Fakta o rozdílech tranzistorů a lamp

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Fakta o rozdílech tranzistorů a lamp

Příspěvek od Nero »

Vítej ve všední realitě Hudebního fóra! Až jednou odejdu "do důchodu", plánuju některé perly vydat v knižní podobě :-P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

simiruz píše:po přečtení tohohle vlákna mi to nedalo a musel jsem si vypsat pár poznámek, možná by to chtělo udělat samostatné vlákno a vypisovat tam podobné perličky z celého fóra :D

..

Jen škoda že vyhledávač neumí najít původní text a zobrazuje jen text vašeho příspěvku... :mrgreen:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Vyhledávač to možná neumí, ale ty příspěvky tu pořád jsou. Stačí jít o 10 stránek zpátky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

simiruz píše:
A: podívejte jak mě chválí pan MT: "koupil jsem si váš HQQF a je výborný ke stolnímu PC ... "
...
Nejsem si jist zda ty texty jsou interpretovány věrně či věrohodně, proto jsem se podíval po jejich původu vyhledávačem. Velmi by mne zajímalo kdo kdy některé texty napsal, například zde citovaný o kterém jsem si téměř jist, že nikdy nikde napsán nebyl, ani být napsán nemohl a s mnohými dalšími je to obdobné.

Psát o perličkách a sám je tvořit může být trochu úsměvné či zavádějící. :mrgreen:

Uvedený text je zřejmě volnou, ale opravdu volnou úpravou tohoto příspěvku komba-zesilovace-reproboxy/fakta-o-rozd ... ml#p540260 škoda že se zcela jiným významem. :lol:
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Ano, můj text je opravdu volným přepisem posledních 10ti stránek. A myslím, že zrovna příspěvek, na který odkazujete přesně vystihuje původní vzor:
Pan MT dlouze vychvaluje HQQF jako HIFI zázrak, načež nero píše, že se tady bavíme o kytarových zesilovačích.

Pan "A" totiž během těch deseti stránek stále nepochopil rozdíl, mezi HIFI a kytarovým zesilovačem a zřejmě jeho velmi vysoké sebevědomí mu nedovolí pochybovat o sobě samém a naslouchat potřebám kytaristů, místo aby se jim snažil vnutit něco, co je mimo mísu.
Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

simiruz píše:po přečtení tohohle vlákna mi to nedalo a musel jsem si vypsat pár poznámek, možná by to chtělo udělat samostatné vlákno a vypisovat tam podobné perličky z celého fóra

A: podívejte jak mě chválí pan MT: "koupil jsem si váš HQQF a je výborný ke stolnímu PC ... "
Nejedná se v žádném případě o volný překlad, ale o něco zcela jiného, nejedná se o rozdíl mezi Hi-Fi a kytarovým zesilovačem, když zde tvrdíte, že jde o zesilovač použitelný ke stolnímu PC, což nikdo jiný než vy nenapsal.

Tvrdíte, že vypisujete perličky, ale vy je záměrně na základě vašich lží tvoříte, ono se jedná spíše o cílenou manipulaci s cizím textem, nemající nic společného s tématem či názvem vlákna"Fakta o rozdílech tranzistorů a lamp" ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já tedy okamžitě poznal, na co (resp. na koho) naráží. To byl, myslím, účel.
Znáte to o postřelené huse? :lol:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Bummer píše:Já tedy okamžitě poznal, na co (resp. na koho) naráží. To byl, myslím, účel.
Znáte to o postřelené huse? :lol:
Amen bro!
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

Bummer píše: To byl, myslím, účel.
Vždy když je něco zajímavého na mém webu, což je právě nyní, následuje cílená odveta a útok na webech jiných. Bylo by to celkem normální a pochopitelné, kdyby se záměrně nelhalo a neměnily texty, které se pak vydávají za autentické.

