Počet lamp v zesilovači - Statesman 6L6 zevnitř

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
qwer
Odborník

Re: Počet lamp v zesilovači - Statesman 6L6 zevnitř

Příspěvek od qwer »

Hmm tak to považuju opravdu za docela solidní prasárnu takhle šetřiř. Neříkám, že mám něco proti integráčema hnaným reverbům, nebo paralelním smyčkám, ale tohle je imho už opavdu dost... A není to vůbec běžné, tak jak se někde v podobném tématu psalo, integráče na vstupu má málo aparátů. Myslím, že začíná nová éra - největší sh*t nebude z Číny, ale z Německa, alespoň tedy jedno kombo od Framusu, co jsem měl doma, tohle dokonale splňovalo!
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Neviděl bych to tak radikálně. Prostě H&K je hodně technologická firma, pokud někdo vyloženě hledá echt butique tube amp, asi stejně bude hledat jinde - nebo sáhne po jejich Tubemeisterovi.
Všichni se tady bavíme o tom, že to docela hraje - tedy je určitě spousta lidí, kteří nebudou interní zapojení řešit až takto detailně.
Akorát se snažím propagovat pořád jednu věc: Je dobré to vědět a rozhodnout se podle toho. H&K to v případě potřeby řekne, což je známkou dobrého vychování (a nikde netvrdí, že tam integráče v cestě nejsou). Jsou jiné firmy, které ale mlčí a případně to i trochu maskují...
Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No mě prostě pořád nejde do hlavy, proč takhle šetřit... Jedna 12ax7 je pro velkého výrobce záležitost možná tak 30 Kč? K tomu patice, nějaké odpory, kondíky, pár centimetrů cest navíc na plošňáku - kolik to bude dohromady ten náklad, 40 Kč? Jedna 12ax7 si veme pár mA, takže se snad ani nemusí o tolik posilovat trafo. Když si odečtu, kolik stojí ten jejich integráč a pár dílů k tomu, tak si myslím, že nějaká padesátikoru by zaručila celolampovou cestu. To z nás opravdu musí dělat výrobce takové blbce, aby vydělali páďo na jednom zesíku navíc?
jastud

Příspěvek od jastud »

Počítám, že kdyby H&K ty integráče na vstupu nahradili jedinou lampou tak by Statesman nebyl zdaleka tak variabilní. Kdyby jich tam plácli víc tak by zas neudrželi cenu.

Osobně se mi Statesman (verze Dual EL84 kombo) líbil moc. Ale strávil jsem s ním asi jen půl hodiny.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kazda uspora = vic penez pro management :) podle me to takhle funguje napric prumyslem, at uz jde o auta, informacni technologie nebo zesaky...

navic tady to neni nic proti nicemu, v ramci toho segmentu hraje statesman hezky. nehlede na to, ze vetsine lidi co si takovy zesak koupi, je pocet lamp nebo slozeni signalove cesty v zesilovaci uplne burt ;)
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

mám ten statesman el 34 head a hrá velice slušne ,ale za cenu 35 T českych to mohla byt čistá lampa , kedysi dávali k elektrickým zariadeniam bežne aj schémy , to som už nevidel velmi dávno , ale kedysi sa rybaci šalát robil z ryby , dneska z 80 % z celeru , párky sa robili z masa :!: dneska z koží a uší a soje, lampáky sa robia z integráčmi, no pekne , ale však aj deti sa dnes robia zo skumafky :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Skvělé přirovnání, Miro. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak já třeba schéma k blues juniorovi mám a myslím, že to Fender dává ke všem zesilovačům. :P
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jojo, a trava byla zelenejsi a pivo bylo levnejsi.

osobne mi je jedno, jaka technologie je k tvorbe zvuku pouzita - jestli je to lampa, integrac nebo susena zaba. dulezitej je vysledek, a ten je imho v tomto pripade dost slusny.
many.more
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od many.more »

