Rocksmith hra pro PC,XBOX360,PS3

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Cotouch

Re: Rocksmith hra pro PC,XBOX360,PS3

Příspěvek od Cotouch »

tak originální hra má výhodu (kromě toho že nekradeš) taky v tom, že na ní pořád pracují a pravděpodobně budou další updaty,
takto třeba dostali všichni co si ji koupili v USA za minulej rok (kde vyšla dřív) možnost používat basovku a různý technický updaty,
samozřejmě můžeš znovu upirátit vždy celou hru i s updatama, ale když ten kabel stojí víc než půlku ceny hry a rozdíl je pár stovek tak moc nechápu smysl proč to dělat
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
Totalgym

Příspěvek od Totalgym »

Ahoj , nevíte prosím jestli ten kablík spolupracuje s programem Amplitube ?
white_wolf

Příspěvek od white_wolf »

Totalgym píše:Ahoj , nevíte prosím jestli ten kablík spolupracuje s programem Amplitube ?
Měl by, s Guitar Rigem jde bez problémů.
...
Totalgym

Příspěvek od Totalgym »

white_wolf píše:
Totalgym píše:Ahoj , nevíte prosím jestli ten kablík spolupracuje s programem Amplitube ?
Měl by, s Guitar Rigem jde bez problémů.
Děkuji za odpověď :-)
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Tak už taky smažím hru, je to těžší než jsem si myslel ale zábava je to veliká ovšem pro naprosté začátečníky to skutečně není.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Nejstrašnější frustrace je pro mě mód "riff repeater". Jak mě to vrátí při špatné notě zpět, tak vypadnu z tempa a z toho pramení další chyba... a další a tak furt znova. Teď jsem si pustil ke kafi Higher ground na 100 %, abych zrelaxoval, a málem jsem vzteky rozmlátil kytaru z toho věčného zastavování :D.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Frostys

Příspěvek od Frostys »

:D Já ještě nezkoušel skoro nic jiného kromě Journey módu. Až udělám všechny songy, tak se do nich pustím znova a budu se snažit zlepšovat.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Nechápu, proč je toto téma zahrabaný v týhle části fóra, kam lemplové jako já páchnou jednou do měsíce, když jednoznačně patří do undergroundu :roll:

Každopádně jsem do herního koutku psal svůj názor (který se možná změnil, protože už mám nahráno trochu víc), tak ho zkopíruju i sem

Tak jsem teď tak hoďku dvě testoval Rockmith a teda moc nadšený z toho nejsem.
Sice by se na tom teoreticky na kytaru trochu naučit dalo, ALE:
Jejich "speciální" zvukovka má údajně větší latenci než obyč. ASIO, což by zas tak nevadilo, pokud zbytek hardwaru už pojede pořádně... Ale jakmile člověk nemá konzoli nebo nadupadný komp, tak to znatelně omezuje hratelnost, neboť timing je dost zásadní záležitost
Vypadá to sice pěkně - prostorové efekty, perspektiva atd, ale díky tomu je orientace a správné určení čísla pražce docela složité, takže se člověk stejně nevyhne tomu, že se ty písničky bude muset postupně našrotit nazpaměť.
Delší skupiny rychlejších not - pokud to není zrovna 8 osminových, tak se to podle toho, jak tam jezdí, časuje taky pěkně blbě
Zkrátka jako zábava je to dobré, ale pokud se člověk chce bavit s kamarády u xboxu, tak je guitar hero prostě zábavnější typ hry a pokud se člověk chce učit hrát, tak tabulatury (tím spíše guitar pro) nejsou sice tak barevné, ale rozhodně toho podle nich člověk zahraje víc a přesněji.
Ještě se ozvu, až budu mít nahráno trochu více a hru pořádně optimalizovanou

EDIT: Plus to ještě občas nabízí tak retardovaný prstoklady, že je lepší si to hrát po svým
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Je pravda, že to není dokonalé, ale teď jsem vyzkoušel ten zmiňovaný riff repeater a je to peklo :) Věřím, že díky tomu se dá naučit hrát obstojně. Na druhou stranu pro úplného začátečníka bych hru nedoporučoval, protože si pak snadno vypěstuje celou řadu zlozvyků, kterých se pak už bude jen těžko zbavovat.

