Zdravím vás.
Měl bych prosbu ohledně zvukové karty 'LEXICON LAMBDA' a 'SAMSON Servo 300' Zvuková karta mi dlouho zlobí a já nedokážu příjít na to, čím to může být. Ale přes to jsem ve studiu nahrával. Až na dny který mi hlásili chybu, šum, praskání při nahrávání. Někdy se stane zničeho nic, že při nahrávání, přehrávání v Cubase 5 se objeví nečekaný signál. Chvíli dobrý a pak znova. Stávalo se mi to často, ale někdy to dalo na chvilku pokoj a já bych chtěl vědět, jestli nevíte čím by to asi tak mohlo být? Už jen proto že LAMBDA nechce pracovat s PC a v nastavení USB zařízení mi to hlasí neznáme a nepřipojené zaříní. Mám stažené ty nejnovější ovladače pro LAMBDU a nic se nemění k lepšímu. Z vlastních zkušeností si myslím, že by to mohlo mít vliv na to všechno co se mi děje. Špatný kus zvukové karty, jinak si to nedokážu představit. Chtěl bych vědět váš názor a vaše rady co s tím? Mám zvlášť reproduktory normálně pro poslouchání na PC a na studio mám taky zvlášť zvukovku. Vše zařízení které používám na nahrávání je použitelné vždy jen když je potřeba pracovat na projektech v Cubase. Viděl bych to na reklamaci. Přemýšlím ještě nadtím, jestli nekoupím 'LEXICON OMEGA' (TOŤ ZVUKOVÁ KARTA)
A teď bych chtěl radu se zesilovačem 'SAMSON Servo 300' Potřeboval bych vědět zda je možné, koupit lepší a výkonější zesilovač, který neběhá tak nahlas jako tento. A ještě jestli mám vůbec správnou dvoulinku k zapojení pasivním monitorum TRUTH B2030P? Co dopučujete?
Díky moc!
Filip,
Rada s LEXICON LAMBDA, ZESILOVAČEM, ZAPOJENÍ DVOULINKY
Pravidla fóra
Re: Rada s LEXICON LAMBDA, ZESILOVAČEM, ZAPOJENÍ DVOULINKY
Casto staci nastavit vetsi buffer (vetsi latenci) v ASIO ovladaci karty.Skreč píše:Někdy se stane zničeho nic, že při nahrávání, přehrávání v Cubase 5 se objeví nečekaný signál. Chvíli dobrý a pak znova. Stávalo se mi to často, ale někdy to dalo na chvilku pokoj a já bych chtěl vědět, jestli nevíte čím by to asi tak mohlo být?
Pak to asi neni zasadne v poradku a ostatni problemy jsou az podruzne. Nemas nekoho znameho, kdo trochu rozumi pocitacum a podival by se na to?Skreč píše:Už jen proto že LAMBDA nechce pracovat s PC a v nastavení USB zařízení mi to hlasí neznáme a nepřipojené zaříní. Mám stažené ty nejnovější ovladače pro LAMBDU a nic se nemění k lepšímu.
Nejsi spokojeny s jednim modelem karty, a chces koupit podobny od stejneho vyrobce?Skreč píše:Přemýšlím ještě nadtím, jestli nekoupím 'LEXICON OMEGA' (TOŤ ZVUKOVÁ KARTA)
Tohle je trochu nesrozumitelny dotaz. Co je na tom Samsonu spatneho? A dvojlinka by mela vyhovovat jakakoliv bezna...Skreč píše:Potřeboval bych vědět zda je možné, koupit lepší a výkonější zesilovač, který neběhá tak nahlas jako tento. A ještě jestli mám vůbec správnou dvoulinku k zapojení pasivním monitorum TRUTH B2030P? Co dopučujete?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Lexicony mívají tyto problémy, bohužel
.
Mám Alphu a taky občas blbne (zničeho nic během nahrávání začne šumět, nebo vypadne úplně). Učitel má Lambdu a šlape mu bez problémů, ale jeho známý měl Omegu a měl s ní taky nervy, než koupil něco jiného.
Rozumné vysvětlení, proč to tak je, nemám. Taky mám poslední drivery, laboroval jsem s různým nastavením bufferu, ale bez úspěchu. Alpha mi jede jen při jednom nastavení bufferu a při jiných úplně ohluchne.
Nepomůže přeinstalace, nic. Nějak to má prostě problém na některých PC a na jiných zas ne, ale klíč, kdy funguje a kdy ne, jsem ještě nenašel. Vlastně teorii mám - dělá mi to jen v Cubase LE5, kde je nastaveno 24bitové nahrávání. Ve Wavosaurovi, který zvládá nahrávat jen 16bitově jsem s tím problém neměl - zatím. Ale kdo ví, jestli na to mají vliv ty bity nebo něco jiného
Kdyby nebylo této chyby, byla by to supr zvukovka...