Kinx píše:jojo, a trava byla zelenejsi a pivo bylo levnejsi.
osobne mi je jedno, jaka technologie je k tvorbe zvuku pouzita - jestli je to lampa, integrac nebo susena zaba. dulezitej je vysledek, a ten je imho v tomto pripade dost slusny.
Osobně nemám nic principiálního proti operákům a ani netvrdím, že to nehraje. Nicméně - jak jsem ostatně psal již několikrát - důvod, proč toto řešení nechci je ten, že to funguje pouze potud, pokud do zesíku přivedeš adekvátně silný (resp. slabý) signál - tedy ideálně kytara se singlem, kabel a kombo. Jak si tam vrazíš něco, co ti ten signál zesílí, je to v háji, protože se ti ten operák začne zahlcovat a vytvářet zkreslení, o který nikdo nestojí.
Pokud (a dokud) mohu, vyhýbám se produkci pocházející ze zemí, kde děti místo do školy chodí do fabriky a kde "stejné" znamená "vypadá skoro jako".
Co hraje ještě lépe než Fender Twin? No přece dva Twiny!
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

to : Bummer dík :) ja som dokonca kúpil na ten moj statesman el 34 delay , síce behringer dd400 a ešte som ho neskúšal , ale skušal som ho do smyčky s bosskou dd6 a parádny zvuk , ten integráč mi až tak nevadí , zatial , lebo ešte som ho neskúsil s ibanez s tone-zone pri kobyle a stratom s EMG 89,potom , ked sa mi to bude zahlcovat mi to vadit možno bude , a ked bude čas tak ho skúsim s tou najstaršou šlapkou Boss OD 1 ešte s dvoma poťákmi , potom poreferujem , ale času je málo alkoholu vela :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

mirostrat píše:mám ten statesman el 34 head a hrá velice slušne ,ale za cenu 35 T českych to mohla byt čistá lampa
35? Dyť se prodává za 14...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

nové sa to u vás v čechách predávalo za okolo 35 t českých ,čo je podla mna strelená cena , preto to teraz vo výpredaji stojí tak málo http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ezen~2010/ no ale za tých 14 sa to super oplatí , keby som teraz rozmýšlal nad nejakým novým aparátom tak ho za 14 berem bez debat :!: za tu cenu nekupiš podobné nič , ked prepínaš ten zosik pedálom , je to vlastne akoby falešný 3-oj kanál , v pedále je jedna hlasitost navíc ,nastaví sa vzadu na hlave
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

many.more píše:
Kinx píše:jojo, a trava byla zelenejsi a pivo bylo levnejsi.
Osobně nemám nic principiálního proti operákům a ani netvrdím, že to nehraje. Nicméně - jak jsem ostatně psal již několikrát - důvod, proč toto řešení nechci je ten, že to funguje pouze potud, pokud do zesíku přivedeš adekvátně silný (resp. slabý) signál - tedy ideálně kytara se singlem, kabel a kombo. Jak si tam vrazíš něco, co ti ten signál zesílí, je to v háji, protože se ti ten operák začne zahlcovat a vytvářet zkreslení, o který nikdo nestojí.
vsak jsem tu nedavno postoval zkusenosti z koncertu, ktery jsem na statesman dual el84 odehral - pouzivam i silne HB a s tema se to hltilo (ono se to trochu hltilo i se singlama...), ale zadna extra tragedie. proste to imho hraje slusne v ramci ty cenovy tridy. problem nastava hlavne s pouzitim ruznejch dokopavadel a zkreslovadel na zkreslenem kanalu - s TS to asi bude v pohode, ale s linearnim boostem uz to moc koser nebylo.

tam je ale tech veci ktere muzou zapricinit nekonkretni zvuk trochu vic, to repro imho taky neni zadna hitparada (i kdyz z tech levnych celestionu patri imho k tem slusnejsim)...

nicmene cisty zvuk je imho v pohode, prisel mi ok i pri pouziti krabicek.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“