Crossover a krabičky?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Sukuth

Crossover a krabičky?

Příspěvek od Sukuth »

Zdarec spolukejtristi :)

Řekl jsem si že se zkusím zeptat i tady: rozvažuju, jak rozšířit svojí krabičkovou výbavu. Kdysi jsem hrál na multiefekt od Voxe, ale rozhodl jsem se pro krabičky, páč jsme s kapelou přešli spíš na crossoverovou hudbu, používám víc sekanejch riffů - takže první krabička byl samozřejmě Noise Gate (NS od Bosse). Teď už se ale začínám trošku poohlížet dál a rád bych ozvláštnil hlavně sloky, chci do nich dostat víc šťávy. Jakou krabičku byste na to doporučili? Nějakej flanger, phaser, nebo něco jinýho? Díky moc za jakejkoliv nápad! :)
klobasnik

Re: Crossover a krabičky?

Příspěvek od klobasnik »

Co pro tebe znamená crossover? Můžeš priblížit požadovaný zvuk nějakou nahrávkou?
Sloky myslíš zkreslené? Jaký používáš aparát? Jak ho nastavuješ? Jakou používaš kytaru? Používáš mimo noise gate ještě nějakou krabičku?
Crossover je pro mne křížení stylu.
Z hlavy mě napadá overdrive na způsob tubescreameru se staženým drivem a vytaženým tone a level, zapojen za noise gate.
Sukuth

Příspěvek od Sukuth »

Aparát:

http://kytary.cz/engl-e325-thunder-50-head/HN099463/ + repro taky Engl

Nastavení: basy+výšky na 55%, středy 75%, gain 60%

Kytara:

Dean Vendetta 1.0
http://www.muzikant.cz/kytary-6/elektri ... -48682.php
snímače RM Pickups

Noise Gate je v současnosti moje jediná krabička. Současný zvuk kapely lze slyšet na nahrávkách na http://bandzone.cz/anewchapter - ty označené "EP 2012". Když jsem hrabal na youtube, chtěl bych něco podobného například zvuku z tohoto videa (čas 11:05): http://www.youtube.com/watch?v=POIwmqr_lzs

Díky za zájem :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

na tu cistou pasaz z videa ti staci nejakej chorus a trochu delaye, klidne z toho multaku. pokud nemas vylozene problem s sumem, tak noisegate neres - ani na sekane riffy.
Sukuth

Příspěvek od Sukuth »

Problém se šumem jsem právě bohužel měl, Noise Gate to naštěstí vyřešil. Díky za tip, bohužel ten multiefekt už jsem prodal chtěl bych zkusit jak to bude znít právě z krabiček, takže chorus a delay, vyzkoušim, ještě jednou dík :) kdyby měl ještě někdo tipy, sem s nima, budu jedině rád :)
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Noisegate? Hele a nemáš spíš problém v nějakém špatném uzemění, kabelu, že máš problém z brumy a šumy? Nemáš poblíž nějakou elektro blbost? Protože koupit si jako první krabičku noisegate... no nevím nevím :)
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

No už sis odpověděl sám - flanger, phaser.... třeba ještě tremolo a reverb. Nic z toho se ale nesmí nadužívat. Mě je spíš divné že máš problémy s šumem. Zas takový brutal zvuk to není (na tom bandzonu) aby to mělo nějak výrazně rušivě šumět. Nehledě na to že trocha šumu se ztratí. Co tak trochu ubrat gainu...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jde o to, čemu říkáš šum. Z většiny tazatelů tady nakonec vyleze, že jde spíš o brum nebo napískávání snímačů, či o zpětnou vazbu. A má s tím problém většinou jen v pauzách, když nehraje, protože zatím nemá ten návyk, si v pauzách tlumit struny, příp. stáhnout volume. Týká se to samozřejmě především hraní se zkreslením.
Z modulací bych doporučoval nejspíš chorus, je to asi nejuniverzálnější modulace pro běžné probarvení čistého (ale i zkresleného) zvuku, phaser a flanger (nebo i univibe, rotary-leslie, tremolo) jsou už spíš speciální záležitosti do určitého stylu (phaser třeba do funky nebo reggae) nebo pro puntičkáře, co při coverování nějakého classic songu chtějí dosáhnout stejného zvuku, jako v originále. Ale dají se pořídit i krabičky (ne klasické multiefekty), které mají v sobě na výběr několik modulací, příp i reverb a delay, jako např. Beta Aivin ME-100 (někde tady jsem ho (mini)recenzoval).
http://www.slvision.cz/katalog/Beta-Aiv ... ects-Pedal
(jen se obávám, že s dostupností to bude horší)
Moc sympaticky vypadá tohle, chorus-flanger-phaser + reverb v jedné krabičce, true bypass:
http://www.zcatpedals.com/?dir=view&id=trimod
Sukuth

