Klávesové kombo pro syntetizátor

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
tominator001

Klávesové kombo pro syntetizátor

Příspěvek od tominator001 »

Čaudy,
Mám syntetizátor Roland Juno Stage a doteď jsem ho ozvučoval přes podomácky vyrobenou bednu a starší zesilovač... Hraje to samozřejmě docela nekvalitně, tak se mi konečně podařilo našetřit dost peněz na pořádný kombo.
Rozhoduju se mezi Roland KC 880 ( http://kytary.cz/roland-kc-880/HN108558/ )
a Roland SA 1000 ( http://kytary.cz/roland-sa-1000/HN108563/ )

Ta nabídka klávesový aparatury mi přijde šíleně omezená, teda alespoň v tom, co jsem zatim vyhledal, takže bych přijal jakýkoli jiný nápad na dobré ozvučení kláves s rozpočtem 27 000 Kč...
Hrajem v kapele takový ty věci kolem Hard rocku, symfonic metalu a všechny možný sorty metalu, kde se najde něco pro klávesáka :) Tak bych potřeboval něco dost výkonnýho a zároven s maximálně kvalitním zvukem.
Předem dík za rady :)
Olihen

Re: Klávesové kombo pro syntetizátor

Příspěvek od Olihen »

no dle vlastní zkušenosti a zkušenosti sveho učitele na klávesy mužu říct,že s klávesovejma kombama se na klávesy hrát nedá aby to byl kvalitní zvuk :-D
a to
1)vetsina lepších kláves využívá panorama,a stereo zvuku na jedne bedne nedocílíš
2)pokud má kombo jeden reprák na výšky a jeden na středy+basy tak to dost casto nevyhraje všechny frekvence a vysledný zvuk je pro ucho nepříjemný(aspon takovou mám zkušenost s mým kombem)

pořid si 2 aktivní bedny nebo 2 pasivní a powermix
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
tominator001

Takže říkáš, že ani zvuk z toho stereo komba (KC 880) nebude stát za to, při tom, kolik stojí??
Pochop, neni to moc pohodlný tahat s sebou Power mix a dvě bedny, zabere to strašně moc místa... A ty aktivky, těm bych za tu cenu, kterou si můžu dovolit taky nevěřil (je to samej Behringer a další zváštní značky... )
Ještě mě napadlo koupit prostě dvě stejný komba a na každý napojit jednu stranu (ty Klávesy maji 2x output - L/mono a R), to by taky mělo fungovat ne???
Olihen

Příspěvek od Olihen »

no ten roland nemusí bejt špatnej,ale ty repra mi připadaj moc u sebe aby se při vetsích hlasitostech to stereo projevilo.
Tusim že yamaha dělá aktiví bedny co se jmenujou stagepas či tak neco,a je to prej docela good.
Dve komba jsou blbost.bude ti to dělat bordel,protože budou mít každy jiny napajení a v reprakach ti pak bude šileně hučet a šumět.
Za tyhle prachy se daj imh sehnat pěkny aktivní bedny
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Basil

Příspěvek od Basil »

Tak zvaná klávesová komba je jen prodejní tah. Osobně jsem vlastnil Roland KC 550. Marně jsem se pokoušel o dobrý zvuk. Nechápal jsem to a začal pátrat. Osobně jsem vyzkoušel kdejaké klávesové kombo. Všechny výsledky byly žalostné.
Pak jsem dostal tip: Dynacord AM 12
http://www.dynacord.de/de/products/7/1/3/19_am12.html
Dá se jakkoliv postavit, je přenositelný, vynikající zvuk. Proto doporučuji nekupovat v žádném případě tak zvané klávesové aparáty ale značkový aktivní odposlech.
Co se týče sterea, toto nemá u odposlechu žádný význam a váhu.
Korg Triton Extreme
Hammond L 122
Hammond T 220
Farfisa VIP 255
Technics KN 7000
Casio PT 30
Olihen

