Kde kupujete dřevo?

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
krys96
Bandzone: krys96

Kde kupujete dřevo?

Příspěvek od krys96 »

Zdravím, před nedávnem sem se nadchl pro stavbu kytary, ale docela jsem dojel na tom, že nemám kde sehnat dřevo. Respektive mám ale za nehorázný prachy. Koukal sem po mahagonu na krk a tělo, to by vyšlo v online shopu asi na 3000 a to mi přijde trošku přemrštěný. Tak se chci zeptat, kde vy sháníte materiál na svoje výtvory?
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde kupujete dřevo?

Příspěvek od kocour »

krys96 píše:..... za nehorázný prachy. Koukal sem po mahagonu na krk a tělo, to by vyšlo v online shopu asi na 3000 a to mi přijde trošku přemrštěný. Tak se chci zeptat, kde vy sháníte materiál na svoje výtvory?
Mám dojem, že chceš pro svůj první výtvor (Les Paul?) hned taky luxusní materiál. A přitom :roll: nad cenou. Nech to na pozdější dobu, až zvládneš třeba Tele nebo LP-Juniora z olše a s javorovým krkem. Tyto materiály má každý solidní truhlář a možná i se slevou pro nadšeného kutila.
A to ti nechci vnucovat netradiční materiály, jako MDF (Danelectro-Masonit), plexisklo, bambus-laminát, masivní dřeva ze starého nábytku, atd.
Stačí jeden řez vedle a z mahagonu je palivo. To je v případě levných materiálů skoro bezbolestné.
:?: -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ze stejného důvodu jsem první stavěl ze staré zárubně. Pak se poptat u stolařů v okolí. Určitě to bude mnohonásobně levnější než dřevo přímo prodávané na stavbu kytar.
johnyluthier

Příspěvek od johnyluthier »

Staci kamaradi a znami... obcas ani nevis co se u nich skryva a oni s tim topi nebo z toho delaji policky... :D a nebo taky tradicni cesta: "V hospode sezenes vsechno" :D hlavne nebud tak alternativni ze to budes delat z nejaky meky sra*ky jako ze smrku, balzy a tak :D teda pokud chces delat elektriku... to by ti hralo mozna slusne ale ne moc dlouho :D ale javor nebo jasan bys mohl sehnat slusnej... a nebo pokud na to mas hodne casu a bydlis ve vetsim meste, sleduj kde se co kaci... casto se tak ve mestech kaceji krasny jasany a javory... zajdi pak do technickejch, zaplatis jim za to cenu palivovyho drivi na vahu, nechas si to od kamose odvizt, nastipes, das tomu dvacet let a jedes... kamaradi maji takhle krasnej tlustej jasan a na me ceka v jiznich cechach u kamarada na chate urizla, velka, nastipana lipa na olubeni na akustiky :D
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Až spotřebuju co jsem před 30 lety vlatnoručně pokácel, rozřezal a uschoval na "klidnější časy" (olše, jasan, topol, javor, třešeň), přiobjednám si nový materiál, výhradně z evropských dřevin, zde:
http://stores.ebay.de/Karles-Ton-und-Ho ... 34.c0.m322
na krky:
a hmatníky:
8) -kcr- :wink: :?:
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
paprikodlak
last.fm: advegoo
Bandzone: drgoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paprikodlak »

Před barákem máme asi čtyři tak patnáctimetrové jasany. Kdyby si někdo chtěl přijít pokácet... :D
Ibanez GRG 170DX Black Night (R. M. Pickups)
ZOOM G2.1Nu
akustika Cort CJ1F NS
půjčená klasická kytara Strunall 4735H
Harmonika Seydel
dvě hodiny hry na kytaru u čerstvého absolventa konzervy týdně a slow constant progress included...
kmensik
Rádce

Jasan

Příspěvek od kmensik »

Teď jsem se 3 dny trápil se stratem s jasanovým tělem. Donesl ho známý, že už s tím dělal kde co, měl to u slavných kytarářů, a pořád to nějak nehraje. A vono to fakt nehraje, i když na to tělo dám jiný krk a všechno jiné. Takže náš tvrdý těžký jasan nedoporučuji. Bahenní americký je něco úplně jiného.
kodl258

Jasan

Příspěvek od kodl258 »

Tos mě moc nepotěšil. O víkendu jsem si konečně přivezl dávno slíbenou jsanovou fošnu. Poklepem se zdá být docela rezonantní. Asi z ní stejně to telátko zkusím udělat.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Určitě to zkus, může to být úplně jinak u jiného špalku, pro jiné ucho. Je to krásné dřevo a dřív mě taky lákalo. Dobře se mi do toho frézovalo, když jsem předělával díry na snímače.
Tahle konkrétní jasanová má moc tvrdý zvuk, cvakavé výšky. Někomu by to mohlo sednout.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Jasně že to zkusim. Už proto, že jsem dneska pořídil krásný nový teleci krk z jednoho kusu se skunk stripe, údajně made in Japan, ale čert tomu věř.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Pochlub se fotkou fošny i krku. Odkud a za kolik byl krk?
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Fošna ja zatím surová neupravená. Bohužel je trochu užší než jsem chtěl, takže to nevyjde z jednoho kusu. Tloušťka je 50 mm, ale to je nakonec dobře, protože budu muset ješt srovnat mírné pohnutí. Nemůžu si ale zas tak moc stěžovat, byla zadarmo. Krk mám z Německa z jednoho garážového e-shopu, kde jsem se stavil osobně. Až na jeden tmavý flíček na hlavě je bezchybný. Vlastně ani nebyl tak moc levný, ale prostě mi padnul do oka. Původně za něj chtěl asi 150 euro, ale nakonec mi ho dal za 80. Což vlastně taky není úplně málo, ale už je prostě doma. Až bude chvilka času, pošlu nějaké fotky.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Tak tady jsou nějaké obrázky.
Fošna:
http://kodl258.rajce.idnes.cz/Jasanova_fosna/

Vlastně jsem to tu fošnu pořádně viděl až teď. No nevím, nevím. Bude s tím asi dost práce. Ta prasklina ani tak nevadí, protože je stejně v místě, které by šlo pryč - střed kmene. Část bez praskliny je už mimo střed - asi křivý strom. Spíš mi vadí ty fleky, doufám, že jsou jen povrchové. Zítra to zkusím trochu obrousit a uvidím jestli z toho bude kytara nebo na tom opeču buřty.

...a teď to, co do tohoto vlákna asi moc nepatří
Teleci krk:
http://kodl258.rajce.idnes.cz/Tele_neck/

google o tom krku říká tohle:
http://www.stb-muziek.be/index.php?id=8706
http://markusmuziekwinkel.nl/product_de ... 1048212927
carver

Příspěvek od carver »

tie fľaky sú len povrchové a zmiznu keď to ohobľuješ :)
puci

Příspěvek od puci »

Zdravím.
Keby chcel niekto má javorove drevo dosky 30mm hrubé bez hoblovania,rozmer podla potreby,tiež s hrubkou 60mm už vyrezane na krk napr.Gibson ,PRS krk,tiež na preibežny krk podla potreby dlžky ,tiež nie su hoblované.Posielam na dobierku.Sušené na vzduchu 4 roky,je potrebne dosušiť v izbovej teplote.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“