě připojím do integrované zvukovky :/

Co se týče samotné hry, tak je to super, ale těžší než by se mohlo zdát. Mám strašný problém s orientací na hmatníku a to hlavně když se má hrát na "Modrou" nebo "Hnědou" strunu :D
Úplný začátečník musí být asi úplně v prdeli :) Jediná věc, co se mi zatím nelíbí je, že když hraju Encore, tak mi to tam mnohdy dá hodně not a šílené sólo a hře nějakou chvíli trvá, než si všimne, že to vůbec nezvládám (o to hůř, když tu skladbu ani neznám).
dickoo

Příspěvek od dickoo »

Zdravím :) chci se zeptat , jaké jsou výhody originální hry? Přemýšlím že bych si hru stáhnul a akorát si koupil kabel .. ale jestli jsou ve hře nějaké primární výhody když je hra originální , tak bych si ji nejspíš koupil .

Předem dík za odpověď :)
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Jaké jsou výhody originální hry? Že nebudeš zloděj.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Frostys: myslím, že problém bude v tom, že ta hra neumí současně zpracovávat dvě zvukovky. Zkus tu onboard zakázat. Ale když jsem pátral po nějakých moudrech ohledně latence, tak všude psali, že nejlepší výsledky mají s onboard kartama, že veškerá asio zařízení měla s RS horší latence, takže prostě píchni sluchátka do onboard karty, ne?
white_wolf

Frostys píše:No, kašlu na to. Vygooglit to snad taky nejde, tak to řeším tak, že ty sluchátka prostě připojím do integrované zvukovky :/
Zkusil jsi zakázat ve Win tu integrovanou zvukovku? Jestli náhodou nejde signál primárně přes ní. Možná je to nesmysl, ale za zkoušku nic nedáš :)
...
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Když jí zakážu, tak se stane to samé. Prostě hru zapnu a kousne se hned při logu Ubisoft... (dá se do hry dostat postupným minimalizováním hry, když těsně po maximalizaci to logo ubisoft jede, ale pak v samotné hře prostě nejde zvuk :))
Budu prostě sluchátka přepojovat do integrované zvukovky no, ale je to zbytečná práce, i když mám výstup i vepředu.

dickoo: Jak píše kolega, tak nebudeš zloděj. S neoriginální hrou přijdeš o možnosti Online Multiplayeru (jestli tam teda je, nezkoumal jsem :D)a žebříčků a o možnost Rocksmith Shopu. Na druhou stranu ale budeš mít zdarma (warez) dostupné DLC songy, což ušetří dost peněz.
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Nejdříve tu zvukovku zakaž, potom nakonfiguruj hru znova, to by podle mě mělo zabrat.

Jinak i warez DLC jsou zlodějina, takže jasně že kradené věci ušetří peníze.
Ashur

Příspěvek od Ashur »

dickoo píše:Zdravím :) chci se zeptat , jaké jsou výhody originální hry? Přemýšlím že bych si hru stáhnul a akorát si koupil kabel .. ale jestli jsou ve hře nějaké primární výhody když je hra originální , tak bych si ji nejspíš koupil .

Předem dík za odpověď :)
Originalni hra = min problemu. S upiratenou verzi musis mit crackly xbox a riskujes, ze prijdes o DLC content. Navic ti hra bude hlasit "unable to authorize disk" a musis to obchazet. Jak si najdi sam, toto neni to spravne forum kde to resit. Osobne si myslim, ze kdyz ukecas blizkeho, at ti to koupi k vanocum, tak jim usetris stres s tim co ti maj koupit. Ta hra za to rozhodne stoji.
Ashur

Příspěvek od Ashur »

Frostys píše:Když jí zakážu, tak se stane to samé. Prostě hru zapnu a kousne se hned při logu Ubisoft... (dá se do hry dostat postupným minimalizováním hry, když těsně po maximalizaci to logo ubisoft jede, ale pak v samotné hře prostě nejde zvuk :))
Budu prostě sluchátka přepojovat do integrované zvukovky no, ale je to zbytečná práce, i když mám výstup i vepředu.
Zkus to na jinem PC, treba na notebooku. Tam tu externi zvukovku muzes strcit taky, ne?
white_wolf

Nebo zkus napsat do Ubisoftu na podporu :) Třeba Ti poradí.
...
dickoo

Příspěvek od dickoo »

Frostys píše:Když jí zakážu, tak se stane to samé. Prostě hru zapnu a kousne se hned při logu Ubisoft... (dá se do hry dostat postupným minimalizováním hry, když těsně po maximalizaci to logo ubisoft jede, ale pak v samotné hře prostě nejde zvuk :))

dickoo: Jak píše kolega, tak nebudeš zloděj. S neoriginální hrou přijdeš o možnosti Online Multiplayeru (jestli tam teda je, nezkoumal jsem :D)a žebříčků a o možnost Rocksmith Shopu. Na druhou stranu ale budeš mít zdarma (warez) dostupné DLC songy, což ušetří dost peněz.
Právě tím sem chtěl narazit i na otázku , zda ve hře je i multiplayer? :D trochu jsem přemýšlel , že nevím jak by asi tak ubisoft udělal stejnou latency na obou stranách kytaristů.. :D Teoreticky jsem si vyvrátil že je to možné , tudíž se ptám - Je u hry možnost multiplayeru? :D
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Nemá, to jsem střelil do tmy a hodně vedle :) Multiplayer tam je na jednom PC/konzoli, ale potřebuješ samozřejmě 2 kabely a 2 kytary.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“