Gibson Les Paul Studio Satin vs Faded

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Radagabi

Gibson Les Paul Studio Satin vs Faded

Příspěvek od Radagabi »

Ahoj, rozhoduji se mezi Studii Faded nebo Satin.

http://www.thomann.de/cz/gibson_les_pau ... ed_ebs.htm

http://www.thomann.de/cz/gibson_les_pau ... _eb_ch.htm

Rozdíl jsem poznal jen v krytce snímače a laku (víc se mi líbí faded) a ve snímačích, kdy Satin má 490R Alnico (neck) & 498T (bridge) a Faded 2x Burstbucker Pro. Snímače Satinu my příjdou hodně do středů, takový jiskrný zvuk, možná až příliš, spíš jak Gibson to zní jak nějakej Fender. Burstbuckery jsou drsnější a více zastřené a přesto zní konkrétně, i když ne tolik jak 498T.

Na můj styl hry (Green Day až Metallica) se podle mě víc hodí Faded, je mezi nimi ještě nějaký rozdíl, který jsem nepostřehl? Popř. má s nimi někdo zkušenosti?
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Bejk
Moderátor

Re: Gibson Les Paul Studio Satin vs Faded

Příspěvek od Bejk »

Jsi pro bazar a nebo ne?
Hrál jsi na tyhle novější Gibson Studia apod.? A líbí se ti jak hrajou?
Já si myslím, že nemá absolutně smysl kupovat tyhle nový Gibson Studia, platíš akorát za kus dřeva se značkou na hlavě. Musel bys asi hodně hledat, než najdeš nějaký slušná kus. To je můj názor. Nelíbí se mi ta dnešní produkce, platíš akorát za značku a jsou často o dost horší než nejlepší Epiphone nebo jiné značky.
Můj závěr je, že bych si to nekoupil. Možná jsem měl v ruce jen samé blbé kusy, ale od té doby tyhle levné Gibsony nechci ani vidět (tím nechci říct, že si máš koupit jen kytaru 20tis.+ jinak to nemá smysl).
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Nejsem pro bazar, jedině pokud by šlo o opravdu nějakou špičkovou nabídku.

Zkoušel jsem nová studia, narazil jsem na horší i lepší kusy. Rozhodoval jsem se mezi PRS SE Akesson a tímto Gibsonem(prošel jsem hodně kytar a skončil jsem u těchto dvou) naneštěstí Akessona zdražili zpět na původní cenu(20k, což je nad můj rozpočet) a tak alespoň nemusím vybírat. Jsem domluven v prodejně s prodavačem, který mi tvrdil, že tam mají +- 8 kusů různých barev, že mi je všechny vyladí a zapojí na nějaký pořádný stack a uvidíme.

Hraje se mi na ně fakt skvěle a jak tvrdíš, narazil jsem na špatné kusy, které byly katastrofální a zněly fakt špatně (nevybavuje se mi, že by šlo o nějaké Faded, vždy to byl Satin) a právě proto jsem se domluvil na vyzkoušení různých kusů.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Možná jsem vážně narazil jen na tolik špatných kusů, ale bohužel jsem tím ztratil naprostou chuť na jakákoliv Gibson LP nižších cen... Nechci tě od nich odrazovat jen proto, že já narazil jen na tragédy. Jestli máš možnost vyzkoušet a najdeš si to, co ti bude sedět a líbit se tak není co řešit. Je vidět, že máš celkem jasno, co chceš. Počkej jak se k tomu vyjádří ještě někdo další. Ale všechny ty rezonanční komory a pečený javor ve mě nebudí ani trochu přívětivý dojem, ale když se najde kytara, která bude hrát dobře tak proč ne :). Nějaká Ibanez LP z řady art tě nezaujala? Když by se vyměnili ty snímače tak by to nemuselo být vůbec špatný...
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Nejsou vůbec špatny :), aji jsem je zkoušel,ale nemůžu moc soudit,protože EMG fakt nemusim :D.. Prostě nejsou sice úplně k zahození,mají něco do sebe, ale je to dobry spíš na sekundární kytaru jak na hlavní, na kterou chceš hrát všecko... To je můj názor... Snímač vyměnit zvládnu, jenže to nechci dělat na nové kytaře se zárukou :/
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Aaa promiň. Já zkoušel něco trochu levnějšího (asi do ART 350) a tam jsou snímače tovární nějaké LZ1. Spletl jsem si cenu. Ani já nemám aktivy moc rád. Uvidíme co řekne ještě někdo jinej.
Řekl jsem ti jen svojí zkušenost s levnějšími Gibsony, ber to tak. Přeju ať najdeš nějakou lepší než co jsem zkusil já :).
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Pokud budeš mít na výběr z několika kusů, tak prostě vyber to, co ti bude nejvíc vyhovovat. Já sice taky z novejch LP od Gibsona nejsem moc na větvi, ale to vůbec neznamená, že nebude sedět tobě. Nicméně to porovnání s Epinama mi přijde prestreleny.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Proč přestřelený? Zkoušel jsem cca 10 kusů a všechny zněly "tupě" některý víc některý míň, prostě to nemělo nic...
Ani jeden bych si nekoupil, znechutili se mi. A pak když jsem vzal nějaký ty dražší epiny tak to bylo úplně něco jinýho. Našel jsem mezi nima asi 2 špatný, ale jinak hráli mnohem líp než Gibsony. Taková je moje zkušenost a znova říkám, že jestli má na slušný výběr a budou se mi líbit tak ať si ho klidně koupí.