Toto vlákno si v poklidu odpočívalo, neboť k tématu rozdílu tranzistorů a lamp zjevně nemá nikdo co říci a to ani já, přestože se na mých stránkách nedávno objevil jeden velmi zajímavý hybrid, kombinace elektronky a HEXFETů, někomu to však nedalo a pokusil se o další OT Flame war, tak jej nechám doplápolat ... :mrgreen: :mrgreen:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nenamlouval bych si, že tu někoho vaše stránky skutečně zajímají. K tomu dojde, až vyjde recenze na nějaký z vašich kytarových zesilovačů třeba v Muzikusu nebo jiném, ne úplně anonymním médiu.

simiruz

Příspěvek od simiruz »

Nejvíc OT, Flame war, OMG, WTF, yeah, je hifista přesvědčující kytaristy o výhodách nulového zkreslení, nejen ve slyšitelném pásmu, ale i velmi vyskoko nad ním. A zvlášť v tématu o rozdílech lamp a trandů, které jsou podstatné právě při zkreslení/limitaci.

co říkáte na toto?:
simiruz píše:(osobně bych rád viděl ten mikrofon nebo snímač, který věrně zachytí 500kHz)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Federmann píše: Vždy když je něco zajímavého na mém webu, což je právě nyní, následuje cílená odveta a útok na webech jiných.
Myslím, že se nebudu plést, když prohlásím, že počet uživatelů tohoto fóra, co aspoň lehce pravidelně sleduje ten web, aby věděli, co se tam aktuálně děje, se limitně blíží nule, pokud to nula není.

S paranoiou bych to nepřeháněl...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak jsem tady nebyl přez rok a žádná změna. Si dejte pokoj chlapi. Dokud Federman nedá kus na testy (sem se nabízel), tak je tady fše jen bezbřehé tlachání. Škoda času a energie
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ale my tu fakt nejsme na hi-fi fóru.

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
to video patří do haluzí a né sem
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Typická ukázka kytarového zesilovače... :lol: :lol:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, přepínače Gain pěkně cinkají, a je super, že pixel je neviditelnej okem, jako nerozpoznatelnej, ale krom toho pixelu nevidím ani smysl toho videa.

PetrPeter 1975 - 2008
tyrpeek

Příspěvek od tyrpeek »

Už abych se tu omlouval za OT, když vidím nějaký hádky :mrgreen: Ale náhodou jsem narazil na tohle video, srovnávaj se tam VOXy, celolampa a její pololampová napodobenina, ten rozdíl už hned u první ukázky je neuvěřitelnej a utvrdilo mě to, že si musím našetřit a ne se koukat po pololampách nebo dokonce tranďácích :D

EDIT: Jo, to video :D

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=Ne-kr1VSxPM
Kytara: Cort KX5
Kombo: Marshall MG10 - na doma | Laney LC30 - na zkušebně
Efekty: Zoom G1N, Marshall JH-1
Kabely: Fender
Trsátka: Jim Dunlop 0,94 a George Dennis 0,73
Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

No není to tak jednoduché jak by se na první pohled mohlo zdát, Vox AC30 byla od roku 1960 do roku 1993 vyrobena velmi dlouhá řada různých variant, které se jen těžce porovnávají, navíc pokud jde o elektronkové aparáty nevíme v jakém stavu elektronky ve srovnávaných aparátech jsou, nevíme ani jaké je vnitřní zapojení, ony se totiž neliší jen koncem ale vesměs celým zapojením a pak takové srovnání může být značně zavádějící, neboť srovnáváme dvě naprosto odlišné věci, které se jen tváří svým zevnějškem podobně a aby toho nebylo málo tak vzájemně se liší i použitými reproduktory, nehledě na fakt, že autor měl mikrofony dost blízko a na opačných stranách beden, spíše bych je dal 1m či dva metry v ose před a ne takto je přilepit do rohu, nehledě na fakt, že se liší cenově cca 1:3!

Celestion VX12 custom reproduktory vs. Celestion Alnico Blue reproduktory a bůhví čím ještě ... :idea:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“