Suma sumárum pořád máš v ruce kytaru a každá drnknutí ti něco musí dát. Pro někoho, komu se zrovna nechce drillovat pasáže písniček je hra skvělá oddechovka. Ten kdo chce drillovat to určitě může dokázat díky hře, ale taky díky tabům/notám, kde se zaměří přesně, sám a ve vlastním tempu na pasáž, kterou nezvládá.

Btw nesouhlasím s tím, že by to mělo být v Undergroundu. Tam by měl patřit tebou zmiňovaný Guitar Hero. Tady hraješ na opravdovou kytaru a doopravdy se můžeš zlepšovat a učit songy.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Frostys píše: Btw nesouhlasím s tím, že by to mělo být v Undergroundu. Tam by měl patřit tebou zmiňovaný Guitar Hero. Tady hraješ na opravdovou kytaru a doopravdy se můžeš zlepšovat a učit songy.
No ale pořád je to počítačová hra... I když se v ní hraje.. Tady by to mělo být spíš o diskusi o technikách a různých prvkách kytarové hry samotné. Zatím cca jediný příspěvek, který patří do této sekce byl "nevím o kolik mám bendovat", zbytek se týkal zvukovky atd, na což tady máme technickou část a vlastnostní videohry jako takové (což je underground, že) :)
Ale budiž, moderátor nejsem a svým příspěvkem jsem si to tu zazáložkoval, takže o další diskusi nepřijdu... Spíš mě trošku naštvalo, že kvůli (dle mě) nelogickému zařazení tématu, jsem ho objevil a teď
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

Andre007

Příspěvek od Andre007 »

Ahoj, hledal jsem zde info, ale nějak se nemůžu dohledat. Přemýšlím že bych hru taky pořešil,ale nevím jak to je řešený pro elektro-akustickou kytaru na kterou se taky učím hrát. Máte někdo zkušenost, zda je hratelná i na akustice, nebo je to hlavně pro elektriky a bassy? Díky za odpověď
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Můžeš hrát i na elektroakustiku. Když zapátráš na youtube, tak najdeš lidi, kteří dělali v Rocksmithu covery i na elektroakustiky.
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

Gobak píše:Nejstrašnější frustrace je pro mě mód "riff repeater". Jak mě to vrátí při špatné notě zpět, tak vypadnu z tempa a z toho pramení další chyba... a další a tak furt znova. Teď jsem si pustil ke kafi Higher ground na 100 %, abych zrelaxoval, a málem jsem vzteky rozmlátil kytaru z toho věčného zastavování :D.
tohle funguje jen u modu free speed, zkus leveler nebo accelerator, tam tě to nechá hrát i přes chyby furt dál a maximálně tě to vykopne na začátek když už jsi úplně mimo několik taktů za sebou
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

Moleek píše: Vypadá to sice pěkně - prostorové efekty, perspektiva atd, ale díky tomu je orientace a správné určení čísla pražce docela složité, takže se člověk stejně nevyhne tomu, že se ty písničky bude muset postupně našrotit nazpaměť.
Delší skupiny rychlejších not - pokud to není zrovna 8 osminových, tak se to podle toho, jak tam jezdí, časuje taky pěkně blbě
Zkrátka jako zábava je to dobré, ale pokud se člověk chce bavit s kamarády u xboxu, tak je guitar hero prostě zábavnější typ hry a pokud se člověk chce učit hrát, tak tabulatury (tím spíše guitar pro) nejsou sice tak barevné, ale rozhodně toho podle nich člověk zahraje víc a přesněji.
Ještě se ozvu, až budu mít nahráno trochu více a hru pořádně optimalizovanou