Jen taková otázka mimo Když vezmeš přibližně stejně cenový Gibson a Epiphone tak jen cena za značku musí být u Gibsonu vyšší než u Epi ne? Tím pádem do stejně drahého nástroje dáš na jeden nápis Gibson a na druhý můžeš dát Epiphone a třeba lepší dřevo nebo hardware, aby se ta cena vyrovnala nebo to tak nemůže být?
Ta cena u Epi se musí něčím dorovnat když to není ten "originál", ale přitom stojí stejně. Tak buď na tom dražším to šidí a nebo na ten levnější dají něco trochu lepšího nebo ne :?:
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Tvoje úvaha je správná a zcela logická, ale nejdražší Epiphony stojí okolo 15k max., pak začínají právě ty Studia kolem 17k a nutno dodat, že je to cena se slevou. Momentálně jsou ty Faded slevněny z 1200$ na 700$, ale cena jde pomalu zpět, v USA už to prodávají někde i za 800$, takže bych si měl pohnout.

V pátek jedu do Německa do Thomanna, tam si doufám vyberu.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Za 17k je 1960 tribute a 2010 tribute (ta se prodávala jen v USA myslím) stála nová ještě o něco víc. Ale máš pravdu, že většina těch dražších končí na 15k.
reason

Příspěvek od reason »

otázkou je, jestli se dá za ty peníze koupit něco lepšího (o bazaru se nebavím). kamarád si minulý týden koupil hagstrom ve stylu LP. výborná kytara za rozumné peníze. pro mě asi jednoznačná volba v dané cenové relaci.

http://www.hagstromguitars.eu/
Alternátor

Ovšem i u Epiphonu si připlácíš za tu značku neznačku a jsou tu teda podstatně lepší alternativy. Já tu nechci postý rozjíždět debatu Gibson versus čínská kopie... Pokud máš takovouhle zkušenost, tím líp pro tebe, aspoň ušetříš. Nevydlabaný Epiny by asi měly mít plnější zvuk oproti vykuchanýmu Gibsonu. Jenže vem v potaz elektroniku, snímače, HW, dřevo, výrobní postupy, výstupní kontrolu... Nehledě na to, že zrovna ty Faded modely jsou za opravdu pěknou cenu. Jak LP, tak i SG.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jasně, že platíš něco za značku, ale neříkej mi, že to je víc než polovina toho co platíš za Gibson. Nevím, jestli se takováhle informace dá někde zjistit, asi těžko. Necháme téhle debaty, jen jsem chtěl vyjádřit svojí zkušenost s těmahle řadama...
Alternátor

No, tím by se asi žádná firma nechlubila... Navíc výrobní síla v USA oproti Číně bude taky cenově trochu jinde, nehledě na rychlost produkce. Tohle jsou aspekty, který se ti do ceny taky dost výrazně promítnou. Ale taky samozřejmě, že jako každá zaběhla firma rejzuje i na jmene, o tom se nepru.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Takže pánové a dámy :) . Všem děkuji za náměty, do pátku je ještě hodně času a v thomannovi je kytar hafo, takže furt hledám alternativy...jenže hledám a nic....

Zatím jsem se díval na hlavně na ESP,Epiphone,Ibanez a PRS SE.

Epiphone- prostě mi příjde horší než ty Faded, asi nějakou zkusím, ale bavil jsem se o tom se známým a celkem je předemnou shazoval tak nevím no...fakt je to strašně věc názoru.

ESP, Ibanez - Všechno fajn, skvěle vypadají, jenže mě se prostě nezdají ty snímače, tyhle dvě značky skoro všude drtí ty EMG... Ony prostě nejsou úplně špatný, ale hrál jsem na 81/85 a hned potom na nějaky pasivy, ktery byli dokonce o něco levnější a prostě není to můj styl... Nechci měnit snímače na kytaře se zárukou.

PRS SE - Zamlouvá se mi model Akesson(při nejmenším stejně jak Gibson), jenže je nad můj cenový limit... Akenfeld(nebo jak se to píše) mě dost zklamal, ale hrál jsem na něj hned po Akessonovi, tak nevím, možná ho ještě zkusím. Singlecut ušel, ale na Gibsona to nemělo... Poslední možností je Tremonti, na ten jsem ještě nehrál a je mi cenově dostupný...

Takže kromě toho Tremontiho v té cenové relaci prostě nevidím alternativu.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Epi je sh*t, za tyhle penize nema smysl resit. PRS SE ma blby snimace, ve finale mi z toho osobne porad vychazi nejlepe ten gibson - kdyz to dobre proberes.

zkus jeste schecter, taky to byvaji velmi slusne kytary.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Kinx píše:Epi je sh*t, za tyhle penize nema smysl resit. PRS SE ma blby snimace, ve finale mi z toho osobne porad vychazi nejlepe ten gibson - kdyz to dobre proberes.

zkus jeste schecter, taky to byvaji velmi slusne kytary.
Kupodivu Like :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Schectery LP jsou už nad 20k většinou a to je nad můj strop, ale díval jsem se po nich...

Ale stejně znějí ty PRS SE furt líp jak ten zabiják zvuku EMG.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Radagabi píše: Ale stejně znějí ty PRS SE furt líp jak ten zabiják zvuku EMG.
nesouhlasim, ale proti gustu ;)

kdyby se ti jinak kytara s EMG libila (mimo snimacu samozrejme), neni problem snimace strelit na bazaru a za ty penize koupit nejake pasivy...
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

No nedávno jsem viděl ukázku s EMG 57 a EMG 66, zněly skvěle http://www.youtube.com/watch?v=45Bh1Hkdf5Q
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“