Pomůže asi jen pořízení něčeho spolehlivějšího.
Mám Alphu a taky občas blbne (zničeho nic během nahrávání začne šumět, nebo vypadne úplně). Učitel má Lambdu a šlape mu bez problémů, ale jeho známý měl Omegu a měl s ní taky nervy, než koupil něco jiného.
Rozumné vysvětlení, proč to tak je, nemám. Taky mám poslední drivery, laboroval jsem s různým nastavením bufferu, ale bez úspěchu. Alpha mi jede jen při jednom nastavení bufferu a při jiných úplně ohluchne.
Nepomůže přeinstalace, nic. Nějak to má prostě problém na některých PC a na jiných zas ne, ale klíč, kdy funguje a kdy ne, jsem ještě nenašel. Vlastně teorii mám - dělá mi to jen v Cubase LE5, kde je nastaveno 24bitové nahrávání. Ve Wavosaurovi, který zvládá nahrávat jen 16bitově jsem s tím problém neměl - zatím. Ale kdo ví, jestli na to mají vliv ty bity nebo něco jiného
Kdyby nebylo této chyby, byla by to supr zvukovka...
Pomůže asi jen pořízení něčeho spolehlivějšího.
Asi blbě napsaný... Tenhle zesilovač jakmile se zapne, tak jede hrozně nahlas, chtěl bych něco co má utlumený zvuk při běhu. Jójo OK. A díky za rady.Paris píše:Casto staci nastavit vetsi buffer (vetsi latenci) v ASIO ovladaci karty.Skreč píše:Někdy se stane zničeho nic, že při nahrávání, přehrávání v Cubase 5 se objeví nečekaný signál. Chvíli dobrý a pak znova. Stávalo se mi to často, ale někdy to dalo na chvilku pokoj a já bych chtěl vědět, jestli nevíte čím by to asi tak mohlo být?
To už jsem také zkoušel a nic to neudělalo.
Pak to asi neni zasadne v poradku a ostatni problemy jsou az podruzne. Nemas nekoho znameho, kdo trochu rozumi pocitacum a podival by se na to?Skreč píše:Už jen proto že LAMBDA nechce pracovat s PC a v nastavení USB zařízení mi to hlasí neznáme a nepřipojené zaříní. Mám stažené ty nejnovější ovladače pro LAMBDU a nic se nemění k lepšímu.
Mám počítačového programátora. Ale už jednou nebo dvakrát se pokoušel a vysledek - nic.
Nejsi spokojeny s jednim modelem karty, a chces koupit podobny od stejneho vyrobce?Skreč píše:Přemýšlím ještě nadtím, jestli nekoupím 'LEXICON OMEGA' (TOŤ ZVUKOVÁ KARTA)
Jó, chtěl bych zkusit OMEGU, páč jí má dost lidí a moc stížností jsem na ní neslyšel. Nebo by si snad poradil nějákou lepší?
Tohle je trochu nesrozumitelny dotaz. Co je na tom Samsonu spatneho? A dvojlinka by mela vyhovovat jakakoliv bezna...Skreč píše:Potřeboval bych vědět zda je možné, koupit lepší a výkonější zesilovač, který neběhá tak nahlas jako tento. A ještě jestli mám vůbec správnou dvoulinku k zapojení pasivním monitorum TRUTH B2030P? Co dopučujete?
Filip David
- Jens Ludwig
- Odborník
ad SAMSON - reguluj si hlasitost pomoví mastervolume na zvukovce...
zkus prostě vyzkoušet jiný USB port - někdy to není ani vinou lexiconu - může dělat problém připojená tiskárna/myš/jakýkoliv jiný USB zařízení - elliminuj vše nepotřebné - vyzkoušej, ve kterém portu lambda chodí nejlíp.... nemělo by se to stávat, ale je zvykem, že výrobci běžně šidí, takže ne všechny USB porty (ať už u NTBK nebo desktop) mají dostatečný proud - to může způsobit vypadávání lambdy...
zkus prostě vyzkoušet jiný USB port - někdy to není ani vinou lexiconu - může dělat problém připojená tiskárna/myš/jakýkoliv jiný USB zařízení - elliminuj vše nepotřebné - vyzkoušej, ve kterém portu lambda chodí nejlíp.... nemělo by se to stávat, ale je zvykem, že výrobci běžně šidí, takže ne všechny USB porty (ať už u NTBK nebo desktop) mají dostatečný proud - to může způsobit vypadávání lambdy...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....