Metallica

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Re: Metallica

Příspěvek od zyglrox »

Lacodekany píše:Jak se vám líbí death magnetic, mimochodem?
Mimochodem líbí. Stará dobrá klasika, má to progresi a nápad.
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

Má to takovou svojí šťávu, která se mi docela dost líbí.
Nejvíc asi The day that never comes!
Obecně mam nejradši ty jejich balady jako fade to black,one,sanitarium, nebo to live is to die.
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nelíbí, stará dobrá klasika vypadá jinak a oficiální master se ani nedá poslouchat. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

zyglrox píše:
Lacodekany píše:Jak se vám líbí death magnetic, mimochodem?
Mimochodem líbí. Stará dobrá klasika, má to progresi a nápad.
To si delas srandu, ne? :D Ach jo, citim se tak stary. :D
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

A je to tu zase. Teď se půlka bude hádat, že DM je sra*ka, že vykrádají sami sebe. A druhá půlka se bude hádat, že je to návrat ke kořenům a sra*ka je SA. :roll: Nechcete se na to předem vykašlat?
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

Samozřejmě že Master of Puppets, Black album to už těžko překonají, ale DM taky neni špatný.
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

DM je po hudební stránce průměr, neurazí. Ale ten mastering je děs, je to zkomprimované až hanba.
To mám raději St. Anger, čiší z toho taková správná syrovost... a o starých věcech ani nemá smysl diskutovat, to je klasika.
Ale respektuji, že na to má každý ssvůj názor, asi nemá cenu o tom moc diskutovat, každému se líbí něco jiného.
Lacodekany

Příspěvek od Lacodekany »

U toho DM třeba zrovna v day that never comes (což je asi píseň která se mi na DM nejvíc líbí) je občas slyšt takový "praskání". Nevim jak to popsat, hlavně v těch pasážích kde všechno hraje dost nahlas. Je to něco s kompresí nebo tak? Mě to vždycky zajímalo, moc tomu nerozumim. A zvuky bubnů se mi taky nelíbí, hlavně ten začátek zní jak krabička od sirek. Kdyby to bylo lépe nahrané/vymasterované, tak to u mě přidá stupeň oblíbenosti.
Durin

Příspěvek od Durin »

Nemáš akorát jen nějakou 32 kbps verzi, třikrát přehrávanou a natočenou toasterem?
Ten zvuk je, co se týče masteringu, naprosto špičkový.
Lacodekany

Měl jsem dlouhou dobu mp3 (320kbp/s), teď zkouším flac, ale rozdíl tam neslyším takže se vracím k mp3. Každopádně mi to přijde, jako kdyby ten zvuk byl místem přebuzený, tj. vyletěl ze zeleného do čerrveného, na okamžik, kde prostě je slyšet taková zvuková nedokonalost. Možná je to tam vnesené uměle. Nevím
Durin

Příspěvek od Durin »

Můžeš uvést příklad? Odkaz na video a přesný čas, kde zaznamenáváš to, co popisuješ.
Osobně jsem si ničeho nevšiml, tak by mě to zajímalo.
Lacodekany

Na yt toho moc kvalitního není, každopádně možná to bude slyšet: http://www.youtube.com/watch?v=Mlahvvymkxc 2:28-2:30. Je to nepatrný, ale já to tam furt slyším. To je první "přebuzení" v písničce, pak se mi zdá, že se to oběvuje opět v refrénu.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mastering DM že je špičkový? :D :D :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Lacodekany

Bummer píše:Mastering DM že je špičkový? :D :D :D
Nechtěl sem na to upozorňovat a vyvolávat hořečnou diskuzi která již jistě proběhla mnohokrát :D
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

DM je špica. Často přehazuju svoji deku přes repráky, abych v domácích podmínkách simuloval podobnej zvuk i u alb, které neměly takové štěstí při produkci.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Lacodekany píše:
Bummer píše:Mastering DM že je špičkový? :D :D :D
Nechtěl sem na to upozorňovat a vyvolávat hořečnou diskuzi která již jistě proběhla mnohokrát :D
Proběhla, ale vždycky se někdo najde. :D

Durin

Příspěvek od Durin »

Nevim, z čeho si to přehráváš, ale já ani v high-end sluchátkách neslyším žádný bordel.
Bummer: Co se ti nezdá na masteringu Death Magnetic? Jasně, jsou lepší. Ale je pěkná řádka podstatně horších alb, co se týče zvuku. Proto se nebojím ohánět slovy, jako je "špičkový". :wink:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak to asi nedisponuješ high-end sluchem. ;) Death Magnetic je šíleně přepálený a prskající bolehlav. Asi ne nejhorší, protože je tu ještě pořád třeba Californication od RHCP nebo Alternative 4 od Anathemy -- obojí skvělé věci, co prostě jen zkurvil zvukař -- ale nemůže být ani špičkový, když vlastně stojí za prd.

K Death Magnetic (i k Californication) se dá sehnat alternativní mix a ten rozdíl je slyšet, i když nemám high-end sluchátka (víc po SZ, kdyby tě to zaujalo).

Lacodekany

Asi to bude ta přepálenost, přebuzení a tím to "praskání", "prskání".
EDIT: Ano, je to tak. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s7cB5kggavE[/youtube] zde se o tom můžete přesvědčit. Kde se dá sehnat ten nový mastering?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Durin píše: Bummer: Co se ti nezdá na masteringu Death Magnetic? Jasně, jsou lepší. Ale je pěkná řádka podstatně horších alb, co se týče zvuku. Proto se nebojím ohánět slovy, jako je "špičkový". :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“