Příspěvek od Olihen »

no mít stereo u kláves je imho velice duležité,především pokud používáš víc jak jeden zvuk nebo sampluješ.některé lepší klávesy mají i stereo dělení v rámci jednoho zvuku,(jeden element jde z jednoho repra a další z druhyho).DOdává to zvukum další rozmer.Když budeš hrát na víc zvuku současně a nebudeš to mít stereo,tak se ti z toho vetsinou stane zvuková koule
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Na klávesy se dá použít třeba aktivní monitor. Jako ale počítej s dost vysokou cenou za kvalitu. Náš bývalý spoluhráč měl třeba staré studiové monitory Philips.
Olihen

Příspěvek od Olihen »

monitory ale nemaj cenu,pokud nechceš mixovat.protože monitory nedávaj nejlepší,ale nejrealističtější zvuk.navíc monitory jsou mnohem tiší při stejném výkonu jako repro.Pokud nechceš mixovat a chceš proste jenom hrát,tak spíš aktivní reproboxy
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Počkej chceš říct že nejrealističtější zvuk je špatně ? Já teda myslím že zvuk si musíš udělat v nástroji ! Jinak musíš zvuky vytvářet s ohledem na nějaké "vylepšení", nemůžeš pak stáhnout samply od někoho jiného a tak dál.
Tak když monitory ne kvůli "tichosti" tak co nejlepší malý aktiv. Třeba RCF ART-310A jsem viděl u jedné kapely u kurzweilu.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pánové, začínáte míchat moc věcí dohromady a ztrácet se v tom. Trošku to zkusím shrnout a rozpřesnit:

Repro pro hraní - asi nejjednodušší a nejlepší budou zmíněné pasivní reproboxy (nikoli monitory, viz dále). Oliheň zmínil dobře stereo a zde bych další věci nerozváděl, protože ono stereo může být někdy i diskutabilní (viz témata o LIVE zvučení: dávat věci do sterea nebo ne? nemusí být vždy výhoda....).

Repro pro odposlech - vyhoví asi cokoli, zde je stereo IMHO nesmysl (jde jen o to mít možnost slyšet co vůbec hraju).

Monitory - jednoznačně POUZE studiová záležitost, nejsou konstrukčně koncipovány na zátěž pro LIVE produkci. Zmínka ohledně věrnosti podání - kde je etalon? :lol: i repro pro hraní má věrné podání zvuku, ale samozřejmě, že jinak než studiové monitory. Hlavně monitory jsou obvykle pro near- nebi mid-field, takže rozhodně nic pro LIVE produkci :wink: a to nezmiňuji úzký vyzařovací úhel (taky se to tady už někde diskutovalo).

Co se týče výběru: zkušenějších a odborníků bych se ptal na kvalitu (provedení, servis apod.) a následně vybíral podle ucha, co se mi bude líbit (podle hesla "někdo holky, jiný vdolky"). :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
tominator001

Tak asi vás zklamu, nakonec sem se rozhodnul pro to kombo Roland KC-880.

Jde hlavně o to, že do zkušebny nemůžu každej tejden tahat dvě bedny a ještě obrovskou bednu s klávesama... A ve zkušebně si to nechat nemůžu, protože často v tejdnu hrajeme třeba v hospodě a tak...
No ale zpět k tomu kombu - sem s ním naprosto spokojenej, má to čistej zvuk, neskutečně kvalitní a obrovskej výkon. Když to srovnám s tím starým "systémem", tak je to jak poslouchat komunistický rádio a Hi-Finu...
A má to spoustu jiných vychytávek - linkový výstupy na Jacky i na XLR, pět vstupů, takže na zkoušce neni problém připojit klávesy + mikrofony a další případný nástroje. Kdo by to kombo chtěl vidět na neobchodní fotce, tak se může podívat na můj profílek na bandzone - http://bandzone.cz/fan/tuomask
dalabo

Příspěvek od dalabo »

pavlii píše:Pánové, začínáte míchat moc věcí dohromady a ztrácet se v tom. Trošku to zkusím shrnout a rozpřesnit:

Repro pro hraní - asi nejjednodušší a nejlepší budou zmíněné pasivní reproboxy (nikoli monitory, viz dále).