Příspěvek od Sukuth »

Juj, díky moc za další příspěvky :)

no co se toho šumu a nežádanejch zvuků týče, já z toho byl jeden čas hrozně zoufalej... Pořád mi to šumělo, dokonce i pískalo a tak různě, mám ještě jednu cvičnou kytaru, se kterou mi to dělalo taky, takže příčinu v kytaře jsem vyloučil, kabely byly podle všeho taky v pohodě, gain jsem taky dost v průběhu tvorby zvuku ubral... tak proto jsem se jako pro první krabičku rozhodl pro Noise Gate a naštěstí mi to pomohlo, takže ať už to byl rozumnej krok nebo ne co do tvorby mojeho zvuku, já jsem hlavně šťastnej jako blecha, že už nepískám a nešumim :) ale to je offtopic..

Moc zajímavý tipy, díky díky :) jen přemejšlim - jsem v krabičkování fakt dost začátečník :) pokud jsou tyhle krabičky multifunkční, neubírá to na kvalitě jednotlivých efektů, který nabízejí?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jsou to klasicky digitální efekty, žádný modeling, kvalita by podle mě měla být stejná, jako když je koupíš samostatně.
stadler4
Bandzone: www.bandzone.cz/luckybrew

Příspěvek od stadler4 »

Chtěl bych si pořídit nějakej chorus nebo delay, hodně mě zaujal Electro-Harmonix Memory Toy a
Electro-Harmonix NANO CLONE, protože mají true bypass, kovovou krabku a nezabírají moc místa, mají dobrou cenu, jenže jsem četl, že to při zapnutí krade hlasitost a brumí, tak jestli stím máte zkušenost ? (dyžtak navrhnětě něco jiného) :) dík
<3 I love rock <3
Kytara: Epiphone Les Paul Custom AW Left hand
Aparát: Peavey Valveking 212 (live). Marshall MG15 CDR (home)
Efekty: ladička Ibanez LU-20, Boss DS-1
Struny: Ernie Ball Regular Slinky, DR strings
Trsátka: Dunlop, Ibanez
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

stadler4 píše:Chtěl bych si pořídit nějakej chorus nebo delay, hodně mě zaujal Electro-Harmonix Memory Toy a
Electro-Harmonix NANO CLONE, protože mají true bypass, kovovou krabku a nezabírají moc místa, mají dobrou cenu, jenže jsem četl, že to při zapnutí krade hlasitost a brumí, tak jestli stím máte zkušenost ? (dyžtak navrhnětě něco jiného) :) dík
Nano Clone jsem měl a při zapnutí hodně žere signál, takže jsem ho používal spíš jako "anti-booster" :-)

Jinak já bych volil třeba EHX Memory Boy, je to delay s modulací (chorus, vibrato) to by mohlo stačit.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Novější verze Nano Clone, tj. Neo Clone, už signál nežere. Modulace v Memory Boy dobrý chorus bohužel nenahradí.
stadler4
Bandzone: www.bandzone.cz/luckybrew

Příspěvek od stadler4 »

s tím Memory Toyem zkušenosti nemáte ?
<3 I love rock <3
Kytara: Epiphone Les Paul Custom AW Left hand
Aparát: Peavey Valveking 212 (live). Marshall MG15 CDR (home)
Efekty: ladička Ibanez LU-20, Boss DS-1
Struny: Ernie Ball Regular Slinky, DR strings
Trsátka: Dunlop, Ibanez
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Mám ho a jsem spokojenej. Ale je to jednoduchý analogový delay, dost krátký (papírově snad 550 ms, reálně ale asi i míň). Modulace, jak je nastavena od výrobce, moc použitelná není, je to takové dost rozladěné, jako chorus s přehnaným nastavení depth. Na rozdíl od nano Clone chorusu, který signál žere, tady se po zapnutí signál mírně zesílí, což nemusí být na závadu, funguje jako mírný boost na sóla. Najdeš tu recenzi, když budeš hledat.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“