Náhradní díly Gibson

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Regular John

Náhradní díly Gibson

Příspěvek od Regular John »

Nevíte, jestli se dají v ČR sehnat nějaké náhradní díly na Gibsony? Pokud možno originály... Zkoušel jsem hledat, ale neúspěšně. Zahraniční shopy nechávám až jako poslední možnost.
SG bude za pár dní slavit narozeniny, tak bych mu rád koupil nějaký dárek. Chtěl jsem sice všechno nechat v původním stavu, ale časem jsem zjistil, že takhle bych si asi moc nezahrál :?
Sháním tyto díly:

ladící mechaniky (buď celochromové nebo ty klasické "hnusné")
Obrázek Obrázek

můstek
Obrázek

přepínač (i když v tomto případě by stačil jen ten bílý "klobouček", který tam jaksi nemám :)
Obrázek
kubog

Příspěvek od kubog »

Mechaniky : tipujem že nedržia ladenie, problem bude skôr v nuláku
Kobylka : načo meniť celú stačia kamene
Klobúčik : ebay
Regular John

A kde se dají sehnat ty kameny bys věděl? :) Jinak klobouček už jsem našel na Slovensku :D
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Jestli chces origo, tak PMC..
jestli ti staci dily nejlepsich znacek, tak napr.:
http://www.guitarparts.cz
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Regular John

Díky, mrknu tam
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

vím že přepínač Gibson před nedávnem ležel ve zlíně u bednáře v hudebninách. skusil bych tam zavolat
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Regular John

Caggan píše:vím že přepínač Gibson před nedávnem ležel ve zlíně u bednáře v hudebninách. skusil bych tam zavolat
V týdnu tam možná budu mít cestu, počítám, že pan Vácha jich tam pár bude mít :)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Regular John píše:
Caggan píše:vím že přepínač Gibson před nedávnem ležel ve zlíně u bednáře v hudebninách. skusil bych tam zavolat
V týdnu tam možná budu mít cestu, počítám, že pan Vácha jich tam pár bude mít :)
kurnik toho sem tam neviděl ani nepamatuju, vždycky se s ním nějak minu... asi tam teď přes jarní prázdniny sjedu...

edit: jinak kdysi sme se spolu bavili, že nějaký jeho známý si staví kopii Gibsona a chce origo díly. pokud tam jedeš tak myslím že poradí pokud tam bude. ale jak říkám, přijde mi že je tam míň a míň. v tom novém obchodě jsem ho zažil jednou a to v blbé náladě
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Regular John

Caggan píše: kurnik toho sem tam neviděl ani nepamatuju, vždycky se s ním nějak minu... asi tam teď přes jarní prázdniny sjedu...

edit: jinak kdysi sme se spolu bavili, že nějaký jeho známý si staví kopii Gibsona a chce origo díly. pokud tam jedeš tak myslím že poradí pokud tam bude. ale jak říkám, přijde mi že je tam míň a míň. v tom novém obchodě jsem ho zažil jednou a to v blbé náladě
Jo já ho dobře znám, on je víceméně z rodiny ;) Měl by tam bývat každý den, on tam bývá vždycky zalezlý ve své dílně... Teď mají nové sídlo (u abska), to ale asi víš :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

jonas1 píše:Jestli chces origo, tak PMC..
jestli ti staci dily nejlepsich znacek, tak napr.:
http://www.guitarparts.cz
Hele - TV Jones :twisted: no supr !!
I´m wheels... movin´wheels
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhradní díly Gibson

Příspěvek od Kinx »

jaky mechaniky by jste doporucili na Gibson LP Robot, misto tech puvodnich automatickych? zatim to vypada, ze tam bude "vrtani" jako na klasickem LP, do oka mi padly tyto male rotomatics (mel jsem je pred nekolika lety na SG special a byl jsem spokojeny)

http://www.ebay.com/itm/Grover-406C-3-X ... 3f1e84a9fa

ovsem jsem zatim trochu zmateny z tech uchytu. rad bych eventualne do hlavy nevrtal vubec

hlava robotu zezadu vypada takto

Obrázek
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Kinx píše:jaky mechaniky by jste doporucili na Gibson LP Robot, misto tech puvodnich automatickych? zatim to vypada, ze tam bude "vrtani" jako na klasickem LP, do oka mi padly tyto male rotomatics (mel jsem je pred nekolika lety na SG special a byl jsem spokojeny)

grovery by tam měly jít bez vrtání, tak jak ta dírka je

edit:
http://www.mylespaul.com/forums/gibson- ... tem-2.html
The headstock part is easy to convert, just remove the tuners and replace them with Grovers. It should fit in the same screw holes.
I´m wheels... movin´wheels
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Co se stalo, robot nefunguje? V tom bych byl dost opatrný, pod tím plastem i mechanikama bude vývod kabelu z krku, a taky by byla škoda to celé zničit a odpárat.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

viz tema gibson robot v kytarach, sikovnemu kamosovi se podarilo odpalit tu jednotku v tele. jinak krkem zadne kabely nejdou, veskera komunikace jde po strunach (dve 12V, dve komunikace, dve zem). ta kytara je ten uplne prvni modry robot LP, takze vlastne krasne udelane studio s par srandickama navic (lemovani, profil krku, jiny material prazcu, vykladani hlavy...) + ta elektronika
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Sběrnice po strunách? A jak to může fungovat když na to hraješ? Však když struny vytahuješ a dotknou se, tak se to musí zkratovat? Navíc sběrnice bývají poměrně náchylné na výkyvy, takže i dotyky prsty to musí blbnout... To musí být věc
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
MilanT

Příspěvek od MilanT »

jakub.kubaaa píše:Sběrnice po strunách? A jak to může fungovat když na to hraješ?
Nemusí to být vypnuté (to ladění) když na to hraješ? Podle mě buď ladíš a je přerušená signálová cesta a nebo hraješ a pak nefunguje to ladění. Ovšem proti zkratu přes všechny struny to asi nebude blbuvzdorné. Pak je tu otázka onoho "přizemnění" všeho kovového.
Ale taky třeba kecám :D
grock

Příspěvek od grock »

Také se divím, zkrat přes kobylku nebo pražec po stisknutí barré...Nechápu. Fakt je to tak???
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kdyz se hraje, tak se neladi. ten obvod lze zapnout jen kdyz neni ruka na hmatniku.

jinak tady je hezky clanek o verzi I (ta, kterou resim)

http://eetimes.com/design/analog-design ... autotuning
Naposledy upravil(a) Kinx dne 14.11.2012 23:07, celkem upraveno 1 x.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Tonda píše:
Kinx píše:jaky mechaniky by jste doporucili na Gibson LP Robot, misto tech puvodnich automatickych? zatim to vypada, ze tam bude "vrtani" jako na klasickem LP, do oka mi padly tyto male rotomatics (mel jsem je pred nekolika lety na SG special a byl jsem spokojeny)

grovery by tam měly jít bez vrtání, tak jak ta dírka je

edit:
http://www.mylespaul.com/forums/gibson- ... tem-2.html
The headstock part is easy to convert, just remove the tuners and replace them with Grovers. It should fit in the same screw holes.
diky moc, doufam ze to tak bude. co koukam na nabidky groveru, maji ruzne rozmery tech der, proste kdyztak koupim neco standardizovaneho pro Gibson LP.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“