Před dvěma měsíci jsem se nechal pěkně napálit. Koupil jsem si asi 4 roky starou elektrickou kytaru vyrobenou P. Jurkovičem. Jde o kopii strata z olše (rok 1973) s javorovým krkem, 3xSeymour Duncan SSL1. Kytara zní naprosto skvěle (porovnáno s 20 let starým American Stratem, MIJ Stratem, a MIJ Squierem z r. 1983), dřevo hraje pod rukama, ladí, nerozlaďuje se, ale...
Ani já ani kamarád jsme si ale nevšimli, že krk je hodně měkký (tj. při opření levé ruky o krk při ladění se hooodně krk hýbe). Samozřejmě - u každé kytary se hýbe, ale tady se hýbe hodně.
Pan Jurkovič mi tvrdil, že to je normální a OK, ale pak jsem s kytarou byl ještě u pana Papeže, který mi ji seřizoval a řekl, že ten krk je úplně naprd, že je vyboulený, atd.
Zatím je kytara v pohodě, ale nemám z ní prostě pocit, že se na ni mohu dlouhodobě spolehnout. Majitel přede mnou tam měl struny 9ky, já 10ky. Je možné že je to ta příčina. Ale přece - když si koupím kytaru za 18500 Kč, nemůžu řešit zda 10ky nejsou příliš silné, že?:)
Laboruji tedy s myšlenkou, že kytaru buď prodám, nebo si nechám udělat nový krk. Panu Papežovi se do toho nechce a mně se nechce dávat dalších x tisíc za krk, který se do kytary třeba nepodaří usadit.
Znáte někoho, kdo by dokázal do kytary naprosto spolehlivě udělat nový krk (a zaručil se, že to bude ladit a bude vše ok)?
Případně kolik orientačně stojí nový krk (třeba od Fendera) nebo ručně dělaný?
(Já vlastně ani nevím, proč to sem píšu, protože z toho vlastně nevyplývá žádná rozumná otázka... Ale potřebuju se svěřit, protože to měl být dárek k 30tinám a místo radosti dost zklamání.)
"Výhodná koupě" a jak z toho ven
Pravidla fóra
"Výhodná koupě" a jak z toho ven
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: "Výhodná koupě" a jak z toho ven
To by snad měl každý schopný kytarář. Nechápu, proč se do toho Papežovi nechce. V Praze můžeš ještě zkusit Kobrleho & Stehna nebo Lišku.Andreas11 píše: Znáte někoho, kdo by dokázal do kytary naprosto spolehlivě udělat nový krk (a zaručil se, že to bude ladit a bude vše ok)?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- johnyluthier
Privez mi to do Chebu, ja to udelam... potrebuju cash... 
s tim krkem - ze to bude hrat stejne dobre, ti nezaruci nikdo - nemusi si to proste sednout. jinak ale jak pise Nero, kazdy schopny kytarar by to mel zvladnout