Monitory - jednoznačně POUZE studiová záležitost, nejsou konstrukčně koncipovány na zátěž pro LIVE produkci. Zmínka ohledně věrnosti podání - kde je etalon? :lol: i repro pro hraní má věrné podání zvuku, ale samozřejmě, že jinak než studiové monitory. Hlavně monitory jsou obvykle pro near- nebi mid-field, takže rozhodně nic pro LIVE produkci :wink: a to nezmiňuji úzký vyzařovací úhel (taky se to tady už někde diskutovalo).

Co se týče výběru: zkušenějších a odborníků bych se ptal na kvalitu (provedení, servis apod.) a následně vybíral podle ucha, co se mi bude líbit (podle hesla "někdo holky, jiný vdolky"). :wink:

P.

U nás se říká bedně na pódiu stage monitor, tak taková teda není vhodná a nehraje nahlas ?
Olihen

Příspěvek od Olihen »

stage monitor je něco jiného než studiový monitor!

To Tominator001:
Nás si nezklamal :-)Nám je to jedno,hlavně aby si nezklamal sebe.
Já měl taky ze sveho klavesoveho komba strašnou radost,oproti tomu přez co jsem hrál předtim to bylo taky super.Jakmile jsem ale svojí samohrajku vyměnil za Yamaha Motif XS8,tak mi ten zvuk zachvíli začal lezt na nervi.Předevšim to že to nebylo stereo a že reproduktory nevyhráli dobře všechny bary zvuku,především pri mnohohlasích aranžích.
Nicmeně jestli si spokojen,tak jedině dobře :)
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2dalabo: hehh - ve "ztaženém" tvaru (=monitor) jsem nikdy mluvit o stage monitorech (a i tak jsem měl víckrát tu čest s označením "stage box" myslím) neslyšel. Ale dobrá poznámka; já jsem bral monitory jakožto "studiové", takže to za mě vysvětlil vlastně Oliheň :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
tominator001

Olihen píše:
To Tominator001:
Nás si nezklamal :-)Nám je to jedno,hlavně aby si nezklamal sebe.
Já měl taky ze sveho klavesoveho komba strašnou radost,oproti tomu přez co jsem hrál předtim to bylo taky super.Jakmile jsem ale svojí samohrajku vyměnil za Yamaha Motif XS8,tak mi ten zvuk zachvíli začal lezt na nervi.Předevšim to že to nebylo stereo a že reproduktory nevyhráli dobře všechny bary zvuku,především pri mnohohlasích aranžích.
Nicmeně jestli si spokojen,tak jedině dobře :)
Já ti přísahám, že tohle hraje všechny patche při jakýkoli hlasitosti úplně v pohodě :) . Já myslím, že když hraju na Roland Juno Stage, tak se to dá posoudit.
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím. Poreboval by som nejaké ozvučenie na stage piano Roland RD700NX, ktoré by dobre poslúžilo aj ako stage monitor, aj na domáce cvičenie. Mám teraz doma Roland KC350, ale veľmi som sa v tomto kombe sklamal. Zvuk, ktorý z toho lezie, je nepoužiteľný. Studený, plochý, nehovoriac o tom, že som ho mal na jednej skúške s rockovou kapelou a výkon 120W nestačil.... Mal by som k dispozícií tak 500 Eur, dalo by sa zohnať za túto cenu niečo lepšie? Premýšlam nad nejakým aktívnym boxom (Yamaha MSR400 ???), každá rada výtaná. Ďakujem.
BOXX

ROLAND KC 880

Příspěvek od BOXX »

Dobrý den, šijeme obaly na zvukovou techniku a sháníme někoho, kdo by nám pomohl zaměřit základní rozměry ROLAND KC 880. Samozřejmě se budeme revanšovat. Pokud nám můžete pomoci, prosím napište na boxx@boxx.cz. Děkujeme!
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“