EDIT: Plus to ještě občas nabízí tak retardovaný prstoklady, že je lepší si to hrát po svým
přesně tohle jsem v tý minirecenzi pár stránek zpět myslel tím, že člověk musí hrát podle uší a ne podle obrazovky,
je jasný že když ten rytmus nemáš najetej tak prostě musíš zpomalit a trénovat, to asi jinak nejde,
třeba teď trénuju tohle:

a ten rytmus je pro mě tak zparchantělej že jsem si to musel pustit asi na 75% než jsem ho dostal do krve a do ruky, těžko si tam někdo bude na první zahrání počítat kolik tam těch not je, jestli jich je 8 nebo 10 atd... to je prostě kytara
je možná pravda že s guitar pro se člověk naučí přesněji, ale podle mě cokoliv co člověka motivuje vzít to do ruky a zkoušet je fajn, nějaký umělý pípání z guitar pro není prostě to samý jako hrát "s kapelou" :-P
Ashur

Příspěvek od Ashur »

Moleek píše: Jejich "speciální" zvukovka má údajně větší latenci než obyč. ASIO, což by zas tak nevadilo, pokud zbytek hardwaru už pojede pořádně... Ale jakmile člověk nemá konzoli nebo nadupadný komp, tak to znatelně omezuje hratelnost, neboť timing je dost zásadní záležitost
...
Ne udajne, ASIO je driver. XBOX jede na Windows platforme, a kdyz se ta zvukova jevi jako mikrofon, tak to jede pres standardni Windowsovou cestou jak na XBOXu, tak na Windows (tudis s vetsi latenci). Napriklad muzes mit pusteny Rocksmith a prehravac Mp3jek dohromady. Tohle neudelas, pokud pouzijes ASIO driver, ktery si dane vystupni (a vstupni) zarizeni zabookuje "pro sebe".

K tem timingum a riff repeaterum, pokud se hra zastavi protoze jsem neodehral nejakou notu, tak to prece nemusim opet zacinat od te noty, ale treba znovu od zacatku.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Zkoušel jsem si jen tak ze srandy v Riff Repeateru A7X - Afterlife a to jen refrén, kde se hrajou power chordy a myslel jsem, že to tu rozmlátím. Absolutně nechápu, proč mi to občas zahraný akord vůbec nebralo a největší problém byl v přechodech mezi akordama. Podle ucha jsou naprosto v pořádku, ale hra mi je nechtěla brát. Máte s tím někdo zkušenost?
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

mám zkušenost úplně opačnou :-P
bere mi to akordy i když je podle uší zahraju blbě, místo A-moll A nebo naopak, nebo prostě 1 ton nedohmátnu atd. :-)
jedině bych poradil v nastavení projet znova soundcheck aby si to srovnalo úroveň signálu, jestli nepomůže tak zkusit si pohrát s tonovou clonou a volume na kytaře, zkusit jinej snímač...
předpokládám, že ladění oktáv maš v pořádku

já mám spíš trochu problém s bendama, přijde mi že mě to nutí vytahovat je víc než bych je vytahoval podle uší, ale to je asi spíš problém mejch uší :-D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

No já mám problém, že občas při koncertě se to začne hltit a sekat a když se to odsekne, tak mi to nebere vůbec nic... ALe to bude spíš problém výkonu pc...

Frostys

Příspěvek od Frostys »

S tím jsem měl problém, když jsem měl moc nahlas Volume kytary, zkus ho snížit.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

To by mohlo být, protože na maximum s humbuckerem tu integrovanou zvukovku přebudím bez problému... Takže si na to budu brát telecastera a pohoda... Sice na fenderácký menzuře mám 10-52 struny, což je při standardním ladění utrpení, ale aspoň si budu zvykat

Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“